Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας υποστηρίζει τις προσπάθειες της Διοικούσας Επιτροπής

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, μετά από τις πρόσφατες δυσάρεστες εξελίξεις στην ακαδημαϊκή κοινότητα μας [προσωρινή αναστολή έκδοσης των οικονομικών αιτημάτων του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας (Π.Δ.Ε.) κινητοποιήσεις των φοιτητών, προσωρινή αναστολή...


 

 του εκπαιδευτικού έργου του Τμήματος ΔΠΦΠ], θέλει να υπογραμμίσει και επισημάνει:

• Την πάγια θέση του Συλλόγου μας για άμεση και πλήρη αυτονόμηση του ΠΔΕ και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων αυτονόμησής του.

• Υποστηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου και της Διοικούσας Επιτροπής του ΠΔΕ για την δρομολόγηση λύσεων σε μια σειρά ζητημάτων όπως την κατάθεση, για έγκριση του ολοκληρωμένου οργανογράμματος των υπηρεσιών του Οργανισμού του ΠΔΕ, την υποβολή του πρώτου τακτικού προϋπολογισμού του ΠΔΕ κ.λ.π.

• Αναγνωρίζουμε την μέχρι τώρα υποστήριξη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για την λειτουργία των Τμημάτων της πόλης μας

• Καλούμε τον Πρόεδρο και τη Διοικούσα Επιτροπή του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και κυρίως την Υπουργό Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου να επιταχύνουν τις διαδικασίες αυτονόμησης με την άμεση εξασφάλιση των προϋποθέσεων για την ουσιαστική αυτονόμηση του ΠΔΕ στα πλαίσια της Δημόσιας και Δωρεάν Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι όποιες καθυστερήσεις αντί να επιλύουν τα χρόνια προβλήματα λειτουργίας των Τμημάτων του ΠΔΕ, όπως όλοι διαπιστώνουμε προσθέτουν και νέα με απρόβλεπτες συνέπειες για όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΠΔΕ.

• Ειδικότερα καλούμε την κ. Υπουργό, κατ’ εξαίρεση για το ΠΔΕ, να απελευθερώσει τις αποσπάσεις και μετατάξεις των διοικητικών υπαλλήλων έτσι ώστε να αποφευχθούν προβλήματα λειτουργίας των διοικητικών υπηρεσιών του ΠΔΕ. Είναι αναγκαία η πλήρης στελέχωση των υπηρεσιών του ΠΔΕ για την εύρυθμη λειτουργία του. Ας αναλάβουν οι αρμόδιοι τις ευθύνες τους για τις συνέπειες των όποιων επιλογών τους.

Τέλος καλούμε τις διοικήσεις των ΠΔΕ και ΠΙ, να περιφρουρήσουν τις καλές πλευρές της μέχρι τώρα συνεργασίας των Τμημάτων της πόλης μας και του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και να ανανεώσουν τις δυνατότητες για μελλοντική συνεργασία.

Όσον αφορά στη σημασία λειτουργίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας θεωρούμε πως το διακύβευμα για την τοπική κοινωνία της περιοχής μας είναι μεγάλο. Το Πανεπιστήμιο είναι μία από τις υποστηριχτικές δομές της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής. Η κοινωνία του Αγρινίου θα πρέπει να υποστηρίξει έμπρακτα τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα ενός σύγχρονου Πράσινου Πανεπιστημίου όπως άλλωστε και κάθε δομή που θα στήριζε τους στόχους της οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης της περιοχής μας.

Για τους παραπάνω λόγους ο Σύλλογός μας αποφάσισε να υλοποιήσει την απόφασή του για δημιουργία του Δικτύου. Θα έχει ως αποτέλεσμα τη σωστή και έγκυρη ενημέρωση, τον συντονισμό δράσεων με στόχο την υποστήριξη του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας, την βιωσιμότητά του, την προβολή του αλλά και την σύνδεσή του με κοινωνικές δραστηριότητες και θέματα τοπικού ενδιαφέροντος. Στο Δίκτυο θα συμμετέχουν κοινωνικοί Φορείς της περιοχής μας (Σύλλογοι, Σωματεία, Μ.Κ.Ο., Επιμελητήρια κ.λ.π.).

Ευελπιστούμε ότι ο στόχος μας για ένα ισχυρό αυτόνομο Πανεπιστήμιοι στην πόλη μας είναι κοινός και η πανεπιστημιακή κοινότητα ενωμένη θα προχωρήσει στην υλοποίησή του.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο