Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018

Νέο Κωσταλέξι στο Πήλιο: 4χρονο έμενε σε σπίτι ερείπιο - Σοκάρουν οι λεπτομέρειες: Βγάζει άναρθρες κραυγές

Συγκλονίζει το νέο Κωσταλέξι στο Πήλιο. Τετράχρονο αγόρι βρέθηκε παραμελημένο να ζει σε μία τρώγλη στη Ζαγόρα, ενώ όπως διαπιστώθηκε, δεν μιλάει και βγάζει μόνο άναρθρες κραυγές.
Υστερα από ανώνυμη καταγγελία που έκανε κάτοικος του συγκεκριμένου χωριού στο σημείο μετέβη εισαγγελέας, συνοδεία αστυνομικών και κοινωνικής λειτουργού. 

Οπως διαπιστώθηκε το 4χρονο αγοράκι δεν έχει διδαχθεί να μιλά και επικοινωνεί κυρίως με νοήματα και κραυγές, ενώ εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά τόσο κατά ανθρώπων όσο και κατά αντικειμένων. 
Η αυτοψία στο σπίτι – ερείπιο προκάλεσε σοκ σε όλους τους παρευρισκόμενους, που κατέγραψαν ότι στον χώρο δεν υπάρχει τουαλέτα (ούτε καν υποδομή για να κάνει μπάνιο), ταβάνι, ενώ φέρει ανύπαρκτα, «φαγωμένα» κουφώματα. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», που αποκάλυψε την υπόθεση, στον χώρο δεν βρέθηκε καν τραπέζι και όπως όλα δείχνουν η οικογένεια έτρωγε στο πάτωμα.
Από τα στοιχεία που συνέλεξε η κοινωνική λειτουργός προκύπτει ότι το αγγελούδι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, που φέρεται ότι έχουν «πλούσιο» ιστορικό ψυχιατρικών νοσημάτων. 
Νεότερες πληροφορίες πάντως αποκαλύπτουν ότι το πρωτοφανές οικογενειακό δράμα ήταν γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, όμως μέχρι σήμερα κανείς από τους κατοίκους δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία. 
Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», η οικογένεια στηρίζεται από την τοπική Εκκλησία, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ λαμβάνει τα προβλεπόμενα επιδόματα. Παρά ταύτα, οι συνθήκες διαβίωσης που «εξασφάλισαν» για το παιδί, πιθανότατα λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ήταν άκρως επικίνδυνες. 
Η υπόθεση έχει συγκινήσει δεκάδες ανθρώπους που ήδη επικοινωνούν με τους αρμόδιους φορείς για να στηρίξουν οικονομικά, και όχι μόνο, το άτυχο παιδί. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας ''Ταχυδρόμος'', το Σάββατο μετέβη στο νοσοκομείο ο πατέρας του παιδιού και μπήκε στο δωμάτιο που νοσηλεύεται το παιδί, το οποίο συνοδευόταν από την μητέρα του. 
Ξαφνικά, όλη η πτέρυγα της παιδιατρικής κλινικής σηκώθηκε στο πόδι από τη φασαρία και τα κλάματα του μικρού παιδιού.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ακούστηκε ένας θόρυβος και μετά τα κλάματα του παιδιού.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο πατέρας φέρεται να κινήθηκε εναντίον του παιδιού. Μάλιστα, αυτόπτης μάρτυρας ισχυρίστηκε ότι το χτύπησε επειδή δάγκωσε τη μητέρα του.
Προκλήθηκε μεγάλη αναστάτωση και οι νοσηλεύτριες της κλινικής αναγκάστηκαν να καλέσουν την αστυνομία. 
Αστυνομικοί απομάκρυναν τον πατέρα και τη μητέρα του 4χρονου αλλά δεν προχώρησαν σε συλλήψεις καθώς δεν καταγγέλθηκε σωματική βία σε βάρος του παιδιού.
 https://www.dikaiologitika.gr

1 σχόλιο:

  1. απο ποιον να καταγγελθει σωματικη βια?απ το παιδι που δε μιλαει?η που ειναι 4 χρονων,?καλα μωρε ειμαστε σοβαροι?και που αφηνουν ακομα αυτο το παιδι να το βλεπουν αυτοι οι "γονεις"ειναι εγκλημα.κριμα η ψυχουλα.ωρες ωρες ενω πιστευω απο καρδιας στο θεο αναρωτιεμαι ειλικρινα γιατι κανει γονεις τετοιους ανθρωπους κ σε ανθρωπους που θα μεγαλωναν παιδια αξια στην κοινωνια δε δινει.αυτο δε το καταλαβα ποτε ειλικρινα.γιατι να βασανιζονται ετσι αθωες ψυχες?κριμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο