Δευτέρα 1 Ιανουαρίου 2024

Ο Δήμος Ξηρομέρου προχωρά, ΜΠΡΟΣΤΑ..... ΜΠΡΟΣΤΑ.... ΜΠΡΟΣΤΑ....

 
     Αφορμή για το σημερινό δημοσίευμα είναι μία περιήγηση στο Διαύγεια, εκεί βρέθηκαν τρεις αποφάσεις που αφορούν, η πρώτη την ανάθεση καθηκόντων άμισθης συμβούλου, για  την επικουρία  της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου και κατ΄επέκταση του Δήμου, ως νόμιμου διαδόχου της ΚΕΔΗΞ, η δεύτερη και η τρίτη, σε απόφαση ανάληψης πολυετούς υποχρέωσης.

Σύμφωνα με την πρώτη απόφαση, η ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ ......

 

και με βάση την ανάγκη για την επικουρία της (και κατ΄επέκταση του Δήμου, ως νόμιμου διαδόχου της ΚΕΔΗΞ), αναθέτει στην κ. ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ Η. ΚΟΤΡΟΤΣΟΥ καθήκοντα άμισθης συμβούλου, σε τεχνικά θέματα που άπτονται της ισχύουσας νομοθεσίας για την εκτέλεση δημοσίων έργων, της σύνταξης μελετών και της πολεοδομικής νομοθεσίας εν γένει. Αξιοποιώντας την προσφορά της ως ενεργού πολίτη, και τις ειδικές γνώσεις, την εμπειρία και την εκούσια εθελοντική διάθεση.

Όπως η απόφαση αναφέρει, ειδικότερα η ανωτέρω σύμβουλος θα παρέχει αμισθί συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα αποτύπωσης διατηρητέων  κτηρίων, σύσταση φακέλων, έκδοσης αδειών αλλαγής χρήσης, εκπόνησης,τροποποιήσεων και  συνεπίβλεψης  μελετών, επίβλεψης ανεγέρσεων σχολικών κτηρίων, σχεδιασμού  υποδομών  διακόσμησης, απεικόνισης έκδοσης αδειών ένταξης σε επιδοτούμενα προγράμματα, σύνταξης προϋπολογισμού κτηρίων, προσθήκες, επεκτάσεις και ανακαινίσεις γραφείων, τακτοποιήσεις αυθαιρέτων, αποτυπώσεις, εκπόνησης και υποβολής στις αρμόδιες αρχές με σκοπό να συμβάλει με τις γνώσεις και την εμπειρία της στην υποστήριξη και υποβοήθηση του έργου.

Η κα Κοτρότσου θα ασκεί καθήκοντα αμιγώς συμβουλευτικά, χωρίς αποφασιστικές αρμοδιότητες οποιασδήποτε μορφής, επίσης θα παρέχει συμβουλές και θα διατυπώνει εξειδικευμένες γνώμες στα ανωτέρω θέματα και θα συνεργάζεται με τις αρμόδιες υπηρεσίες, Υπουργεία και φορείς για την επίτευξη του παραπάνω σκοπού.
Η απόφαση της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Ξηρομέρου, ισχύει μέχρι και 31.12.2025.

Η δεύτερη απόφαση αφορά την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης και συγκεκριμένα, αποφασίζει και εγκρίνει δαπάνη που δεσμεύει και διαθέτει πίστωση ύψους Δύο Χιλ. Τριακόσια  Ευρώ (2.300,00 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού Εξόδων του ΚΑ 00-6031.002, οικονομικού έτους 2023 για ΑΜΟΙΒΗ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.

Η απόφαση ορίζει ότι, Η κατανομή ανά έτος θα έχει ως εξής:
- στο έτος 2024 ποσό Τριάντα Μια Χιλ.ευρώ (31.000,00 €)
Σύνολο Τριάντα Τρεις Χιλ. Τριακόσια  ευρώ (33.300,00 €)

Η τρίτη απόφαση την ανάληψη πολυετούς υποχρέωσης και συγκεκριμένα, αποφασίζει και εγκρίνει δαπάνη που δεσμεύει και διαθέτει πίστωση ύψους Επτακόσια Ευρώ (700,00 €) για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού Εξόδων του ΚΑ 00-6053.002, οικονομικού έτους 2023 για ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΥΠΕΡ ΕΦΚΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ.  

 

Η απόφαση ορίζει ότι, Η κατανομή ανά έτος έχει ως εξής:
-στο έτος2024 ποσό Εξι Χιλ.Πεντακόσια ευρώ (6.500,00€)
Σύνολο Επτά Χιλ. Διακόσια  ευρώ (7.200,00 €).

Ο Δήμος Ξηρομέρου προχωρά ΜΠΡΟΣΤΑ..... ΜΠΡΟΣΤΑ.... ΜΠΡΟΣΤΑ....

Διαβάστε παρακάτω τις τρεις αποφάσεις (6Ξ07ΩΚΖ-51Σ, 9ΒΟ1ΟΞ15-ΩΒΜ, 6Η08ΩΚΖ-ΒΦ2), με ημερομηνίες 19 και 30 Δεκεμβρίου 2023.

13 σχόλια:

  1. Αν νομίζετε ότι με αυτά πάει μπροστά ο Δήμος τότε "κλάφτα Χαράλαμπε" ή αν θέλετε "ζήτω που καήκαμε".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο μισθός του γεν.γραμματεα ορίζεται το 65% της αντιμισθιας δημάρχου συν τα οικ.επιδοματα.
    Δε βγαίνουν τα κουκιά για 2.300....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά επιδόματα

      Διαγραφή
  4. Συγνωμη , ήταν το αντικειμεο της κοινωφελους για να παρει ειδικό συνεργατη με αυτα τα προσόντα ??? πχ εκανε τακτοποιήσεις αυθαιρετων η οικωφελης???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΙ ΤΟΝ ΘΕΛΕΤΕ ΕΔΩ ΣΠΑΜΕ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΒΡΩΜΑΕΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΤΟΥ ΓΕΡΟΛΥΜΟΥ......ΝΤΡΟΠΗΗΗΗΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Επιτρέψτε μου να διατυπώσω δύο απορίες μου.
    1.Ενας τόσο μικρός Δήμος όπως ο δικός μας,χρειάζεται γενικό γραμματέα με συνολική μηνιαία δαπάνη 3.000€ το μηνα;
    2.Επιδη ακούγετε ότι τον έχει ήδη προσλάβει ο Δήμαρχος,ερωτώ δεν υπάρχει κανένας ικανός σε όλο το Δήμο μας και χρειάζεται να πάρουμε από αλλου;γιατί νομίζω ότι ο Δήμος Ξηρομερου και πτυχιούχους και έμπειρους και αυτοδιοικητικους έχει και μάλιστα και πολλά νέα παιδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ντροπηηηηηηηηηηηηηηηηηη και μονοοοοοοοοο ντροπηηηηηη πιος θα τον πληρωσει οι καημενοι οι πολιτες.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ωραίος ο Τριανταφυλλάκης μα πολύ ωραίος. Μετά την αποκάλυψη ότι έκρυψε το έγγραφο της Περιφέρειας για την ενημέρωση περί εγκατάστασης της μονάδας στη Καπλάφκα τώρα μας ξεφούρνισε την απο καιρό συμφωνία απο κοινού με τον αξιότιμο Γερόλυμο για την πρόσληψη Γεν. Γραμματέα στο Δήμο με μισθό 2.500€ συν τον ΕΦΚΑ 700€. Όπως πάει θα γάψει ιστορία στο Δήμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να μας βάζει το νερό που δεν πίνεται να το πληρώνουμε φαρμάκι ξέρει μόνο!

      Διαγραφή
  9. Δήμαρχε ο Γενικός Γραμματέας που πήρες απέτυχε τον Οκτώβριο να εκλεγεί στο Δήμο Αμφιλοχίας. Αυτό το ξέρεις καλά. Για ποιο λόγο εσύ τον προσέλαβες στον δικό μας Δήμο? Δεν έχει ο δήμος παιδιά Ξηρομερίτες με πτυχία, μεταπτυχιακά κλπ. για να παρουν την θέση?Για ποιο λόγο μπήκε ο ξενόφερτος? Επειδή έχει φίλο- κολλητό στην παράταξή σου? Συνέχισε έτσι και θα φας καλά στο τέλος. Ήδη με το καλημέρα φάνηκε ότι δεν είναι τόση ενωμένη η παράταξή σας όσο θες να δείχνεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο