Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017

ΚΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗΣ: Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΡΟΥ. Το παραλάβατε;!!

ΔΗΜΟΣ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ 
Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 
ΕΛΕΓΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ. 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ.
-ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΚΤΙΟΥ ΒΟΝΙΤΣΑΣ απ0  ΣΥΣΤΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ.
ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΩΝ ΚΥΑ.
(ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ)

Αγαπητοί Αναγνώστες
     Πολλές φορές έχω γράψει για το έργο  “Βιολογικός καθαρισμός – Εγκαταστάσεις Επεξεργασίας Λυμάτων Παλαίρου- ΔΕΠΟΣ- Πογωνιάς”. Ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη περιοχή μας που φυσικά οι πάντες χαιρετίσαμε και αναγνωρίζουμε την συμβολή του στην ανάπτυξη του τόπου μας. Όλα αυτά τα έργα είναι μακροχρόνια, πολυδάπανα και έχουν άμεση σχέση με τη προστασία του περιβάλλοντος. Ένα περιβάλλον που ανήκει στις επόμενες γενιές. Από αυτές τις γενιές το έχουμε δανειστεί. Επομένως έχουμε υποχρέωση να το διαχειριστούμε σωστά. 
         Το έργο αυτό για να γίνει πρέπει να τηρηθούν κάποιοι περιβαλλοντικοί όροι που καθορίζουν Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις (στο εξής ΚΥΑ) και οι ανανεώσεις των ΚΥΑ......



     Στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουμε αρχική ΚΥΑ με Αριθμό Πρωτοκόλλου 85362 και ημερομηνία 18 Ιουλίου 2002 του τότε Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ , που πήρε ανανέωση με την ΚΥΑ με ΑΠ 101701, ημερομηνία 28-02-2008. Κομμάτι βέβαια του έργου είναι και ο υποθαλάσσιος αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων στη θαλάσσια περιοχή του όρμου Παλαίρου – Πογωνιάς.
      Οι περιβαλλοντικοί όροι που περιγράφονται στις αναφερόμενες ΚΥΑ του έργου  ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΔΕΝ  ΕΙΧΑΝ-ΕΧΟΥΝ ΤΗΡΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ. Με αίτηση μου την 18-03-2014 προς τη περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την οποία είμαι ιδιαίτερα υπερήφανος επεσήμαινα τούτο και ανέφερα ότι η τότε κατάληξη του υποθαλασσίου αγωγού μεταφοράς των λυμάτων ούτε στο προβλεπόμενο βάθος ήταν, ούτε στη προβλεπόμενη απόσταση από την ακτή βρισκόταν. Δικαιώθηκα πλήρως.
        Οι πάντες γνωρίζουν ότι έγινε πολύ αργότερα άλλος συμπληρωματικός αγωγός που ευελπιστώ να είναι στο βάθος και στην απόσταση από την ακτή που προβλέπονταν. Είχε προηγηθεί η βεβαίωση με αριθμό 5255/08-03-2013 του τότε Δημάρχου που ανάφερε ότι δεν έχει επέλθει ουσιαστική μεταβολή των δεδομένων (παρακαλώ προσέξτε τις ημερομηνίες και βγάλτε τα συμπεράσματα σας) βάσει των οποίων αυτές  (ΚΥΑ) έχουν εκδοθεί και οι περιβαλλοντικοί όροι ισχύουν μέχρι 28-02-2018.
         Αυτά περιέχονται σε απάντηση του Δήμου Ακτίου- Βόνιτσας  σε αίτηση μου με αριθμό πρωτ  15538 και ημερ 13/10/2014. Πέραν των ΚΥΑ που ανέφερα παραπάνω υπάρχει και ένα άλλο σημαντικό έγγραφο με αριθμό πρωτοκόλλου Δ10Β 1165492/3174 ΕΞ 2012 και ημερ 29-11-2012 του Υπουργείου Οικονομικών με θέμα "Παραχώρηση δικαιώματος χρήσης θαλασσίου χώρου και πυθμένα στο Δήμο Ακτίου- Βόνιτσας για τη κατασκευή του έργου Διέλευση αγωγού κλπ ".
       Αυτά τα είχα υπόψη μου και αυτό το φάκελο με όλα τα σχετικά έγγραφα με αίτηση μου στις 07 Απριλίου 2016 προς το Δήμο ζητούσα να πληροφορηθώ αν τηρήθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι του έργου. Η απάντηση που πήρα είναι η παρακάτω:


Δήμαρχε κ Αποστολάκη:

       1)-Ο Κώδικας Διοικητικής Διαδικασίας προβλέπει ότι, πριν προβείτε στην αλήστου μνήμης φράση σας “τυγχάνει πρωτίστως για το λόγο αυτόν απορριπτέα” που παραπέμπει σε σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης Ελλάδας, είστε ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΕΤΕ   με τον αιτούντα. Τούτο φυσικά δεν έγινε αγαπητοί αναγνώστες.  
    Στο κύριο ερώτημα μου ΑΝ ΤΗΡΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ. Πέταξε τη μπάλα στην εξέδρα. Γράφει το εξής καταπληκτικό: Το έργο δεν ανήκει στην αρμοδιότητα του Δήμου μας.!!!!!!!!!! 
   Χαρείτε τον, θαυμάστε την σοβαρότητα και την υπευθυνότητα στην απάντηση  του. Μήπως νομίζει ότι είναι Δήμαρχος  του Δήμου Ανακτορίου; Ο Δήμος είναι υπεύθυνος για τη λειτουργία  και τη συντήρηση του έργου. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

2)-Προχωρεί ακόμη παρακάτω, ως Πόντιος Πιλάτος. Μακριά από μένα τα δύσκολα αναφωνεί ο κ Δήμαρχος. Φορέας ελέγχου τήρησης των εγκεκριμένων περιβαλλοντικών όρων κατά τη λειτουργία του είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωροταξικού Σχεδιασμού Περ. Δυτ Ελλάδας που έχει ήδη απαντήσει σε σχετική αίτηση σας.  Ούτε  για την απάντηση αυτή δεν θεώρησε αναγκαίο να με ρωτήσει ο Δήμαρχος κ Αποστολάκης πριν απαντήσει.

3)-Δήμαρχε κ. Αποστολάκη ιδού η απάντηση που πήρα με το με Αριθ πρωτ 80056/2516 και ημερ 29-05-2014. "Σας γνωρίζουμε ότι η εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων της περιοχής Παλαίρου, ΔΕΠΟΣ και Πογωνιάς του ν Αιτ/νιας δεν έχει ξεκινήσει να λειτουργεί έτσι ώστε να μπορούν να ελέγχουν οι εγκεκριμένοι περιβαλλοντικοί όροι της (1) σχετικής Απόφασης”. (Είναι οι ΚΥΑ που αναφέρω παραπάνω).

Αγαπητοί Φίλοι
        Είναι φανερό ότι απάντηση στο βασικό ερώτημα μου Αν τηρήθηκαν οι Περιβαλλοντικοί όροι που ορίζουν οι ΚΥΑ τόσο από το Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, όσο και από την ως άνω υπηρεσία της Περιφέρειας δεν πήρα. Βγάλτε τα συμπεράσματα σας.  Τα δικά μου εγώ τα έχω βγάλει.
      Ένας λόγος που δεν τολμάει ο Δήμαρχος κ. Αποστολάκης να κάνει την λογοδοσία του είναι και αυτός. Εκεί δεν μπορεί να πει το αίτημα σας είναι απορριπτέο. ΘΑ ΔΟΥΜΕ ,αν κάποτε ΤΟΛΜΗΣΕΙ να ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ, τι θα απαντήσει ΤΟΤΕ.
     Υπενθυμίζω στο Δήμαρχο κ. Αποστολάκη, στον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο και σε όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους το πρόστιμο  ύψους 9.000 ευρώ που επεβλήθη στο ΧΥΤΑ , και ότι δεν προχωρά η προσωρινή και οριστική παραλαβή του ΧΥΤΑ λόγω των ελλείψεων και των ουσιωδών  ελαττωμάτων στο ΧΥΤΑ της 3ης ΓΕ  που βρίσκεται στη Πάλαιρο. Διεκόπη  η προσωρινή και οριστική παραλαβή του έργου. Κάποιοι όμως τον είχαν θέσει σε λειτουργία και προέβησαν στην διοικητική παραλαβή του. Έχουν τεράστιες πολιτικές ευθύνες.


Αγαπητοί Αναγνώστες
    Στην ΚΥΑ με ΑΠ 85362 που αναφέρω στην αρχή στη σελίδα 9 έχουμε:
   "Να μην κατασκευαστεί δεξαμενή υποδοχής βοθρολυμάτων, καθώς με την ολοκλήρωση των έργων του βιολογικού καθαρισμού θα πρέπει όλοι οι ενδιαφερόμενοι οικισμοί να έχουν ολοκληρώσει τη κατασκευή των αποχετευτικών των δικτύων και να έχουν συνδεθεί με τη μονάδα".
     Δήμαρχε κ. Αποστολάκη, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι στη Πογωνιά έχει γίνει κανένα αποχετευτικό δίκτυο; Φυσικά δεν έχει γίνει τίποτε.   Τηρήθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι των  ΚΥΑ;  Να ένας από τους πολλούς λόγους που δεν μου απαντούν. 

Για να δούμε τι γίνεται με τη Πογωνιά για το θέμα: 

ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗ ΣΤΗ ΠΟΓΩΝΙΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ.
     Την άλλη εβδομάδα φάκελος που με πολύ κόπο και σπαταλώντας πολύ χρόνο δημιούργησα θα βρίσκεται επισήμως μέσω του Δήμου στον Αντιδήμαρχο κ Φραδέλο και στη Τεχνική υπηρεσία του Δήμου. 
     Φυσικά θα σταλεί και όπου αλλού κρίνω σκόπιμο για τον έλεγχο και τον καταλογισμό ευθυνών όπου και αν  υπάρχουν.
    Καλώ όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους να λάβουν γνώση του φακέλου και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. 
    Τους προτρέπω να θέσουν το θέμα προς συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.
   Την ερχόμενη Πέμπτη 06 Ιουλίου 2017 το δεύτερο μέρος του άρθρου.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.............





9 σχόλια:

  1. Κατσαμπίρης, Μπαλατσούρας, Στάχτιαρης δεν ήθελαν να πάρουν το φάκελο σου Κώστα γιατί τα πολιτικά τους αφεντικά τους μάζεψαν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Βασικές παρονομίες που πρέπει να ελεγχθούν. Κώστα βγάλτους στο ξέφωτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κώστα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας από τη Πάλαιρο είναι έμμισθοι από το Δήμο. Μην περιμένεις τίποτε από αυτούς. Πήγαινε τα στοιχεία εκεί που ξέρεις και πες τους καλά ξεμπερδέματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τεκμηριωμένη αντιπολίτευση . Πολιτική σκέψη που δεν συναντάμε σε πολλά Δημοτικά Συμβούλια. Κώστα συγχαρητήρια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΑΣΕ ΡΕ ΤΡΙΑΝΤΑΚΩΝΣΤΑΝΤΗ Η ΖΑΒΕΡΔΑ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΒΟΘΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΧΥΝΟΝΤΑΙ ΚΟΥΝΟΥΠΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΛΑΜΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΓΩΝΙΑ ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΕΙΧΑΝ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΠΟΓΩΝΙΩΤΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αγαπητέ Συνδημότη 11:36 μμ θα σε παρακαλούσα να διαβάσεις προσεκτικά το άρθρο και να προβληματιστείς με μεγαλύτερη αντικειμενικότητα.

    Σύμφωνα με την αρχική ΚΥΑ θα έπρεπε και η Πογωνιά, να έχει αποχετευτικό δίκτυο πριν την έναρξη λειτουργίας του έργου. Γιατί δεν έχει;

    Σε λίγες μέρες που θα έρθω στο χωριό θα σου δώσω την ΚΥΑ επειδή γνωρίζω ποιος είσαι.

    Αν έχεις και συ τη μελέτη που λες σε παρακαλώ να μου τη δώσεις.

    Περίμενε και το δεύτερο μέρος του άρθρου τη Πέμπτη 6/7 και θα πεισθείς ότι οι

    ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΔΕΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΗΚΑΝ. Αυτό δεν σε ενοχλεί;

    Ρώτα, αυτούς που ψηφίζεις ,γιατί δεν εφαρμόστηκαν.

    Στενοχωριέσαι για τη ψήφο της πλειοψηφίας της Πογωνιάς. Το ξέρω.

    Και εσύ μαζί μας ήσουν κάποτε. Τα στερνά τιμούν τα πρώτα, λέει η παροιμία.

    Κατάλαβες φίλε μου ,που εγώ δεν σε αποκαλώ ρε, αλλά σε σέβομαι.

    Πάντως σε καμία περίπτωση δεν θα σε ρωτήσω, τι θα γράφω.

    Χαίρομαι που με διαβάζεις πάντα. Σιγά-σιγά θα πειστείς και εσύ.

    Αυτά προς το παρόν. Αν γράψεις το όνομα σου , θα πούμε ακόμη περισσότερα.

    Κώστας Θ Τριαντακωνσταντής
    Μαθηματικός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Αυτά που σχεδόν οι πάντες τα λέμε χαμηλοφώνως ο δάσκαλος τα γράφει και τα λέει με θάρρος και αποφασιστικότητα. Δυστυχώς η Πάλαιρος δεν έχει Δημοτικούς Συμβούλους ούτε Πρόεδρο. Το ατομικό συμφέρον κοιτάνε όλοι. Ντροπή τους. Μπράβο στο Κώστα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ο Τριαντακωνσταντής αυτά τα είπε και στην ομιλία του προεκλογικά στο καφενείο του Τσουνάκα. Δυστυχώς δεν τον ψηφίσαμε. Ψηφίσαμε τους ανίδεους που τους κάνει ο Αποστολάκης ότι θέλει. Στρατηγέ που είσε; Χάθηκες. Τι συμβαίνει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Παπαγαλάκια συμφερόντων από τη Πάλαιρο πάρτε θέση σε αυτά. Μόνο να βρίζετε το Κώστα είστε ικανοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο