Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2021

Η θάλασσα έχει φουσκώσει στον Μύτικα και τεράστια κύματα χτυπούν τον πάνω Μύτικα

 
http://mytikaspress.blogspot.com

Βίντεο: Σοφία Παβέλη.

Πριν μερικές μέρες είχαμε τον τεχνικό σύμβουλο για τις μελέτες του Λιμενικού Ταμείου στον Μύτικα, ο οποίος επιστήμονας αναφέρθηκε με στοιχεία στον μεγάλο κίνδυνο που αντιμετωπίζει ο Μύτικας στο παράκτιο μέτωπο του, όπου κινδυνεύει ο οικισμός από την θάλασσα όπως χαρακτηριστικά ανάφερε.
Το πρόβλημα όλο και θα οξύνεται και αυτό το βλέπουμε και εμείς οι κάτοικοι. Η διάβρωση της ακτογραμμής του οικισμού έχει γίνει φανερή πλέον, η θάλασσα απειλεί τον οικισμό και αυτές οι μελέτες πρέπει να προχωρήσουν και ιδιαίτερα η ακτομηχανική, που θα δείξει τι συμβαίνει στο παράκτιο τμήμα του οικισμού και τι έργα θα πρέπει να γίνουν για την προστασία του. 
Η ράμπα της πλωτής στον πάνω Μύτικα δεν άντεξε στα κτυπήματα των σημερινών κυμάτων, τα οποία είναι πολύ μεγάλα λόγω της φουσκοθαλασσιάς, παρά την πρόσφατη επισκευή της με κόψιμο τα σάπια σίδερα και την αντικατάσταση με καινούργια. Τα κύματα περνάνε τα κρηπιδώματα και βγαίνουν στον δρόμο. Τα φρεάτια που υπάρχουν είναι αδύνατο να διώξουν τα θαλασσινά νερά και όπου δεν υπάρχουν φρεάτια δημιουργείτε πρόβλημα.
Ελπίζουμε να μην έχουμε περισσότερα προβλήματα στον πάνω Μύτικα, από τα ήδη υπάρχοντα και να ηρεμήσει η θάλασσα.
Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει αυτό, αλλά ξαναλέμε ότι τα επόμενα χρόνια, όλα τα παραλιακά μέρη θα έχουν μεγάλα προβλήματα και θα πρέπει να γίνουν κατεπειγόντως έργα προστασίας των οικισμών και ο Μύτικας είναι μια από αυτές τις περιοχές. 



http://

http://
http://
http://
http://
 
http://
http://
http:// 

http://
http://

http://

2 σχόλια:

  1. Αυτά ακριβώς παθαίνει κάποιος που χτίζει ακριβώς δίπλα στη θάλασσα, πάνω στον αιγιαλό, και μετά ζητά και μέτρα για την προστασία του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η θάλασσα το 1970 έσκαγε μπροστά απ τις πόρτες των παραλιακών ΚΑΦΕ κι ως τον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αη Νικόλα. Απ την είσοδο του Μύτικα ( Βορός) και απ την δεξιά πλευρά όπως μπαίνουμε στον Μύτικα ως τον Αη Νικόλα χτύπαγε το κύμα. Σήμερα κι ως το κύμα υπάρχουν οικίες και μπάζωμα της θάλασσας με χρήση επαγγελματική και ιδιωτική.Η πλατεία , παλιότερα , όλο το χειμώνα , ήταν γεμάτη νερό ( λίμνη το λέγανε ) και κολυμπούσαν χήνες - πάπιες και γλαρόνια. Η φύση εκδικείται. "Απαιτεί" να λάβει τον φυσικό της χώρο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο