Είδαμε τη Συνταγή για το
υποβρύχιο βανίλια στη Ξηρομερίτισσα και άρχισαν να μας τρέχουν τα σάλια..! Αγαπημένο όλων μας το υποβρύχιο γλυκό, μας θύμισε τα καλοκαίρια μας στα
καφενεδάκια του χωριού.
Δείτε τη συνταγή από την
Ξηρομερίτισσα:
Βρήκα πολλές στο internet
αλλά τελικά κατέληξα σ’ αυτή της φίλης μου Eri του Captain γιατί δεν μ’ αρέσει η μαστίχα. Την πρώτη
φορά μου έγινε πέτρα (τη χτύπησα πολύ) τη δεύτερη μαλακή (βιάστηκα να
τελειώσω) και την τρίτη πέτυχε (τη σταμάτησα όταν έγινε σαν πηχτή κρέμα!!! Μόνο
που την έκανα διαφορετικά προσθέτοντας τη δική μου πινελιά...............
Γίνεται πολύ εύκολα, με απλά υλικά αλλά
θέλει ανακάτεμα (πιο εύκολη από το Χαλβά).
Υλικά:
1
ποτήρι νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 κάψουλα βανίλια
1 φλυτζανάκι του καφέ ποτό βύσσινο
Εκτέλεση:
-Βάζουμε
τη ζάχαρη με το νερό και το ποτό (σπιτικό λικέρ) να βράσουν σαν
σιρόπι,ανακατεύοντας συχνά.
-Όταν δέσει κατεβάζουμε και ρίχνουμε τη
βανίλια.
-Ανακατεύουμε συνέχεια με ξύλινη κουτάλα.
-Αφήνουμε λίγο και συνεχίζουμε ώσπου να
ασπρίσει και να δυσκολεύεται η κουτάλα.
-Το ποτό βύσσινο της έδωσε τη γεύση και το άρωμά του και μια απόχρωση του ροζ.
-Το ποτό βύσσινο της έδωσε τη γεύση και το άρωμά του και μια απόχρωση του ροζ.
-Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε με
παγωμένο νερό.
Όσοι τη δοκίμασαν τους άρεσε!
Η
παραδοσιακή συνταγή είναι:
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 σταγόνα μαστίχα (τη βάζουμε να βράσει με τη
ζάχαρη)
1 κάψουλα βανίλια
Αν
γίνει σφιχτή η μαλακή προσθέστε λίγο νερό και ξαναβράστε την, κάνοντας την ίδια
διαδικασία με το ανακάτεμα ή φτιάχνοντας την σιρόπι για χαλβά.
Για χρώμα βάλτε λίγες σταγόνες χρώμα ζαχαροπλαστικής ή εσάνς, ροδόνερο, ή
οτιδήποτε σας ταιριάζει σε γεύση (φυστίκι).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο