Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

«Να ενταχθεί στο Τομεακό του Υπουργείου Μεταφορών η σύνδεση Αστακός-Πλατυγιάλι»

            Έναν σύγχρονο αυτοκινητόδρομο που θα συνδέει τον Αστακό με το Πλατυγιάλι και την Ιόνια Οδό ζητούν διαχρονικά οι κάτοικοι της περιοχής και η δημοτική αρχή.  Και σε αυτόν τον δρόμο βασίζουν ελπίδες για ανάπτυξη.
         Το θέμα τέθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξηρομέρου το οποίο και ενέκρινε την πρόταση του δημάρχου για αίτημα στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ώστε να εντάξει στο τομεακό του πρόγραμμα και να χρηματοδοτήσει το δρόμο Αστακός-Πλατυγιάλι, καθώς και να ολοκληρώσει και το εναπομείναν τμήμα από τον Άγιο Δημήτριο μέχρι τον Άγιο Ηλία και την Ιόνια οδό......



       «Η λειτουργία του λιμανιού του Πλατυγιαλίου Αστακού είναι πολύ σημαντική τόσο για το Δήμο μας όσο και γενικότερα για την εθνική οικονομία. Η σύνδεση του λιμανιού με ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο με την πόλη του Αστακού και με την Ιόνια οδό είναι απαραίτητη για να διευκολύνει τις μεταφορές από και προς το λιμάνι», ανέφερε ο Γιάννης Τριανταφυλλάκης.

          Θύμισε εξάλλου πως  στο σχεδιασμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προβλεπόταν η σύνδεση του Αστακού με το Πλατυγιάλι και την Ιόνια οδό. Έχει συνταχθεί και υπάρχει ήδη στο Υπουργείο μελέτη για το τμήμα Πλατυγιάλι-Αστακός στην οποία έχει περιληφθεί και η κατασκευή γέφυρας στον Αχελώο ποταμό, στην θέση Γουριά. Το τμήμα Πλατυγιάλι-Άγιος Δημήτριος έχει ολοκληρωθεί αλλά δεν έχει παραληφθεί γιατί έχει αρκετές κακοτεχνίες.


11 σχόλια:

  1. ανάπτυξη χωρίς νερό δεν γίνεται Φτιάξτε πρώτα το νερό να έχετε να πλυθείτε και μετά το δρόμο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δυστυχώς αυτός ο τόπος είναι πάρα πολύ πίσω όπου και αλλού αν έχω πάει σε αυτό το χάλι δεν είναι καμία περιοχή από το βάλτη μέχρι το Μύτικα είναι η πιο άθλια παραθαλάσσια περιοχή στην Ελλάδα. Μόλις πήγε να πάρει τα πάνω του η περιοχή με τη θητεία του Παναγιώτη Στάικου σαν δημαρχος Δυστυχώς δεν ξανά εκλέγει και από κει και έπειτα άρχισε η κατρακύλα και ξανά γυρίσαμε πάλι στα παλαιολιθικά χρόνια. Καλά είναι να λέμε αέροκουβέντες αλλά η πραγματικότητα είναι αυτή χωρίς νερό, χωρίς αλλαγή νοοτροπίας, χωρίς Στάικο ανάπτυξη ο αστακός δεν βλέπει. δεν είμαι από κει για το καλό σας στα λέω και καλύτερα βλέπει αυτός που είναι απέξω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γελάει ο κόσμος

      Διαγραφή
    2. Μπουρδες και παλι μπούρδες. Αμα ηξερες για σταικο θα μιλούσες. Γι'αυτό εξω τον χορό πολλα τραγουδια λες. Καλημέρα!

      Διαγραφή
  3. Μπούρδες νοιάστηκαν εάν θα δουλέψει το πλατυγιάλι? Ας δουλέψουν αυτή το δημαρχείο σωστά και ας τα αφήσουν τα ξένα Γιατί από ότι ξέρω ο δήμος Το έχει κόψει το νερό από το πλατυγιάλι έχει σφραγίσει την παροχή. Οπότε όλα είναι μπούρδες και....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχως απο τοτε που στον Αστακο υπηρχαν τρια αυτοκινητα μεχρι τωρα που εχει απο τρια ο καθενας οι δρομοι να φτασεις στον Αστακο εχουν παραμεινει ιδιοι.Εχουν σκοτωθει, εχουν σακατευτει ,εχουν καταστραφει εκατονταδες αυτοκινητα...ε και τι εγινε βγαινουν ολοι οι πριν και οι νυν και κανουν τον ευεργετη του τοπου.Ισως οι στροφες του Αστακου να ειναι απο τους ελαχιστους δρομους πανελλαδικα που ειναι ο ιδιος εδω και πενηντα χρονια.Πιστευω οτι απο τα μεγαλυτερα εργα για την αναπτυξη ενος τοπου ειναι η προσβαση σε αυτο.Μακαρι εστω και τωρα να γινει κατι και να δειτε πως αλλαξει ο τοπος με την ανετη οδικη προσβαση.Το ευχομαι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τοσα χρόνια τα ίδια και τα ίδια με το νερό , αλλά τα έξοδα συντήρησης του δικτύου που έρχεται από το Αγιο Δημήτριο τεράστια (Υλικά - Εργατικά - Ρεύμα) και το συμαντικό απώλεια νερού για αρκετές ημέρες τον χρόνο.Μήπως θα ήταν ποιό εύκολο να βάλουν μηχάνημα αφαλάτωσης διότι δεν βλέπω κανέναν Δήμαρχο να κατασκευάση καινούριο δύκτιο από την αρχή (Άγιο Δημήτριο εως Αστακό).
    Η.Μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Καλημέρα σας .
    Εμείς είχαμε δεσμευτεί πως το πρώτο θέμα ,που θα φέρναμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ,ήταν η σύνδεση του Πλατυγιαλιου με την Ιόνια οδό ,αν οι πολίτες μας επέλεγαν ως Δημοτική Αρχή .
    Αφού αυτό δεν έγινε ,καταθέσαμε αίτηση προς το Προεδρείο ,η οποία μετά από ένα μήνα συζητήθηκε και πάρθηκε η κατάλληλη απόφαση .!!!!
    Ασφαλώς σε τέτοια θέματα θα είμαστε δίπλα στον Δήμαρχο και την Δημοτική Αρχή χωρίς μικροψυχίες ,όπως έκανα και προχθές στο Συμβούλιο και το θέμα με το οποίοι ο Δήμος κινδύνευε να χάσει 50.000 ευρώ ,γιατί η απόφαση που πήραμε ήταν παράνομη ´´ και είπα για εμένα νόμιμο είναι ,ότι είναι για το καλό του Δήμου και της Κοινωνίας « .
    Ας αναλογιστούν κάποιοι ,ότι η απόφαση αυτή πέρασε με την 14η ψήφο την δικιά μου .!!!
    Αν ψήφιζα όχι δεν πέρναγε .!!!!
    Και μέχρι σήμερα και στα 4 συμβούλια έχω ψηφίσει όλα τα θέματα ,ακόμη κσι εάν εμπεριείχαν κάποιες Παρανομίες .!!!!
    Ο Σταικος δεν είναι μικρόψυχος ,αλλά δεν μπορεί κανείς να του κλείσει το στόμα .!!!
    Δεν έχουμε Χούντα.
    Παναγιώτης Σταικος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ Κ. ΣΤΑΙΚΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΤΕ. ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΟΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΙ. ΓΙ'ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΚΑΙ ΗΡΘΑΤΕ ΤΡΙΤΟΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΑΙ ΟΤΙ ΠΛΕΟΝ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΓΝΩΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ''ΚΑΛΗ'' ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΟΔΗ. ΚΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ Σ'ΕΜΑΣ ΝΑ ΙΔΙΩΤΕΥΣΕΤΕ ΣΑΝ ΓΙΑΤΡΟΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΑΚΟΜΑ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΑ ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΣΕΤΕ ΚΙ'ΑΥΤΟΥΣ. ΕΛΠΙΖΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΟΥ ΣΑΙΤ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Συμφωνώ απόλυτα με τον 11.34 όλοι ξέρουμε ποιός είστε και ποιόν παριστάνεται κύριε Στάικε. Γι'αυτό και ψηφίσαμε το καλύτερο για τον τόπο μας. Ας σταματήσετε τα περιττά λόγια σας και τις επιδείξεις οτι μονο εσείς περάσατε "ως καλύτερος δήμαρχος " απο το Ξηρόμερο και κάνεις άλλος. Φθάνει....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο