Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2024

Μίνι ανασχηματισμός: Χρυσοχοΐδης στη θέση του Οικονόμου, ο Γεωργιάδης στο Υγείας .


 Σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα αποφάσισε να προχωρήσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι αλλαγές, που θα ανακοινωθούν στις 18.00 της Τετάρτης,  έχουν στο επίκεντρο το υπουργείο Προστασίας του πολίτη και προκαλούν «καραμπόλες» στην κυβέρνηση.

Η σημαντικότερη αλλαγή, που έρχεται με στόχο  να τονώσει το αίσθημα ασφάλειας, πρόκειται να γίνει στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, στο οποίο επανέρχεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο πολύπειρος Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αντί του Γιάννη Οικονόμου. Παράλληλα, θα αντικατασταθεί και ο υφυπουργός Προστασίας του πολίτη, Κώστας Κατσαφάδος, για τη θέση του οποίου ακούγεται το όνομα του πρώην αρχηγού της ΕΛΑΣ Μιχάλη Καραμαλάκη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νέος υπουργός Υγείας θα είναι ο Άδωνις Γεωργιάδης. Για το υπουργείο Εργασίας ακούγονται τα ονόματα  του Τάκη Θοεδωρικάκου και του Κώστα Τσιάρα, ενώ υπάρχει και το σενάριο της αναβάθμισης του υφυπουργού Βασίλη Σπανάκη. Δεν φαίνεται να ευσταθεί η πληροφορία για υπουργοποίηση του Θόδωρου Ρουσόπουλου, ο οποίος πρόκειται στις 22 ιανουαρίου να εκλεγεί πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης.


protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. Ο Μανωλιός έβαλε τα ρούχα του αλλιώς μια από τα ίδια ξαναζεσταμενο φαγητό

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο