Τρίτη 21 Ιουλίου 2009

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΘΕΣΤΙΕΩΝ



Το Σάββατο 11 Ιουλίου, εγκαινιάστηκαν οι τουριστικές υποδομές του Δήμου Θεστιέων παράλληλα με την γιορτή της Αθερίνας που πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Αη Γιώργη Καινουργίου, δίπλα στη λίμνη Τριχωνίδα.
Οι υποδομές αυτές δημιουργήθηκαν στα πλαίσια του έργου «Διαμόρφωση περιβάλλοντος παρόχθιες – παραλίμνιες θέσεις Αμπάρια Δ.Δ. Παναιτωλίου και Αγ. Γεωργίου Δ.Δ. Καινουργίου Δήμου Θεστιέων» με φορέα υλοποίησης το Δήμο Θεστιέων.
Το έργο περιλαμβάνει πολυχώρο εστίασης και αναψυχής, εκθετήριο τοπικών και βιολογικών προϊόντων, διαμόρφωση υδραύλακα, ανοικτό εκπαιδευτικό ενυδρείο, αλιευτικό καταφύγιο, παρατηρητήρια, μονοπάτια κ.α.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδος κ. Σπ. Σπυρίδων, οι βουλευτές Αιτ/νιας κ.κ. Ανδρέας Μακρυπίδης και Σοφία Γιαννακά, ο Αντινομάρχης Αιτ/νιας κ. Ιωάννης Λύτρας, ο Δήμαρχος Παραβόλας κ. Βασίλειος Καπέρδας, εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτ/σης και πολύς άλλος κόσμος που ήθελαν να τιμήσουν με την παρουσία τους μια τέτοια προσπάθεια.
Αφού προηγήθηκε η τέλεση του Αγιασμού στις εν λόγω εγκαταστάσεις, την έναρξη των εκδηλώσεων έκανε ο Δήμαρχος Θεστιέων κ. Δημήτρης Τραπεζιώτης, ο οποίος εκφράζοντας τη μεγάλη του χαρά και ικανοποίηση για το έργο αυτό, μεταξύ άλλων είπε : «Είμαστε σε μια εποχή που καλούμαστε να αξιοποιήσουμε τη φυσική και πολιτιστική μας κληρονομιά η οποία όταν καταφέρουμε να την συνδέσουμε με την τοπικότητα, την αυθεντικότητα και την ποιότητα μπορεί να είναι εφαλτήριο ανάπτυξης, η οποία για να είναι βιώσιμη θα πρέπει να στηρίζεται τα συγκριτικά και ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της περιοχής που προσφέρουν οι φυσικοί και πολιτιστικοί πόροι.
Ένα τμήμα αυτού του έργου είναι και οι ξύλινες τουριστικές υποδομές που δημιουργήσαμε εδώ στον Αη Γιώργη Καινουργίου και τις οποίες εγκαινιάζουμε σήμερα. Είναι υποδομές με πέτρα και ξύλο, απολύτως συμβατές με το περιβάλλον και συνάδουν με τη φυσιογνωμία της περιοχής. Πρόκειται για ένα πολυχώρο εστίασης και αναψυχής με μόνιμη έκθεση τοπικών και βιολογικών προϊόντων.
Η λειτουργία τους διέπεται από το Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας που διετύπωσε ο Δήμος Θεστιέων και που σημαίνει υποχρέωση προσφοράς ποιοτικών προϊόντων και παροχή ποιοτικών υπηρεσιών. Εδώ δεν υπάρχει πλαστικό, δεν υπάρχουν προτηγανισμένα φαγητά, προωθούνται κυρίως και πρωτίστως τα ντόπια και βιολογικά προϊόντα και υπάρχει προσβασιμότητα σε όλους τους χώρους για Α.Μ.Ε.Α.
Έτσι οι υποδομές αυτές έχουν ένα αγροτουριστικό χαρακτήρα και νομίζω ότι εκπέμπουν πολιτισμό και ποιότητα. Δείχνουν το δρόμο και το χαρακτήρα που πρέπει να έχουν οι υποδομές και οι επενδύσεις για να καταστήσουμε όσο γίνεται πιο ελκυστική την περιοχή μας, να προσελκύσουμε τρίτους επισκέπτες και να ενδυναμώσουμε την τοπική οικονομία με την προώθηση και ανάπτυξη του βιώσιμου και ποιοτικού τουρισμού
Το έργο περιλαμβάνει ακόμη ανοικτό εκπαιδευτικό ενυδρείο, αλιευτικό καταφύγιο, παρατηρητήρια, μονοπάτια, πλατείες κ.α.»
Ο Γενικός Γραμματέας της Π.Δ.Ε. κ. Σπ. Σπυρίδων επικρότησε την μέχρι τώρα προσπάθεια του Δήμου Θεστιέων και δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός προκειμένου και οι υπόλοιπες δράσεις του έργου αυτού να ενταχθούν στο Ε.Σ.Π.Α. ώστε να ολοκληρωθεί το προταθέν από το Δήμο Θεστιέων έργο.
Ακολούθησε η γιορτή Αθερίνας που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Όμιλος Καινουργίου «ΟΙ ΘΕΣΤΙΕΙΣ» με την οικονομική υποστήριξη και συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.ΘΕ. και του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Θεστιέων. Πλήθος κόσμου, πάνω από δυο χιλιάδες, που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη γιορτή διασκέδασαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες με το μουσικό συγκρότημα «Τα παιδιά από την Πάτρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο