Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017

Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου: Συνεστίαση με τιμώμενο τον Λίνο Μπενάκη και ομιλητή τον Νίκο Δένδια (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Η Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου (ΕΦΠΚ), διοργάνωσε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου στην Αθηναϊκή Λέσχη την ετήσια συνεστίασή της, με τιμώμενο πρόσωπο τον Καθηγητή κ. Λίνο Μπενάκη και κεντρικό ομιλητή τον πρώην Υπουργό και νυν Βουλευτή Β’Αθηνών κ. Νίκο Δένδια.
Την εκδήλωση προλόγισε ο Πρόεδρος της ΕΦΠΚ κ. Σπήλιος Λιβανός, δίνοντας το στίγμα της Εταιρείας για τη νέα εποχή.
Νέος στόχος της ΕΦΠΚ, μεταξύ άλλων, είναι η δυναμική δραστηριοποίησή της ως δεξαμενή πολιτικής σκέψης και λόγου στην υπηρεσία των αρχών και των αξιών της “Αστικής Δημοκρατίας”, όπως είναι η προσήλωση στην εθνική ενότητα, η ομοψυχία του ελληνικού λαού, η ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας μας, ο βαθμός της ελευθερίαςκαι της αξιοπρέπειας του ανθρώπου, η πνευματική και πολιτιστική εξύψωση του ελληνικού λαού, η εθνική προκοπή μέσα από την ατομική εργασία και δημιουργία,στοιχεία που τόσο πιστά υπηρέτησε, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια σε όλη του τη ζωή, ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος.
Ο κεντρικός ομιλητής της συνεστίασης της ΕΦΠΚ, Βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην Υπουργός κ. Νίκος Δένδιας, αναφέρθηκε στον κάλπικο ανθρωπισμό των κυβερνητικών υποσχέσεων στο μεταναστευτικό, που οδηγεί διαρκώς σε αδιέξοδα στη διαχείριση του ζητήματος. Ο κ. Δένδιας τόνισε την επείγουσα ανάγκηγια ανάληψη δράσεων και υιοθέτηση των επιτυχημένων πολιτικών που εφάρμοζε στο πρόσφατο παρελθόν ως Υπουργός, με πιο απαραίτητα την ενίσχυση της φύλαξης των συνόρων, τη δημιουργία και ενίσχυση των προαναχωρησιακών κέντρων και τη μετατροπή όλων των μονάδων υποδοχής και φιλοξενίας σε κλειστού τύπου.
Τέλος, η ΕΦΠΚ, τίμησε την μακρόχρονηπροσφορά και αφοσίωση του πρώην Προέδρου της και Καθηγητή κ. Λίνου Μπενάκη, ανακηρύσσοντάς τον Επίτιμο Πρόεδρο.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν τιμώντας την ΕΦΠΚ πλήθος κόσμου, τόσο από τον ακαδημαϊκό όσο και από τον πολιτικό χώρο, μεταξύ των οποίων: οι πρώην ΠτΒ κα Άννα Ψαρούδα Μπενάκη και κ. Δημήτρης Σιούφας, η πρώην Αντιπρόεδρος του ΕΚ και σημερινή πρόεδρος του ΙΔΚΚ κα Ρόδη Κράτσα, ο πρώην Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας, οι πρώην Υπουργοί κκ Άγγελος Μπρατάκος, Γεώργιος Μαυραγάννης, Ανδρέας Λυκουρέντζος, η πρώην ευρωβουλευτής κα Κατερίνα Δασκαλάκη, ο βουλευτής και Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας κ Λευτέρης Αυγενάκης, οι βουλευτές κκ Κώστας Τσιάρας, Θεόδωρος Φορτσάκης, κα Άννα Καραμανλή και η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα Χριστιάνα Καλογήρου, μέλη της Ακαδημίας Αθηνών, Πανεπιστημιακοί, Δήμαρχοι της Περιφέρειας Αθηνών και μέλη της ΕΦΠΚ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο