Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

Ενημέρωση σε Θύρρειο και Μοναστηράκι για τα νεκρά όρνια

 Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού την 27/06/2017 σε συνέχεια του προηγούμενου δελτίου τύπου, πραγματοποίησε με επιτυχία ενημέρωση σε Θύρρειο και Μοναστηράκι μετά και τα τελευταία γεγονότα που συνέβησαν με την ανεύρεση δύο όρνιων στην υπό ένταξη προστατευόμενης περιοχής στον Φ.Δ/Λ.Μ  «Ακαρνανικά όρη». Τα στελέχη του Φορέα Διαχείρισης (κ. Κασβίκης Γιάννης & κ. Παλιός Νίκος) προχώρησαν σε ενδελεχή ενημέρωση προς τους κατοίκους και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους των περιοχών για την σπουδαιότητα και την αξία αυτού του σπάνιου είδους γεγονός που κατέστη σαφές από όλους.

 Επίσης αναλύθηκε εκτεταμένα η απαγορευμένη χρήση δηλητηριασμένων δολωμάτων αλλά και οι ποινικές κυρώσεις που μπορεί να προκαλέσει αυτή, όπου το ενδιαφέρον ήταν ιδιαίτερα αρκετό και με κοινό συμπέρασμα στο τέλος ότι πρέπει να σταματήσει οριστικά η εν λόγω λύση προς όλες τις κατευθύνσεις.
“Θα θέλαμε σε αυτό το σημείο να ευχαριστήσουμε το Δασαρχείο Αμφιλοχίας (κ. Φερεντίνο Θύμιο) όπου σε συνεργασία με τους προέδρους των τοπικών κοινοτήτων (κ. Παλούκης και κ. Τραυλοστάθης) επιμελήθηκαν της όλης διοργάνωσης αλλά και καταγράψαν προβλήματα περιβάλλοντος που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι με τις δραστηριότητές τους ώστε να ληφθούν οι απαραίτητες επόμενες ενέργειες. Τέλος ευχαριστούμε ιδιαίτερα τους κατοίκους που παρευρέθηκαν σε αυτή την επίσκεψη. Ο Φορέας Διαχείρισης Λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου θα είναι σε στενή συνεργασία με τις γύρω αρμόδιες υπηρεσίες και θα είναι στην διάθεσή τους όποτε του ζητηθεί.”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο