Κυριακή 9 Δεκεμβρίου 2018

Η Περιφέρεια και το Ξηρόμερο στο 10ο Φεστιβάλ Μελιού, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας | ΦΩΤΟ



      Στο 10ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μελιού στην Αθήνα συμμετείχε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο υλοποίησης της στρατηγικής στο πρωτογενή τομέα για την ενίσχυση της προώθησης των ποιοτικών προϊόντων της, στην εσωτερική και διεθνή αγορά. 
      Στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου πραγματοποιήθηκε το φεστιβάλ Μελιού, από τις 7-9 Δεκεμβρίου, στο περίπτερο της Περιφέρειας οι τοπικοί παραγωγοί, είχαν την ευκαιρία να προβάλουν και να προωθήσουν το υψηλής διατροφικής αξίας και ποιότητας μέλι, στους καταναλωτές αλλά και στους επαγγελματίες του κλάδου.
         Το ΞΗΡΟΜΕΡΟΝΕWS βρέθηκε εκεί σήμερα και συνάντησε τον γεωπόνο-μελισσουργό Σάββα Βλάχο απο το Πρόδρομο, προϊστάμενο στο τμήμα φυτικής και ζωικής παραγωγής στην Π.Ε  Αιτωλοακαρνανίας και τον παραγωγό μελιού Γεράσιμο Μητσάνη απο το Καραϊσκάκη Ξηρομέρου..........

 
        Σε δηλώσεις του ο Σάββας Βλάχος τόνισε: "Όπως κάθε χρόνο τα τελευταία 5 χρόνια η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει στο 10 φεστιβάλ μελιού και προϊόντων της μέλισσας με προϊόντα από 40 μελισσοκόμους της περιφέρειας. Στόχος μας είναι η προβολή των καινοτόμων αυτών προϊόντων όπως και η εξωστρέφεια. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στηρίζει και τον κλάδο της μελισσοκομικής με επιμονή στην προβολή των προϊόντων όσο και στην βοήθεια μέσω των υπηρεσιών της ΔΑΟΚ και με τεχνογνωσία με το επιστημονικό εκπαιδευμένο προσωπικό που διαθέτει".

          Στην επιτυχημένη παρουσία της Περιφέρειας συμμετείχε και ο νεαρός παραγωγός Γεράσιμος Μητσάνης απο το Καραϊσκάκη Ξηρομέρου, που εκπροσωπεί τη νέα γενιά των Ξηρομεριτών μελισσοκόμων, που βλέπει μια οικογενειακή γι αυτόν παράδοση, με προοπτική για το μέλλον και διάθεση για εξέλιξη. Στην τριήμερη παρουσία του στη γιορτή του μελιού, εκατοντάδες επισκέπτες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το Ξηρομερίτικο μέλι με τις ευεργετικές για την υγεία ιδιότητες....




















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο