Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Χριστίνα Σταρακά με αφορμή τις φωτιές στην Αιτωλοακαρνανία: Η κυβέρνηση ακόμα να μας απαντήσει γιατί εξαιρέθηκαν Δήμοι της Αιτωλοακαρνανίας από πόρους για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών – Ζητάμε εξηγήσεις άμεσα


       Οι πρώτες σοβαρές πυρκαγιές στην Αιτωλοακαρνανία είναι γεγονός για φέτος, όπως είδαμε με τα πύρινα μέτωπα στις περιοχές Νέα Μαλεσιάδα, Αγγελόκαστρο και Ρίγανη καθώς και στις περιοχές Μολύκρειο και Πλατανίτης Ναυπακτίας. Η δοκιμασία είναι ιδιαίτερα δύσκολη πλέον, με τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και τα απρόβλεπτα καιρικά φαινόμενα να καταλήγουν σε επώδυνα αποτελέσματα.
Η κυβέρνηση όφειλε να είχε θωρακίσει τη χώρα μας με όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και προστασίας για την αποφυγή τέτοιων καταστάσεων και τη φετινή χρονιά πόσον μάλλον όταν έχουν ξεσπάσει από νωρίς οι πρώτες πυρκαγιές.
Για τον λόγο αυτό κατέθεσα εξάλλου έγκαιρα ερώτηση μέσα στον Μάιο μαζί με τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μανώλη Χριστοδουλάκη και Ανδρέα Πουλά, σχετικά με την ανισοκατανομή και τις αβλεψίες στα προγράμματα για την πυροπροστασία, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την εξαίρεση δήμων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας από τα 30 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, με πόρους από το πρόγραμμα: «Προστασία και Αναβάθμιση Δασών 2024» του Πράσινου Ταμείου. Ωστόσο, ακόμα δεν έχουμε λάβει επίσημη ενημέρωση από τα Υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τον λόγο που αυτό συνέβη.
Επειδή η Ελλάδα αντιμετωπίζει μια επιδεινούμενη ετήσια πρόκληση με ανεξέλεγκτα πύρινα μέτωπα και ταυτόχρονα τα πεπραγμένα της κυβέρνησης στη διαχείριση και αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών κάθε άλλο παρά θετικά είναι, ζητάμε άμεσα πειστικές απαντήσεις των αρμοδίων στο συγκεκριμένο ζήτημα καθώς και τη συνεχή επαγρύπνηση τους, ώστε να μην βιώσουμε και φέτος ανυπολόγιστες πληγές από τις πυρκαγιές όπως συνέβη τα προηγούμενα χρόνια.


1 σχόλιο:

  1. Τι ανάγκη έχουμε Τις είχε φτιάξει όλες τέλεια Γιώργος κ Αλεξης

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο