Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Fraport: Υπογραφή Σύμβασης για τις υπηρεσίες Πυρόσβεσης – Με την Πολεμική Αεροπορία η σύμβαση για το αεροδρόμιο του Ακτίου!

Στα 14 αεροδρόμια θα τοποθετηθούν συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία



Η Fraport Greece υπέγραψε σήμερα σύμβαση με το Ελληνικό Δημόσιο για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα περιφερειακά αεροδρόμια τα οποία σύντομα η εταιρεία θα διαχειρίζεται στο πλαίσιο της 40-ετούς παραχώρησης. Όπως προβλέπει η σύμβαση παραχώρησης, η Fraport Greece είναι υπεύθυνη για την παροχή υπηρεσιών πυρασφάλειας στα αεροδρόμια, είτε άμεσα είτε μέσω μίας επαγγελματικής υπηρεσίας πυρασφάλειας. Η άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο και, κυρίως, το υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού που διακρίνει το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα ώθησαν τη Fraport Greece στην επέκταση της συνεργασίας της με το Ελληνικό Δημόσιο μέσω της νέας αυτής σύμβασης.
Από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου τη σύμβαση υπέγραψαν οι κ.κ. Νικόλαος Τόσκας, Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Ευκλείδης Τσακαλώτος, Υπουργός Οικονομικών, ενώ από την πλευρά της Fraport Greece οι κ.κ. Alexander Zinell, CEO της Fraport Greece και Ιan Matheson, COO της Fraport Greece.
Στα 14 αεροδρόμια θα τοποθετηθούν συνολικά 540 πυροσβέστες από το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα και την Πολεμική Αεροπορία, σύμφωνα με τα διεθνή και εθνικά πρότυπα και νομοθεσία και τις προδιαγραφές της Διεθνούς Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας. Η Fraport Greece θα καταβάλει το ποσό των 10,5 εκατ. ευρώ ετησίως για τις αμοιβές του προσωπικού, καθώς και ένα ετήσιο τέλος διαχείρισης 4% επί του ποσού αυτού. Το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα θα παρέχει 502 πυροσβέστες οι οποίοι θα απασχοληθούν στα 13 αεροδρόμια. Η Fraport Greece θα υπογράψει ξεχωριστή σύμβαση με την Πολεμική Αεροπορία για την παροχή 38 πυροσβεστών για το αεροδρόμιο Ακτίου.
Η Fraport Greece θα καλύψει, επίσης, όλα τα κόστη μετεγκατάστασης του προσωπικού (800.000 ευρώ) στα αεροδρόμια, καθώς και τα κόστη αντικατάστασης του ατομικού εξοπλισμού προστασίας (περίπου 800.000 ευρώ, 1.600 ευρώ ανά πυροσβέστη). Επιπλέον, όλα τα κόστη της τακτικής εκπαίδευσης των πυροσβεστών θα επιβαρύνουν την εταιρεία. Η συνεχής εκπαίδευση και η ανάπτυξη των δεξιοτήτων του προσωπικού πυρασφάλειας θεωρούνται, με βάση τα διεθνή και εθνικά πρότυπα, απαραίτητες για τη διατήρηση του ύψιστου βαθμού ασφάλειας στη λειτουργία των αεροδρομίων. Η Fraport Greece θα αναλάβει ακόμα τη συντήρηση και αντικατάσταση του σχετικού εξοπλισμού και κτηρίων.
Με αφορμή την υπογραφή της Σύμβασης, ο κ. Αlexander Ζinell, CEO της Fraport Greece, δήλωσε: «Eπιλέξαμε να συνεργαστούμε με το Ελληνικό Πυροσβεστικό Σώμα γιατί πιστεύουμε ότι είναι η καλύτερη λύση για τη λειτουργία και την ασφάλεια των αεροδρομίων. Οι Έλληνες πυροσβέστες ξεχωρίζουν για την αφοσίωση και τον υψηλό επαγγελματισμό τους. Η σύμβαση με την Ελληνική Πυροσβεστική Υπηρεσία υπογραμμίζει τη δέσμευσή μας για την καλύτερη και ασφαλή λειτουργία των αεροδρομίων και άριστη συνεργασία με το Ελληνικό Δημόσιο. Προτεραιότητά μας αποτελεί η ασφάλεια. Προχωράμε όλα τα θέματα που αφορούν την ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση των 14 αεροδρομίων. Είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τη σκληρή δουλειά που απαιτείται, ώστε τα αεροδρόμια να αποτελέσουν μοχλό ανάπτυξης του ελληνικού τουρισμού και των τοπικών κοινωνιών».
pamepreveza.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο