Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Παραχώρηση όπως ήταν και το αυτονόητο, από το Δημοτικό Συμβούλιο, του χώρου του προσωρινού εργοταξίου στον Μύτικα, για το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα που εκκίνησε. Η απόφαση ήταν κατά πλειοψηφία.


Στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024, ως 10ο θέμα στην ημερήσια διάταξη ήταν το: «Παραχώρηση δημοτικού χώρου για την εγκατάσταση εργοταξίου στην δημοτική κοινότητα Μύτικα» με εισηγητή τον Αντιδήμαρχο κ. Πολύζο Βασίλειο......
Κατά πλειοψηφία αποφασίστηκε το αυτονόητο, η παραχώρηση κοινόχρηστου χώρου στην εταιρεία ''Μεσόγειος Α.Ε'' για προσωρινή χρήση ως εργοταξίου, για το μεγάλο έργο του βιολογικού καθαρισμού Βάρνακα, Κανδήλας και Μύτικα που εκκίνησε.
Μιλάμε για το μεγαλύτερο έργο στην ιστορία του Δήμου Ξηρομέρου, έργο αναπτυξιακό, έργο πνοής για την Αλυζία και όλο το Δήμο.
Η δική μας υποκειμενική γνώμη για το θέμα, διατυπώθηκε πολύ πρόσφατα με σχετικό μας άρθρο (δείτε εδώ) και σε αυτή παραμένουμε.
Για την στάση του επικεφαλής της παράταξης ''Νέα Μέρα - Καθαρά Χέρια'' κ. Ερωτόκριτου Γαλούνη θα λέγαμε το πολύ απλό. Καμία έκπληξη... αυτή η στάνη αυτό το τυρί βγάζει.
Απλά πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει και όλα είναι στο φως, παρουσιάζονται, γνωστοποιούνται και ο κουτσαβικισμός, η ύψωση της φωνής, οι μεθοδεύσεις, οι πολιτικοί ελιγμοί, οι τακτικισμοί, οι πολιτικές κουτοπονηριές και οι σκοπιμότητες δεν αποτελούν πλέον καλή πολιτική πρακτική.
Ο κ. Γαλούνης αδυνατεί να το καταλάβει αυτό, αδυνατεί να καταλάβει ότι οι εποχές πλέον άλλαξαν και δεν το έχουν καταλάβει και όσοι έχουν απομείνει να τον ακολουθούν σε ότι τους λέει και να συνδέουν την αυτοδιοικητική τους πορεία μαζί του.

Τρία μόνο παραδείγματα:
1. Δεν μπορείς να λες ότι ο βιολογικός του Μύτικα απεντάχθηκε επί Δημαρχίας Πυθαγόρα Σαμαρά, όταν στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ υπάρχει το επίσημο έγγραφο με απένταξη τον Ιανουάριο του 2015 (δείτε εδώ).
2. Δεν μπορείς να το παίζεις υπερασπιστής του δημόσιου χώρου, όταν επί θητείας σου ο χώρος αυτός πίσω από το γήπεδο Μύτικα μετατράπηκε σε μία τεράστια υπαίθρια χωματερή, όπου ξαφνικά μία ημέρα, κάποια φορτηγά άρχιζαν να ξεφορτώνουν βουνά από μπάζα στο σημείο, χωρίς καμία απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς καμία απόφαση Τοπικού Συμβουλίου, με προφορικές διαβεβαιώσεις ότι είναι προσωρινό και ότι τα μπάζα θα φύγουν σύντομα, κάτι που δεν έγινε ποτέ. Τεράστια βουνά από μπάζα, από οικοδομικά υλικά, από είδη υγιεινής και κάθε λογής σκουπιδαριό είχαν πνίξει τον Μύτικα, μία εικόνα τραγική στην άκρη του χωριού επί πάρα πολλά χρόνια και κάποιοι που είχαν τις ευθύνες διοίκησης έκαναν πως δεν τα έβλεπαν. Το πρόβλημα έληξε επί διοίκησης Τριανταφυλλάκη το 2022, με δραστική παρέμβαση, με τον χώρο να αστράφτει (δείτε εδώ).
3. Δεν μπορείς να λες ότι εσύ εργάστηκες για τον βιολογικό, ενώ παρότι ο βιολογικός της Αλυζίας ήταν προς ένταξη έργο στο νέο ΕΣΠΑ όταν ήσουν Δήμαρχος 5 χρόνια, εσύ ανακοίνωνες μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο το 2018 ότι βιολογικός δεν μπορεί να γίνει επειδή δεν ικανοποιεί τα πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ από τους περιβαλλοντικούς όρους του 2015 τηρούσε τα πληθυσμιακά κριτήρια (δείτε εδώ). 5 χρόνια διοίκησης κ. Γαλούνη και Συνεργατών, δεν υπάρχει ούτε μία καταγεγραμμένη ενέργεια για τον βιολογικό της Αλυζίας, ούτε μία. Η λέξη βιολογικός Αλυζίας δεν ακούστηκε και δεν καταγράφτηκε ΠΟΤΕ στη 5χρονη θητεία του κ. Γαλούνη και των Συνεργατών.
Δείτε το βίντεο της συζήτησης του θέματος ΕΔΩ και θα βγάλετε μόνοι σας και εύκολα τα συμπεράσματα σας.
Ευχόμαστε με το καλό να προχωρήσει το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό έργο στην Δ.Ε Αλυζίας, ο βιολογικός Βάρνακα, Κανδήλα και Μύτικα να ολοκληρωθεί εντός των συμβατικών του προθεσμιών, με τήρηση της μελέτης του και με τους κανόνες της τέχνης και της επιστήμης και να παραδοθεί προς χρήση σε όλους τους κατοίκους και επισκέπτες της Δ.Ε Αλυζίας, προς βελτίωση της ποιότητας ζωής τους και του περιβάλλοντος.
mytikaspress

4 σχόλια:

  1. Κάτι που σκοπίμως παραλείπεται.... Ο χώρος του εργοταξιου είναι έξω από τα όρια του Μύτικα. Είναι ο νέος οικισμός Παναγουλας εκεί με τα σχολεία, δημοτικό-νηπιαγωγείο το λύκειο, κ το Κέντρο Υγείας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καμία σχέση με λύκειο και κέντρο υγείας ,ούτε καν με την είσοδο του δημοτικού

      Διαγραφή
    2. 8:14 καμια σχεση? η αμεση σχεση?

      Διαγραφή
  2. Τι εννοείς;. Όλο Μύτικας είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο