Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Δήμος Ξηρομέρου: Συμβολικός αποκλεισμός στο Λιμάνι του πλατυγιαλίου Αστακού από τους αγροτοκτηνοτρόφους. (φωτο & βίντεο)



      Με Δυναμικές κινητοποιήσεις απαιτούν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αιτωλοακαρνανίας, τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων τους αλλά και των ιδίων.

Συγκεκριμένα σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024, οι αγρότες και κτηνοτρόφοι προχώρησαν σε συμβολικό αποκλεισμό στο Λιμάνι του πλατυγιαλίου Αστακού.

Η συμβολική αυτή διαμαρτυρία εντάσσεται στις γενικότερες δυναμικές κινητοποιήσεις που είναι σε εξέλιξη πανελλαδικά.
Οι ΑγροτοΚτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για την αγροτική πολιτική της νέας ΚΑΠ, η οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν τους οδηγεί σε αδιέξοδα, ενώ θεωρούν ότι προάγει και δημιουργεί συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού στις οποίες έρχονται αντιμέτωποι, και όλα αυτά σε συνδυασμό με τις καθηλωμένες επιδοτήσεις και το υψηλό κόστος παραγωγής, δημιουργούν τέτοιες συνθήκες που απειλούν την βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεων τους όπως επίσης και των ιδίων αλλά και των οικογενειών τους.

  Παρών στην διαμαρτυρία ήταν ο Δήμαρχος Ξηρομέρου Γιάννης Τριανταφυλλάκης στον οποίο οι διαμαρτυρόμενοι εξέφρασαν τις θέσεις τους, παρόντες ήταν και ο Ιωσήφ Καρατζογιάννης, από τον Αγροτικό Σύλλογο Νεοχωρίου, ο Κώστας Κούστας “Αντίσταση Πολιτών Δυτ. Ελλάδας” καθώς και αγροτοκτηνοτρόφοι από όλες τις ηλικίες.








































 

Φωτορεπορτάζ: Άρτεμης Τσόμπου


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο