Τετάρτη 22 Μαΐου 2024

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, για την κατάρρευση της διώρυγας Δ 20 στις Οινιάδες


Δεν είναι «κεραυνός εν αιθρία», είναι αποτέλεσμα της λογικής «κόστους-οφέλους»!

Τα προβλήματα που προέκυψαν για ακόμη μία φορά, μετά την κατάρρευση τη διώρυγας Δ-20, στην άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων καλλιεργειών καθώς και το πότισμα αντίστοιχα κοπαδιών ζώων εκατοντάδων κτηνοτρόφων στην περιοχή των Οινιάδων, δεν αποτελούν “κεραυνό εν αιθρία”.....

Η πρόσφατη παρέμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη συγκεκριμένη διώρυγα, μετά από απαίτηση και κινητοποίηση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων με την Ομοσπονδία και τους Συλλόγους της περιοχής για επίλυση της υδροδότησης από τον Αχελώο, δεν παρείχε τις απαραίτητες εγγυήσεις για τη λειτουργία της.

Ως αποτέλεσμα ήρθε το εκ νέου κλείσιμό της με απρόβλεπτες συνέπειες για τους βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφους, που θα αναγκαστούν να μεγαλώσουν τα ήδη αυξημένα έξοδά τους, ενώ κάποιοι δεν θα έχουν καν τη δυνατότητα να ποτίσουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι αγρότες έρχονται αντιμέτωποι με αυτό το ζήτημα. Άλλωστε και τα τελευταία χρόνια λόγω των συσσωρευμένων χρεών που υπάρχουν από το ΤΟΕΒ στη ΔΕΗ πραγματοποιούνται επανειλημμένες διακοπές ρεύματος που έχουν ως αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες.

Για μία ακόμη φορά, βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, γίνονται μάρτυρες της λογικής κόστους – οφέλους, που θυσιάζει τις ανάγκες που έχουν, στις κατευθύνσεις της ΕΕ και της ΚΑΠ που σύσσωμοι στηρίζουν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά, Βελόπουλος κ.α. και με την ψήφο τους στο ευρωκοινοβούλιο, για να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, βιομηχάνων – μεταποιητών, μεγαλεμπόρων και μεγαλοκαπιταλιστών αγροτών.

Οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι, να κάνουν κριτήριο ψήφου υπέρ του ΚΚΕ και τα συγκεκριμένα ζητήματα, να αξιοποιήσουν την πείρα τους, ισχυροποιώντας το Κόμμα και στις κάλπες των ευρωεκλογών στις 9 Ιούνη, το κόμμα που θα επιστρέψει πολλαπλάσια τη δύναμή του και στους δικούς τους καθημερινούς αγώνες, απέναντι στην ΕΕ και την ΚΑΠ της, στην κυβέρνηση και τα κόμματα που κινούνται στις ίδιες αντιλαϊκές ράγες, διαμορφώνοντάς τες και στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με τις ψήφους τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο