Δευτέρα 12 Ιουνίου 2017

Μεσολογγι :Ποιότητα και ποσότητα στο φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι


Ένα πλούσιο πολιτιστικό καλοκαίρι θα ζήσουν φέτος οι Μεσολογγίτες αλλά και οι επισκέπτες, καθώς οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται είναι πολλές και ποιοτικές.

Την παρουσίαση των εκδηλώσεων που περιλαμβάνονται στο «Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» του Δήμου Μεσολογγίου έκαναν σήμερα το μεσημέρι κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν, ο Δήμαρχος Νίκος Καραπάνος, ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Δημήτρης Μπουσμπουρέλης Σοφία Λαναρά αντίστοιχα, καθώς και ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Αναστάσιος Σκαρμούτσος. Την συνέντευξη προλόγισε ο κ. Καραπάνος, ο οποίος χαρακτήρισε τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν φέτος σε όλο το δήμο, ακόμα και στα ορεινά χωριά, ως ιδιαίτερα αναβαθμισμένες, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων που απευθύνεται στο σύνολο των πολιτών και σε όλες τις ηλικίες. «Το Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017» σημείωσε, «είναι το αποτέλεσμα της συντονισμένης και αδιάκοπης δουλειάς των φορέων του δήμου καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με σκοπό την προσφορά προς τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες της περιοχής». «Άλλωστε» όπως τόνισε ο δήμαρχος, «σε μια εποχή που συνεχίζει να είναι δύσκολη για την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου, καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια προκειμένου – εδώ στο τόπο μας – να έχουμε τη δυνατότητα «απόδρασης» από τη δύσκολη καθημερινότητα, μέσα από καλλιτεχνικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις, οι οποίες ταυτόχρονα έχουν ως στόχο την τόνωση της επισκεψιμότητας αλλά και την ενίσχυση της εξωστρέφειας». Ο κ. Καραπάνος ευχαρίστησε όσους εργάσθηκαν για την σύνταξη του προγράμματος των εκδηλώσεων, ευχόμενος παράλληλα «καλή επιτυχία» και ασφαλώς «Καλό καλοκαίρι» σε όλους.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μέσα σε ένα 60ημερο φθάνουν τις 50, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν καθημερινά το ενδιαφέρον του κόσμου θα είναι ενεργό. Να σημειωθεί ότι υπάρχουν εκδηλώσεις για όλες τις ηλικίες και τα γούστα ώστε κανείς να μην μείνει καλλιτεχνικά ανικανοποίητος. Την αναλυτική παρουσίαση του προγράμματος έκαναν οι Σ. Λαναρά, Δ. Μπουσμπουρέλης και Τ. Σκαρμούτσος ενώ ανακοινώθηκε και η ένταξη δυο αξιόλογων Μεσολογγιτών στο Πνευματικό Κέντρο ως εφόρων, που είναι οι: Μιχάλης Κότσαρης και Αποστολία Πάστρα.
Σημαντικό κομμάτι για τις εκδηλώσεις αποτελούν και τα οικονομικά, για τα οποία, μετά από ερώτηση του aixmi-news.gr, ο δήμαρχος απάντησε ότι αφενός οι περσινές δαπάνες έχουν εξοφληθεί και αφετέρου φέτος πρόκειται για ένα πολιτιστικό καλοκαίρι που δεν απαιτεί ιδιαίτερα έξοδα, καθώς στις περισσότερες εκδηλώσεις θα υπάρχει ένα αντίτιμο. Σε ότι αφορά στα χρήματα που θα διαθέσει η Κοινωφελής και το Πνευματικό Κέντρο, είναι διαθέσιμα και βρίσκονται στα ταμεία των δυο Νομικών Προσώπων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο