Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2017

Στην Εθνική Οδό στο ύψος του Αγίου Ιωάννη Ρηγανά:Φανάρι σε σημείο σκοτώστρα τρεις μήνες εκτός λειτουργίας!

 Αγανακτισμένοι είναι κάτοικοι και επιχειρηματίες της Εθνικής Οδού στο Αγρίνιο, στην περιοχή του οικισμού Ελευθερία στον Άγιο Ιωάννη τον Ρηγανά. Όπως κατήγγειλαν στη «Σ», τα φανάρια που βρίσκονται στην είσοδο και έξοδο της περιοχής από την Εθνική Οδό με κατεύθυνση προς το νοσοκομείο και προς Αγρίνιο βρίσκονται εκτός λειτουργίας από τον περασμένο Νοέμβριο!


Σύμφωνα με κατοίκους της περιοχής: «τα φανάρια αυτά που είναι σημαντικά για την ασφάλεια των οδηγών, καθώς στο σημείο έχουν καταγραφεί πολλά τροχαία ατυχήματα, βρίσκονται εκτός λειτουργίας από τον Νοέμβριο. Λειτούργησαν λίγες μέρες το Δεκέμβρη και έκτοτε σταμάτησαν και πάλι να λειτουργούν. Ο κίνδυνος για όλους όσους έχουν κατεύθυνση προς το νοσοκομείο και θέλουν να εισέλθουν στον παράδρομο της Εθνικής Οδός με κατεύθυνση το Αγρίνιο είναι πολύ μεγαλύτερος, ενώ κινδυνεύουν και όσοι θέλουν να βγουν από την περιοχή και να κατευθυνθούν προς το Αγρίνιο. Καθημερινά βλέπουμε περιστατικά που λόγω τύχης δεν εξελίσσονται σε τροχαία ατυχήματα. Έχουμε ενημερώσει τους πάντες, αλλά τα φανάρια εδώ και τουλάχιστον 3 μήνες είναι εκτός λειτουργίας».

Η «Σ» επικοινώνησε με τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη Γιάννη Λύτρα, ο οποίος επισήμανε πως το τμήμα από το νοσοκομείο μέχρι και τον κυκλικό κόμβο (πρώην srider) δεν το έχει ακόμη παραλάβει από ΕΥΔΕ η περιφέρεια. «Το συγκεκριμένο κομμάτι δεν μας έχει παραδοθεί από την Ειδική Υπηρεσία Δημόσιων έργων – Μεγάλων Έργων Δυτικής Ελλάδας (ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ) Πρέβεζας για να μπορούμε να το συντηρήσουμε».
Ωστόσο, σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΥΔΕ – ΜΕΔΕ στην Πρέβεζα μας επισημάνθηκε από τον προϊστάμενο πως: «Μετά από ένα τροχαίο που έγινε στο σημείο το πίλαρ καταστράφηκε και έχει δοθεί εντολή για επισκευή ή αντικατάστασή του». Ο εργολάβος που έχει αναλάβει την επισκευή σημείωσε πως: «Λόγω τροχαίου που έγινε στο σημείο καταστράφηκαν οι ρυθμιστές των φαναριών. Έχει εδώ και καιρό δοθεί για επισκευή το σύστημα και είναι θέμα χρόνου πλέον να λειτουργήσουν και πάλι τα φανάρια. Το αργότερο μέχρι και την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε παραλάβει τον εξοπλισμό και θα τον έχουμε εγκαταστήσει».
Βέβαια, όσο ο χρόνος περνάει, τόσο σε βάρος των οδηγών είναι, αφού στο σημείο αυτό έχουν συμβεί αρκετά τροχαία ατυχήματα μεταξύ όσων έχουν καταγραφεί στο τμήμα από τον κυκλικό κόμβο του Αγρινίου μέχρι και το νοσοκομείο. Είναι ένα από τα τρία επικινδυνότερα σημεία το δρόμου, μαζί με την είσοδο του υπεραστικού ΚΤΕΛ και τα φανάρια έξω από το νοσοκομείο, σημεία που έχουν καταγραφεί ακόμα και θανατηφόρα ατυχήματα.
Κων/νος Χονδρός. sinidisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο