Αλυσιδωτές αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ να μετακινήσει γιατρό, μία από τις τρεις του Τμήματος Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Αγρινίου, στη νοσηλευτική μονάδα της Πρέβεζας......
Κι αυτό επειδή, πέραν της διαπιστωμένης υποστελέχωσης, από τις εναπομείνασες συναδέλφους της, η μία νοσεί και η άλλη εργάζεται παρότι έχει πιστοποιηθεί ότι αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, σύμφωνα με πληροφορίες.
Ο φόρτος εργασίας θεωρείται ανθρωπίνως αδύνατον να καλυφθεί από μία εργαζόμενη δεδομένου ότι μόνο τα παιδιά που χρειάζονται μετάγγιση στη νοσηλευτική μονάδα Αγρινίου είναι περίπου 30 και για την κάλυψη των αναγκών των οποίων απαιτούνται 120 μονάδες αίματος το μήνα ενώ άλλοι τόσοι ενήλικες φιλοξενούνται στην Παθολογική Κλινική.
Αν στα παραπάνω προσθέσει κανείς ότι η διενέργεια της αιμοληψίας προϋποθέτει την καταγραφή του ιστορικού των εθελοντών και στη συνέχεια την εξέταση και επεξεργασία των μονάδων αίματος που συγκεντρώθηκαν από μία μόνο γιατρό, αντιλαμβάνεται πώς διαμορφώνεται η κατάσταση.
Την ίδια ώρα, ορατός είναι ο κίνδυνος κλεισίματος των ΤΕΠ καθώς οι αιματολογικές εξετάσεις που θα ζητούν οι γιατροί να πραγματοποιηθούν δεν θα μπορούν να καλυφθούν από το Αιματολογικό.
Σημειώνεται ότι η εισήγηση του Νοσοκομείου αλλά και του διοικητή της νοσηλευτικής μονάδας ήταν κάθετα αντίθετη στη μετακίνηση της γιατρού ενώ με επιστολές που είχαν αποσταλεί αρμοδίως ζητείτο να ενισχυθούν τα νευραλγικής σημασίας τμήματα με ακόμη δύο γιατρούς.
Μετά την απόφαση για μετακίνηση γιατρού γεννιέται και το εύλογο ερώτημα πώς θα γίνονται οι εθελοντικές αιμοδοσίες εκτός Νοσοκομείου. Σε μια εποχή που η έλλειψη αίματος είναι δραματική με αποτέλεσμα συγγενείς ασθενών να προχωρούν ακόμα και σε δημόσιες εκκλήσεις για να μπορέσουν να χειρουργηθούν οι άνθρωποι τους και οι διαθέσιμες μονάδες μετά βίας επαρκούν να καλύψουν τα έκτακτα περιστατικά, η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά αρνητική για το Αγρίνιο και την ευρύτερη περιοχή.
sinidisi.gr
Κουρνιαχτός η δλειά...
ΑπάντησηΔιαγραφή