Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Eρώτηση του Βουλευτή Θάνου Μωραΐτη, για τα δρομολόγια των νησιών Κάλαμος και Καστός με τον Μύτικα.

Για «παιγνίδια της κυβέρνησης και του ΥΕΝ που ανατρέπουν την καθημερινότητα αλλά θέτουν και σε κίνδυνο την ζωή των κατοίκων του Καλάμου και του Καστού» κάνει λόγο σε Ερώτησή του ο Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Θάνος Μωραΐτης. Αιτία μια απόφαση του ΥΕΝ η οποία φέρνει τα «πάνω κάτω» στη ζωή των κατοίκων των δυο αυτών νησιών. Πιο συγκεκριμένα, θα εκτελούνται δρομολόγια πλέον από ένα σκάφος (αντί από δυο) στις δυο γραμμές που εξυπηρετούν την επικοινωνία των δυο νησιών με τον Μύτικα. Ο κ. Μωραΐτης κάνει λόγο για «φωτογραφικούς διαγωνισμούς και κυβερνητικά ύποπτα παιγνίδια στις άγονες γραμμές σε Αιγαίο και Ιόνιο, που έχουν αλλάξει προς το χειρότερο την καθημερινότητα των νησιωτών». Υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη εξέλιξη αυτή «όχι μόνο θα δυσχεράνει, αλλά κυριολεκτικά θα αλλάξει άρδην προς το χειρότερο την καθημερινότητα των κατοίκων». Πιο συγκεκριμένα :
• Οι νησιώτες θα αναγκάζονται να σπαταλούν ολόκληρη μέρα στον Μύτικα για απλές δουλειές μιας και τα δρομολόγια θα αραιώσουν δραματικά.
• Το σκάφος που θα εκτελεί δρομολόγια και στις δυο γραμμές θα διανυκτερεύει σε ένα από τα δυο νησιά. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση κακοκαιρίας μεταξύ των δυο νησιών (ένα συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια του χειμώνα) θα αποκλείεται ο Καστός αλλά μαζί και ο Κάλαμος (ή και το αντίστροφο).
• Δεν θα υπάρχει σκάφος κλειστού τύπου (σε ένα από τα δυο νησιά) που να διανυκτερεύει στο λιμάνι το οποίο θα μπορεί να μεταφέρει φορείο με άρρωστο. Με απλά λόγια αν οι δυο γραμμές εξυπηρετούνται από ένα σκάφος τότε μένει …στην τύχη για το ποιο νησί θα βρεθεί αποκλεισμένο, μιας και δεν θα υπάρχει διαθέσιμο σκάφος για διακομιδή. Σημειώνεται ότι το έτος 2007 – 2008 υπήρξαν 170 έκτακτες διακομιδές ασθενών.
• Δεν μπορεί ένα σκάφος να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των δυο νησιών όχι μόνο στη χειμερινή περίοδο αλλά και ειδικά στη θερινή τουριστική περίοδο.
«Το Υπουργείο παίζει ύποπτα παιγνίδια στη πλάτη των νησιωτών» τονίζει ο κ. Μωραΐτης και ζητά από τον αρμόδιο Υπουργό να ενημερώσει άμεσα «σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες θα προβεί ώστε να λυθεί τις επόμενες μέρες το πρόβλημα εις όφελος των κατοίκων του Καλάμου και του Καστού. Tο Υπουργείο φέρει πλέον ακέραια την ευθύνη για το τι δυσάρεστο θα συμβεί ειδικά σε σχέση με την ζωή των κατοίκων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο