Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2018

Σύλλογος ΠΑΛΑΙΟΜΑΝΙΤΩΝ "Η Σαυρία": Μοναδική η διήμερη εκδρομή στη ξακουστή ΜΑΝΗ | ΦΩΤΟ





ΦΩΤΟ: Γιάννης Νίτσας 

    Στις 1 και 2-12-2018, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Παλαιομανιτών "Η Σαυρία" πραγματοποίησε διήμερη εκδρομή στη Μάνη. Οι εκδρομείς είχαν την ευκαιρία να δουν αρκετά και σημαντικά πράγματα. 
 Κατά τη διάρκεια της πρώτης μέρας περιηγήθηκαν στα Σπήλαια Διρού.....

 
     Πρόκειται για ένα από τα ωραιότερα σπήλαια στον κόσμο, που η φύση με ασύγκριτη τέχνη και υπομονή σμίλεψε ένα θαύμα πέρα από κάθε φαντασία. Κατάλευκοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες και αστραφτεροί κρύσταλλοι στολίζουν κάθε γωνιά του, δημιουργώντας ένα απαράμιλλο θέαμα που κόβει την ανάσα!

     Κάνοντας μια μικρή βόλτα και θαυμάζοντας τους παραδοσιακούς οικισμούς της Μάνης, οι εκδρομείς κατέληξαν για διαμονή στο Γύθειο, το οποίο αποτελεί τη μεγαλύτερη και μια από τις ομορφότερες πόλεις της Μάνης.

       Τη δεύτερη μέρα ξεκίνησαν την επίσκεψή τους στη καστροπολιτεία του Μυστρά. Ο Μυστράς ιδρύθηκε πριν από πολλούς αιώνες, πρόκειται για μια Βυζαντινή πολιτεία πολύ κοντά στη Σπάρτη. Ο Μυστράς είναι μία περιοχή στην οποία κάποιος μπορεί να θαυμάσει εκκλησίες, μοναστήρια και άλλα κτήρια, τα οποία μεταφέρνουν τον επισκέπτη στην ατμόσφαιρα εκείνης της εποχής. Οι αγιογραφίες, οι ρυθμοί με τους οποίους έχουν κτιστεί τα κάνουν όλα πολύ ξεχωριστά και ανταμείβουν τον επισκέπτη για την πολύωρη και κοπιαστική ανάβαση!

    Η διοργάνωση της εκδρομής ήταν άριστη και όλοι επέστρεψαν πιο πλούσιοι σε γνώσεις, συναισθήματα και θετικές εμπειρίες.






















































2 σχόλια:

  1. Πήγαν εκδρομή στο τόπο καταγωγής τους ,η Παλαιο-μάνινα προέρχεται από το Μάνη, κατά τον Καργάκο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οι κάτοικοι της Παλαιομάνινας είναι Βλαχόφωνοι Έλληνες προερχόμενοι από τις παρυφές της Πίνδου. Ως μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι κάποια στιγμή εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην περιοχή. Είναι από τους ποιο γνήσιους Έλληνες, εργατικοί,φιλομαθείς, νοικοκυραίοι. Δεν έχουν καμιά σχέση με τους Μανιάτες (που είναι και αυτοί αξιόλογοι Ελληναράδες), και φυσικά δεν είναι καραγκούνηδες όπως συνηθίζετε να τους λένε. Το ίδιο ισχύει και για τους κατοίκους των άλλων Βλαχόφωνων χωριών του τόπου μας, Όχθια- Γουριώτισσα- Στογγυλοβούνι- Αγράμπελο- Στράτος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο