Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Αιτωλ/νία: Θέμα ημερών τα νέα οργανογράμματα στις Αστυνομικές Διευθύνσεις

Μέσα στην επόμενη εβδομάδα πρόκειται να λειτουργήσουν οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Αιτωλίας και Ακαρνανίας με τα νέα Οργανογράμματα τους,  στο πλαίσιο της ευρύτερης μεταρρυθμιστικής προσπάθειας που επιχειρείται, με στόχο την αναβάθμιση της δομής και της λειτουργίας της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά. Ο βασικός στόχος αυτών των αλλαγών, είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη, μέσω επαρκώς στελεχωμένων και άρτια εξοπλισμένων αστυνομικών Υπηρεσιών, σύμφωνα με την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ.

 Στην Δ.Α. Αιτωλίας, οι αλλαγές , άνευ απρόοπτου αναμένεται να ισχύσουν από τις 10 Ιουνίου και δεν προβλέπουν κάτι ιδιαίτερο εάν εξαιρέσουμε την υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος της Γαβαλούς σε Αστυνομικό Σταθμό που θα υπάγεται στο Αστυνομικό Τμήμα του Αιτωλικού. Να θυμίσουμε πως αυτή η υποβάθμιση έχει προκαλέσει αρκετες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία της Μακρυνείας, χωρίς όμως να ανακληθεί η σχετική απόφαση. Επίσης προβλέπεται η μετονομασία του Α.Τ. Αστακού σε Α.Τ. Ξηρομέρου.
Στην Διεύθυνση Αστυνομίας Ακαρνανίας, το νέο οργανόγραμμα αναμένεται να τεθεί σε ισχύ στα μέσα του μήνα και η σημαντικότερη αλλαγή είναι η δημιουργία υπηρεσίας Άμεσης Δράσης. Οι σχετικές ετοιμασίες βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο και πληροφορίες αναφέρουν πως στο Αστυνομικό Μέγαρο του Αγρινίου, έχουν προκληθεί και τριβές, τόσο για τον χώρο που θα καταλάβει η νέα υπηρεσία, όσο και για το ποιοι και πόσοι θα την στελεχώσουν.
Γενικά οι αλλαγές στις δυο Διευθύνσεις της Αιτωλ/νίας, είναι περιορισμένης έκτασης και κρίνεται αρνητικά το γεγονός ότι δεν προβλέπεται η δημιουργία υπηρεσίας Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων, τη στιγμή που παραδίδεται σε πλήρη λειτουργία το καλοκαίρι η Ιόνια οδός.
 http://www.agriniopress.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο