Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ: Δωρεάν τα διόδια Ακτίου για τους ανέργους τη νέα χρονιά, σύμφωνα με ενημέρωση απο το βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιο Καββαδά!

Δωρεάν τα διόδια Ακτίου -Πρέβεζας για τους ανέργους την νέα χρονιά. Ένα πάγιο αίτημα ικανοποιείται μετά την προ ενός χρόνου ερώτηση του Βουλευτή Λευκάδας στο υπουργείο Υποδομών..

Του ΝΩΝΤΑ ΝΙΚΑΚΗ
τ. Λυκειάρχης Βόνιτσα

          Επιτέλους, όπως μας ενημέρωσε ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς, ικανοποιήθηκε ένα μακροχρόνιο και πάγιο αίτημα, των κατοίκων της Βόνιτσας και των γύρω περιοχών, για την απαλλαγή από την πληρωμή διοδίων στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας-Ακτίου, σε όλους τους ανέργους. Έτσι οι άνεργοι απαλλάσσονται από την καταβολή διοδίων στο σταθμό Ακτίου, το οποίο αποτελούσε αίτημα όλων των θεσμικών – τοπικών φορέων. Ευελπιστούμε ο Υπουργός να προχωρήσει άμεσα και στις απαιτούμενες ενέργειες και οι ντόπιοι κάτοικοι μέσα στα όρια των Καλλικρατικών Δήμων γύρω απο το σταθμό να μη πληρώνουν διόδια.

          Επίσης να επισημάνω ότι ενώ αναμένεται απο ώρα η «κορδέλα» για την απόδοση των πρώτων 15χλμ της Αμβρακίας Οδού από το Άκτιο μέχρι τη Βόνιτσα, την ίδια στιγμή σύμφωνα με πληροφορίες κατατέθηκε δεύτερη ένσταση (η πρώτη στις 22.11.2018 απερρίφθη) και καθυστερεί η υπογραφή του δεύτερου πρακτικού και την ανακήρυξη της Κοινοπραξίας ΑΚΤΩΡ-ΤΕΡΝΑ ως προσωρινού αναδόχου, για την εργολαβία-σκούπα στον αυτοκινητόδρομο Άκτιο-Αμβρακία........



Ας δούμε αναλυτικά την ανακοίνωση του βουλευτή Λευκάδας Αθανάσιου Καββαδά απο το www.lefkadatoday.gr:

Δωρεάν θα είναι η μετακίνηση των ανέργων της Λευκάδας με την υποθαλάσσια ζεύξη Ακτίου-Πρέβεζας με την νέα χρονιά.
Πριν λίγες μέρες υπεγράφη η κοινή υπουργική απόφαση και από την νέα χρονιά καταργούνται για τους ανέργους τα διόδια στην υποθαλάσσια σήραγγα Πρέβεζας Ακτίου.
Μάλιστα του μέτρου αυτού επωφελούνται και οι άνεργοι των γύρων περιοχών όπως η Λευκάδα και η Αιτωλοακαρνανία και με αυτό τον τρόπο γίνεται δεκτό το αίτημα που είχε υποβάλλει προς το υπουργείο ο Βουλευτής Λευκάδας Αθανάσιος Καββαδάς.
Συγκεκριμένα με ερώτηση που είχε υποβάλλει στις 9 Ιανουαρίου του 2018 προς το Υπουργείο Υποδομών ζητούσε να ισχύσει η απαλλαγή καταβολής τελών από τα διόδια Ακτίου – Πρέβεζας και για τους ανέργους και κατοίκους της Λευκάδας, της Πρέβεζας και των γύρω από τα εν λόγω διόδια περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας.
Συγκεκριμένα με δελτίο τύπου στις 9-1-2018 ο Βουλευτής Λευκάδας ανέφερε:
Να ισχύσει η απαλλαγή καταβολής τελών από τα διόδια Ακτίου – Πρέβεζας και για τους ανέργους και κατοίκους της Λευκάδας, της  Πρέβεζας και των γύρω από τα εν λόγω διόδια  περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, ζητά ο βουλευτής Λευκάδας  Θανάσης Καββαδάς από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή.
Ο βουλευτής υπενθυμίζει στον υπουργό ότι με απόφασή του  (ΦΕΚ  4156Β/29-11-2017), η οποία μάλιστα τροποποιήθηκε δύο φορές, ορίζεται η απαλλαγή από την καταβολή διοδίων της Εγνατίας οδού και των καθέτων αξόνων αυτής, για τους κατοίκους όμορων περιοχών και ανέργους, για τους οποίους μάλιστα γίνεται ειδική μνεία στην απόφαση.
Ωστόσο στην απόφαση δεν ορίζεται με σαφήνεια εάν η απαλλαγή από τα τέλη διοδίων της Εγνατίας οδού,  η οποία από το 2014  διαχειρίζεται την υποθαλάσσια οδική διάβαση Ακτίου – Πρέβεζας, ισχύει και για τους κατοίκους και ανέργους της Λευκάδας, της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, που διέρχονται από τα εν λόγω διόδια.
Όπως υπογραμμίζει στην ερώτηση ο κ. Καββαδάς η υποθαλάσσια σήραγγα εξυπηρετεί τους κατοίκους της Λευκάδας, της Πρέβεζας και των γύρω περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας σε ημερήσια βάση και αποτελεί την μοναδική ουσιαστικά σύνδεση των τριών αυτών όμορων περιοχών. Καθημερινά εξυπηρετούνται οχήματα επαγγελματιών και επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην περιοχή, μόνιμοι κάτοικοι μετακινούνται για να μεταβαίνουν στις εργασίες τους και φυσικά σε όλους αυτούς συμπεριλαμβάνονται και οι άνεργοι των περιοχών αυτών.
Στο πλαίσιο αυτό ο βουλευτής ζητά ο υπουργός να ξεκαθαρίσει:
  1. Η απαλλαγή από τα τέλη διοδίων της Εγνατίας οδού για τους ανέργους ισχύει και για όσους χρησιμοποιούν την υποθαλάσσια σήραγγα Άκτιο – Πρέβεζα;
  2. Στην περίπτωση που ισχύει αυτή η απαλλαγή γιατί δεν συμπεριλαμβάνει στην απόφασή του ο κ. Υπουργός και τους ανέργους της Λευκάδας, της Πρέβεζας και των περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας που βρίσκονται κοντά στα διόδια Ακτίου –Πρέβεζας, προκειμένου να μην υπάρχουν άνεργοι «δύο ταχυτήτων»;
  3. Εφόσον η υποθαλάσσια σήραγγα Ακτίου –Πρέβεζας υπόκειται στη διαχείριση της Εγνατίας οδού γιατί δεν συμπεριλαμβάνει τους μόνιμους κατοίκους και επαγγελματίες των όμορων περιοχών στην απόφασή του; Προτίθεται να διορθώσει το σφάλμα με τροποποίηση της απόφασης;
  4. Με δεδομένο ότι ενώ στην υπουργική απόφαση περιγράφεται με σαφήνεια (άρθρο 1, εδάφιο 4) η ελεύθερη διέλευση για όλους τους ανέργους και για όλα τα διόδια της Εγνατίας Οδού, μπορείτε να μας διευκρινίσετε γιατί στην ηλεκτρονική αίτηση  που καλούνται οι ενδιαφερόμενοι να συμπληρώσουν στη σχετική ιστοσελίδα του υπουργείου σας, αναφέρονται ρητώς κάτοικοι μόνο συγκεκριμένων δήμων;
  5. Σκοπεύετε να τροποποιήσετε εκ νέου την υπουργική σας απόφαση προκειμένου να αντιμετωπιστούν ισότιμα όλοι οι κάτοικοι των περιοχών από τις οποίες διέρχεται η Εγνατία οδός και οι διαχειριζόμενες από αυτήν οδικές συνδέσεις, όπως η σήραγγα Ακτίου-Πρέβεζας;
Για να δείτε την ερώτηση πατήστε εδώ
https://www.lefkadatoday.gr

1 σχόλιο:

  1. Από δω μεριά δεν έχουμε βουλευτές;Αν ναι που είναι;Μου φενέτε θα είναι και αυτοί σαν τον Θύμιο.ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο