Τετάρτη 5 Απριλίου 2017

ΒΟΝΙΤΣΑ: Πραγματοποιήθηκε σεμινάριο εκπαιδευτικών, με θέμα: «Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών»



 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εργαστηριακό επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα: «Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών».

         Την Τρίτη 21 και Τετάρτη 22 Μαρτίου 2017 και ώρα απογευματινή, στο χώρο του 3ου Νηπιαγωγείου Βόνιτσας πραγματοποιήθηκε εργαστηριακό επιμορφωτικό σεμινάριο, με θέμα: «Εργαστηριακή διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών». 
     Το σεμινάριο διοργανώθηκε από τη Σχολική Σύμβουλο της 9ης Περιφέρειας Π.Ε. Αιτωλ/νιας κα. Πάσχου Αγγελική σε συνεργασία με το Εργαστηριακό Κέντρο Φυσικών Επιστημών (ΕΚΦΕ) Αγρινίου. Εισηγητής ήταν ο κ. Τσοβόλας Σπύρος (υπεύθυνος ΕΚΦΕ) και το παρακολούθησαν εκπαιδευτικοί των Δημοτικών Σχολείων της 9ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Ν.Α  Αιτωλ/νίας.............



     Αντικείμενο του σεμιναρίου ήταν η εργαστηριακή εξάσκηση των εκπαιδευτικών Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης στις ενότητες: θερμότητα, κλειστό κύκλωμα, ηλεκτρομαγνητισμός, ενεργειακές μετατροπές, μικρόκοσμος – μικροσκόπια – στερεοσκόπια, οξέα – βάσεις – άλατα και όξινη βροχή. 
     Μέσα από ένα τρόπο εργασίας που βασίζεται στην παρατήρηση και στο πείραμα, δόθηκε στους εκπαιδευτικούς η δυνατότητα της αναπαράστασης, της ανακάλυψης και της ανάλυσης των παραπάνω παραραμέτρων, με στόχο τη διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών στο σχολείο, μέσω της εποικοδομητικής προσέγγισης. 
       Η χαρά του παιδιού στο να κάνει ένα πείραμα με τα χέρια του, δεν μπορεί να αντικατασταθεί σίγουρα με καμιά θεωρία όσο καλά και αν είναι γλωσσικά διατυπωμένη, ούτε ακόμα και από έναν υπολογιστή. Με απλά υλικά, τα οποία δεν είναι δύσκολο να βρει κανείς και δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην προετοιμασία και στην εκτέλεσή τους, η διδασκαλία των Φυσικών Επιστημών, από παθητική διδασκαλία γίνεται πρόκληση για τον εκπαιδευτικό και ενεργητική βιωματική μάθηση για τους μαθητές μας.

Η Σχολική Σύμβουλος 9ης
Περιφέρειας Π.Ε. Αιτω/νίας
Πάσχου Αγγελική



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο