Δευτέρα 29 Απριλίου 2024

Δέος και κατάνυξη στις Εορτές Εξόδου στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου


Με απόλυτο σεβασμό στους προγόνους μας, δέος μπροστά στην υπέρτατη θυσία τους και συναίσθημα κατάνυξης, ολοκληρώθηκαν οι εορτασμοί για την 198η επέτειο από την Έξοδο των Ελεύθερων Πολιορκημένων του Μεσολογγίου, με την επιστροφή της Εικόνας της Εξόδου, την οποία έφεραν μαθητές λυκείων της Ιερής Πόλης Μεσολογγίου ντυμένοι με παραδοσιακές φορεσιές, από τον Κήπο των Ηρώων στην Πινακοθήκη χθες Κυριακή, 28 Απριλίου 2024......

 

Οι φετινοί εορτασμοί περιλάμβαναν μια σειρά εκδηλώσεων υψηλού επιπέδου που προσέλκυσαν μεγάλο αριθμό επισκεπτών, ενώ χιλιάδες ήταν εκείνοι που προσήλθαν στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου ειδικά το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων και παρακολούθησαν με κατάνυξη τις μεγαλειώδεις πομπές με τη συμμετοχή εκατοντάδων τμημάτων προς τον Κήπο των Ηρώων.

 

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου, αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει όλες και όλους όσους συνέβαλαν και φέτος στην επιτυχή διοργάνωση και περάτωση των Εορτών Εξόδου, τον τελετάρχη κ. Μάκη Γιώτη και τους βοηθούς του, το προσωπικό του Δήμου που έδωσε τον καλύτερο εαυτό του για άλλη μια χρονιά, τους εθελοντές που πρόσφεραν ανιδιοτελώς στους εορτασμούς, τα Σώματα Ασφαλείας, τις Ένοπλες Δυνάμεις και τον Ιερό Κλήρο που βοήθησαν την διοργάνωση σε πολλαπλό επίπεδο, όλα τα Σωματεία, τους Συλλόγους και τους Φορείς που πήραν μέρος στην διοργάνωση των εκδηλώσεων και συμμετείχαν στις Πομπές.

 

Τέλος, θέλουμε να απευθύνουμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όσες και όσους επισκέφθηκαν τον Δήμο μας αυτές τις ημέρες, ως επισκέπτες, φίλοι της πόλης μας και προσκυνητές των πεσόντων προγόνων μας.

 

Εάν υπήρξαν λάθη ή παραλείψεις, απολογούμαστε για αυτά και δίνουμε την υπόσχεση, με ορίζοντα την πραγματοποίηση των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Έξοδο, το 2026, οι επόμενες Εορτές Εξόδου να είναι ακόμη υψηλότερου επιπέδου.

Μπορείτε να δείτε μια συνοπτική αναφορά στο σύνολο των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Σάββατο, 13 Απριλίου έως και την Κυριακή, 28 Απριλίου 2024, στην παρακάτω σελίδα του ιστότοπου του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου:

 

http://messolonghi.gov.gr/?p=16504






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο