Τρίτη 25 Απριλίου 2017

Συνεργασία, αποτελεσματική δουλειά και πλήρη διαφάνεια στις Τεχνικές Υπηρεσίες – Ιεράρχηση προτεραιοτήτων και έργων ζήτησε ο Περιφερειάρχης

«Με στενή συνεργασία μεταξύ των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, με κανόνες, πλήρη διαφάνεια και αποτελεσματική δουλειά, θα μπορέσουμε να αποφύγουμε καθυστερήσεις και μέσα στον προβλεπόμενο χρόνο θα ολοκληρώσουμε και θα παραδώσουμε στους πολίτες μας και στην κοινωνία σημαντικά έργα».
Αυτό ζήτησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας από τους προϊσταμένους των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων της έδρας και των Περιφερειακών Ενοτήτων Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της Περιφέρειας στην Πάτρα......

Στο επίκεντρο τέθηκαν οι προτεραιότητες που έχει θέσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας όσον αφορά τα έργα που υλοποιούνται στις τρεις Π.Ε. και στην έδρα, ώστε να προχωρήσουν άμεσα δίχως καθυστερήσεις και δίχως να σπαταλείται ασκόπως ούτε ένα ευρώ από το δημόσιο χρήμα.
Πρόκειται για τα έργα που έχουν ενταχθεί και χρηματοδοτούνται από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020», τις συντηρήσεις του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε ολόκληρη την Περιφέρεια και επιπλέον, τα γραφειοκρατικά και διοικητικά ζητήματα, τα οποία δημιουργούν καθυστερήσεις. Επίσης υπήρξε ενημέρωση για τους ΓΟΕΒ – ΤΟΕΒ και την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων που αποφασίστηκε με νόμο από το κράτος.
«Προχωράμε γρήγορα τα ώριμα έργα, ώστε να τα ολοκληρώνουμε εγκαίρως και παραδίδοντάς τα να βελτιώνουμε όσο το δυνατόν περισσότερο τη ζωή των συμπολιτών μας» σημείωσε ο Απ. Κατσιφάρας αναφερόμενος αναλυτικά στα έργα προτεραιότητες της Περιφέρειας που είναι τα εξής:
·   Ε.Ο. Πατρών – Τριπόλεως (πρώην 111)
· Κόμβος Κ7 - διάνοιξη και κατασκευή νέας συνδετήριας οδού από την Ευρεία Παράκαμψη Πατρών (Ε.Π.Π.) έως την Ε.Ο. Πατρών –Τριπόλεως (Ε.Ο. 33) στην περιοχή Λαμπραίικα,
· Συντήρηση Ηλεκτροφωτισμού
·Αποκατάσταση βλαβών φωτεινής σηματοδότησης
·Βελτίωση οδού Κουβαράς – Φυτείες – Αστακός και Φυτείες – Κατούνα
·Κατασκευή Λυκείου Θέρμου
· Βελτίωση Ε.Ο. Κρέστενα έως Ανδρίτσαινα Ν. Ηλείας στο Τμήμα Έξοδος Κρεστένων – Μπαρακίτικα
· Βελτίωση λιμένων Κυλλήνης και Κατακόλου
·Κατασκευή οδού Λαστέϊκα – Παράκαμψη Αγίου Ιωάννη – Κατάκολο.
Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης ζήτησε από όλους να «τρέξουν» τις όποιες εκκρεμότητες, τονίζοντας πως μέσω της στενής συνεργασίας όλων, θα έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα στο μικρότερο δυνατό χρόνο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν εκτός του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απ. Κατσιφάρα, η Εκτελεστική Γραμματέας Διονυσία Μαράτου, ο Γενικός Διευθυντής Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δημήτρης Καραβίδας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού Λυκούργος Σταματελάτος, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Βασίλης Λοτσάρης, η προϊσταμένη της Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού Ελένη Σπυράκη, ο Γενικός Διευθυντής Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σταύρος Βέρρας, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Αριστοτέλης Κορκός, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Ηλείας Μιχάλης Καλογερόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας Ειρήνη Καραθανάση, ο προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Φλωράτος, ο προϊστάμενος του Τμήματος Δομών Περιβάλλοντος Π.Ε. Αχαΐας Παναγιώτης Γουναρόπουλος και από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Αχαΐας ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο