Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Patras ΙQ – Έρχεται η 4η έκθεση καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας – Παρουσία και στο Επιμελητήριο Αιτωλοακαρνανίας

Την Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2016, συνεδρίασε η Οργανωτική επιτροπή του Patras IQ που συγκροτείται από το σύνολο των φορέων που συμμετέχουν στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης δεκαετούς διάρκειας. Η συνεδρίαση, όπως αναφέρει το thebest.gr, έγινε στην αίθουσα του Πρυτανικού Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Πατρών, υπό την προεδρία του Αν. Πρυτάνεως Έρευνας και Ανάπτυξης κ. Δημοσθένη Πολύζου.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:


«Τα θέματα που συζητήθηκαν είναι η οργάνωση της έκθεσης καινοτομίας και μεταφοράς τεχνογνωσίας 2017, που θα γίνει από τις 7 έως και τις 9 Απριλίου 2017, στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο Πατρών. Οι προσπάθειες για την κατοχύρωσή της ως μοναδικής έκθεσης στην χώρα με σχετικό αντικείμενο αναδεικνύει την περιοχή μας ως πρωτεύουσα της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Η εκκίνηση των διαδικασιών για την δημιουργία του κατάλληλου νομικού προσώπου θα επιτρέψει την διεύρυνση των συμμετοχών με σκοπό να δημιουργηθεί ένα συνολικό οικοσύστημα στην περιοχή που στόχο έχει να περιλαμβάνει το σύνολο των ερευνητικών και επιχειρηματικών καινοτομικών δραστηριοτήτων όπως επίσης και το σύνολο των παραγωγικών φορέων της περιοχής μας. Επίσης αποφασίστηκε να γίνουν δύο ενημερωτικές εκδηλώσεις και καθορίστηκαν οι οργανωτικές διαδικασίες για το Patras IQ, στο συνεδριακό της περιφέρειας στον Πύργο Ηλείας (8/2/2017) και στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αιτωλοακαρνανίας στο Αγρίνιο (20/2/2017).
Στην συνεδρίαση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής καθηγητής Δ. Πολύζος, Αναπληρωτής Πρυτάνεως Έρευνας & Ανάπτυξης ως εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Πατρών, οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Παιδείας κύριοι Ι. Αναγνωστόπουλος και Κ. Γιαννόπουλος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας Κ. Καρπέτας, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας καθηγητής Σ. Συρμακέσης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Π. Μαρλαφέκας, ο ειδικός σύμβουλος Αθ. Κούστας και οι Θ. Τσούμπελης και Σπ. Θεοχάρης καθώς και εκπρόσωποι του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο