Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2019

Υπενθύμιση από τον Δήμο Ξηρομέρου: Στις 17 Σεπτεμβρίου λήγει η προθεσμία για ρύθμιση οφειλών

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ 

       Ο Δήμος Ξηρομέρου στα πλαίσια του Ν. 4611/2019 άρθρο 110 (ΦΕΚ 73/17-5-2019 τεύχος Α'), ανακοινώνει τη ρύθμιση οφειλών που θα βεβαιωθούν έως και δύο (2) μήνες από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου. Στον ανωτέρω νόμο ορίζεται ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για την υπαγωγή στη ρύθμιση, η 17η Σεπτεμβρίου 2019 (άρθρο 111 Ν. 4611/2019).

           Η νέα δημοτική αρχή είναι αποφασισμένη, χωρίς να λογαριάσει το πολιτικό κόστος, να πράξει όλα εκείνα τα μέτρα, ώστε να βελτιωθεί η  εισπραξιμότητα στις οφειλές των ανταποδοτικών τελών, οι οποίες έχουν φτάσει σε δυσθεώρητο ύψος  με ευθύνη και της προηγούμενης δημοτικής αρχής, απειλούν την λειτουργία των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου και επιπλέον αδικούν τους δημότες που είναι συνεπείς στην εξόφληση των υποχρεώσεων τους.
          Η δημοτική αρχή με βάση τον νόμο αν δεν προχωρήσει σε αυτές τις ενέργειες, τις καταλογίζονται νομικές ευθύνες (Άρθρο 227 του Ν. 3852/2010 (Καλλικράτης) - Έλεγχος Είσπραξης Εσόδων και  Άρθρο 141 του Ν. 3463/2006 (Κώδικας Δήμων και Κοινοτήτων) για αδράνεια στην είσπραξη των δημοτικών τελών............



Καλούμε λοιπόν όλους τους δημότες, να προσέλθουν τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Ξηρομέρου, να εκμεταλλευτούν την ευκαιρία που χορηγεί ο  ευνοϊκός νόμος ρύθμισης οφειλών των 120 δόσεων, που ισχύει έως 17 Σεπτεμβρίου (Ν. 4611/2019) και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.
Ο Δήμος Ξηρομέρου μετά το πέρας της συγκεκριμένης προθεσμίας, δηλώνει ρητά ότι θα προχωρήσει άμεσα σε όλα τα μέτρα αναγκαστικής είσπραξης που προβλέπει ο νόμος χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις για κανέναν καθώς και όλα εκείνα που προβλέπονται από τον Κανονισμό Ύδρευσης.

Με βάση τον Νόμο 4611/2019:

Α. Οι οφειλές δύνανται να καταβληθούν εφάπαξ ή σε μηνιαίες δόσεις, με απαλλαγή κατά ποσοστό από τις προσαυξήσεις και τους τόκους εκπρόθεσμης καταβολής που τις επιβαρύνουν.
Β. Για την υπαγωγή στη ρύθμιση πρέπει να καταβληθεί η πρώτη δόση εντός τριών (3) εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση. Οι επόμενες δόσεις καταβάλλονται έως την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επομένων μηνών από την ημερομηνία αίτησης υπαγωγής στη ρύθμιση.
Γ. Το ελάχιστο ποσό μηνιαίας δόσης της ρύθμισης δεν μπορεί να είναι μικρότερο των είκοσι ευρώ (20,00 €).
Δ. Η καθυστέρηση καταβολής δόσης συνεπάγεται την επιβάρυνση αυτής με μηνιαία προσαύξηση 5% επί του ποσού της δόσης απ την επόμενη τη ημέρας που όφειλε αυτή να καταβληθεί. Η ρύθμιση καταργείτε εάν ο οφειλέτης δεν καταβάλλει τρεις (3) συνεχόμενες δόσεις ή καθυστερήσει την καταβολή της τελευταίας δόσης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των τριών μηνών. 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο γραφείο εσόδων του Δήμου Ξηρομέρου, στους αρμόδιου υπαλλήλους Σκαπέτη Ιωάννα και Ντίνο Θωμά τηλ.2646-360539 και 2646-360544.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ  
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΓΕΡΟΛΥΜΟΣ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

18 σχόλια:

  1. ΣΙΔΕΡΟΚΕΦΑΛΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ Δ.Α ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΘΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΡΥΘΜΙΣΗ Ο ΝΕΟΣ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΛΕΞΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΑΠΟ ΑΡΡΩΣΤΙΕΣ,ΠΟΛΛΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΤΡΥΠΗΣΗ ΤΟΥΣ ΑΓΩΓΟΥΣ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΔΙΨΑΝΕ ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟΥΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΙΣΩΣ .ΤΟ ΛΕΩ ΚΑΙ ΤΟ ΓΡΑΦΩ ΑΥΤΟ ΣΤΟΝ ΝΕΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΗΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΙΟΤΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΑΝ ΔΗΜΟΤΗΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΠΛΗΡΩΝΩ ΓΙΑΤΙ ΥΠΟΦΕΡΑΜΕ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ,ΛΟΙΠΟΝ ΑΣ ΓΙΝΕΙ Η ΑΡΧΗ ΑΣΤΑΚΟΣ-ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ-ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ ΚΛΠ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Με το άρθρο 13 του νόμου, η καταληκτική ημερομηνία για αίτηση υπαγωγής είναι η 30 Σεπ 2019. Το διαβάσατε ? Τι ισχύει?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ο επόμενος νόμος 4621/2019 (Ιουλ 2109)τροποποιεί προς το καλύτερο τον προηγούμενο νομο 4611(Μαιου 19), όπως πχ τα ποσοστά από 5 σε 3% και τον αριθμό των μειώσεων των προσαυξήσεων ανά αριθμό δόσεων που θα επιλεγούν κλπ κλπ. Επειδή δεν αναφέρεστε εδώ, το ξέρετε?Δεν ισχύει για τους ΟΤΑ? Δεν αλλάζει κάτι? Μήπως χρειάζεται κάποια διευκρίνηση επί της ανακοίνωσής σας αναφέροντας και το νόμο 4621 με νέα δεδομένα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολύ καλό ξεκίνημα. Ελπίζουμε να μην αποδειχθούν λόγια του αέρα. Ο κόσμος μπούχτισε από πολιτικάντηδες συναλλασσόμενους. Και το απέδειξε στις εκλογές. Οι πολίτες οφείλουμε να είμαστε συνεπείς στις ανταποδοτικές υποχρεώσεις μας προς το Δήμο μας και απαιτητικοί στο να πιάνουν τόπο τα λεφτά μας, με πλήρη διαφάνεια στη διαχείρισή τους, χωρίς εικονικά έργα, υπερκοστολογήσεις και μίζες. Στις εκλογές η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών έδωσε καθαρή εντολή στη νέα δημοτική αρχή να βάλει τέλος στη συναλλαγή και τις αθλιότητες του καθεστώτος Γαλούνη - Πανταζή. Αν ανταποκριθεί σε αυτό θα έχει την καθολική αναγνώριση και στήριξη. Αν όχι, η εκλογική της τύχη θα είναι χειρότερη από αυτή της απελθούσας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "να πράξει όλα εκείνα τα μέτρα". Ωραία σύνταξη. Η μόρφωση δεν πάει χαμένη ποτέ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πρώτα κόβεις παράνομες παροχές μετά έχεις νερό μετά μετράς ανά τετράμηνο μετά βεβαιώνεις πόσα. Αφού ο Γαλουνης έπεσε έξω γιατί συνεχίζεις στα χνάρια του κακή απόφαση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Οι λεγομενοι κακοπληρωτές στην πλειοψηφια τους δεν είναι κάποια κοινωνικη ομάδα που έχει αποφασίσει οτι ετσι θα πορευεται. Κακοπληρωτές είναι αυτοι που δεν έχουν να δώσουν συνήθως. Υπαρχουν βέβαια και οι άλλες οι περιπτωσεις, κι ειναι εκεί που υπαρχουν λεφτα αλλα και μεγαλα χρέη. Αυτοι ειναι που εχουν συνηθησει να αδικουν τους υπολοιπους πολιτες με πολλους και διαφορους τροπους. Σ αυτους λοιπον να εστιασετε και για τους αλλους αν μπορειτε δειξε τε εστω λιγη ανθρωπια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το ξαναγράφω 4:21 δεν θέλουμε μόρφωση θέλουμε συμμόρφωση υπέφερε όλοι η Ελλάδα από δαύτους τους παραμορφωμενους μπράβο στο νέο Δ.Σ μακάρι να δούμε πράξεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ τι προτιμάς να έχεις μία ή ένα μορφωμένο σύζυγο ή σύζυγο και να σου χαλάει την ψυχική ισορροπία ή προτιμάς μία η ένα "αμόρφωτο" σύζυγο ή σύζυγο και να περνάτε ωραία.

      Διαγραφή
  9. Για να κόψει παράνομες παροχές είναι λίγο δύσκολο γιατί πίσω από της παροχές υπάρχουν ψήφοι και όπου υπάρχουν ψήφοι επικρατεί ησυχία γιατί πίσω από την ησυχία επικρατεί η λέξη δημοτικός σύμβουλος και μετά αντιδήμαρχος και μετά μηνιατικο 1300€

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Αυτοί πού χρωστάνε φαίνονται γιατί έχουν μετρητές, χρέος έχουν και το αποδέχονται.Με αυτούς πού παίρνουν τόνους νερού για πρόβατα,γελαδια κτλ χωρίς μετρητή και δηλωμένη παροχή τί θα γίνει;Ας ξεκινήσει από το χωριό του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και από τους συγγενείς ο δήμαρχος αφού είναι αποφασισμένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 10.23μμ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟΝΟΥΣ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΚΤΙΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ,ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΨΙΦΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ,ΓΙ ΑΥΤΟ ΦΙΛΕ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΘΑ ΚΛΕΒΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΗΤΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΔΙΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ,ΤΩΡΑ ΕΑΝ ΘΕΛΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΟ ΔΤΚΤΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΤΡΥΠΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΜΕΡΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΛΕΒΟΥΝ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΔΙΟΤΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΔΗΜΑΡΧΕ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΝ ΠΑΛΙ ΛΕΩ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΛΗΣΗ ΓΙΑΤΙ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΡΓΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Τί νερό να πληρώσουμε που δεν έχουμε ποτέ ποιός ο λόγος. Πάγιο πληρώνεις όπως στην ΔΕΗ είπαν. Με την διαφορά ότι τόν διακόπτη για το ρεύμα ότι ώρα καί νά τόν ανοίξεις έχεις ρεύμα. Ενώ την βρύση δεν έχει τίποτα.( Τό σπίτι βρίσκεται ψηλά στον Αστακό )

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω οι σχολιάζεται. Δεν θα πληρώσεις το νερό που χρωστάς επειδή κάποιος κλέβει; είμαστε σοβαροί; σας φτάιει ο άνθρωπος επειδή κάνει το νόμιμο; αν το νερό ήταν κομμένο τότε δεν υπάρχει χρέωση νερού. ΚΑΝΈΝΑΝ ΔΕΝ ΕΊΔΑ 5 ΧΡΌΝΙΑ ΝΑ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΕΤΑΙ. ΕΛΕΟΣ ΠΙΑ. και αν αφησεται τη νέα δημοτική αρχή ήσυχη να κάνει τη δουλειά της χωρίς να λέτε εξυπνάδες ίσως δείτε μπροστά σας τι γίνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Γερολυμε στο ριβιο ανήμερα τον εκλογών ζβιστικε 7500 χιλιάδες ευρώ. Ξέρεις κ ποιος το έκανε κ ποιος είναι . Να δω τη θα κάνεις .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φίλε σβήστηκε τραβά πιάσε το Γαλουνγ κάνε καταγγελία. ΑΑΑΥΤΟΣ ΈΧΕΙ ΕΥΘΎΝΗ Ο ΓΑΛΟΥΝΗΣ ... Δεν σε βλέπω να κίνησε.....

      Διαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο