Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Η Αστυνομία για την εξάρθρωση του κυκλώματος ναρκωτικών που είχε και «άρωμα» Αιτωλοακαρνανίας (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)


Εξαρθρώθηκε από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας, οργανωμένο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, συνελήφθησαν συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος.
Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τα πέντε αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο αλλοδαποί, ως μέλη της. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα εξήντα τέσσερα (64) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την οργάνωση. Εξαρθρώθηκε, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, οργανωμένο πολυμελές κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που δραστηριοποιούνταν σε περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Στο πλαίσιο ευρείας κλίμακας συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε χθες (20-02-2017), συνελήφθησαν σε Άρτα, Νέο Ψυχικό Αττικής και Πρέβεζα, συνολικά δεκαοκτώ (18) μέλη του κυκλώματος, ηλικίας από 23 έως και 78 ετών, δεκαέξι (16) ημεδαποί (μεταξύ των οποίων μία γυναίκα) και δύο υπήκοοι Αλβανίας. Στους συλληφθέντες περιλαμβάνονται και τα πέντε ηγετικά στελέχη του κυκλώματος (δύο υπήκοοι Αλβανίας, 36 και 33 ετών καθώς και τρεις ημεδαποί, ηλικίας 75, 43 και 45 ετών), ενώ ταυτοποιήθηκαν ως μέλη της οργάνωσης ακόμα δύο 29χρονοι υπήκοοι Αλβανίας.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση και της προμήθειας, κατοχής και διακίνησης ναρκωτικών ουσιών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, που πραγματοποιήθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας, με τη συνδρομή Υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Άρτας, του Τμήματος Ασφάλειας Νέου Ψυχικού και του Τμήματος Ασφάλειας Πρέβεζας, διενεργήθηκε μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες, οχήματα και υπαίθριους χώρους στην πόλη της Άρτας, στο Λόφο Περάνθης, στο Γλυκόρριζο Άρτας, την Αττική και την Πρέβεζα.
Η πλήρης αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης επετεύχθη μετά από συστηματική και πολύμηνη αστυνομική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Άρτας κατόπιν αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού και κατάλληλης αξιοποίηση στοιχείων και δεδομένων.
Αναλυτικότερα, τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Σεπτέμβριο του 2016, έχοντας διακριτούς ρόλους και υπό την καθοδήγηση και τις εντολές των πέντε αρχηγικών μελών, προμηθεύονταν ποσότητες ναρκωτικών ουσιών (κυρίως ηρωίνη και κάνναβη), τις οποίες αφού αρχικά απέκρυπταν σε ερημικές τοποθεσίες και κρύπτες, ακολούθως προέβαιναν στην περαιτέρω εμπορία τους σε χρήστες σε διάφορες περιοχές της Άρτας, των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και της Πρέβεζας.
Από τη διακίνηση των ναρκωτικών ουσιών που εμπορεύονταν, αποκόμιζαν σημαντικά οικονομικά οφέλη, ενώ για τη διευκόλυνση της παράνομης  δράσης τους, επικοινωνούσαν με συνθηματικές εκφράσεις και χρησιμοποιούσαν οχήματα  ιδιοκτησίας τους.
Στο πλαίσιο των ευρείας κλίμακας παράλληλων αστυνομικών ερευνών βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:
(239,23) γραμμάρια ηρωίνης,
(18,04) γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης,
επτά αυτοκίνητα,
επτά ζυγαριές ακριβείας,
πληθώρα συσκευασιών για αποθήκευση ναρκωτικών ουσιών και σύνεργα χρήσης ναρκωτικών ουσιών,
(446) γραμμάρια λαθραίου καπνού,
το χρηματικό ποσό των (10.955) ευρώ,
(38) κινητά τηλέφωνα,
ένα κυνηγετικό όπλο και (70) φυσίγγια.
Στην υπόθεση εμπλέκονται ακόμη εξήντα τέσσερα (64) άτομα, στα οποία αποδίδονται κατηγορίες για προμήθεια ναρκωτικών από την εγκληματική οργάνωση καθώς και ένας 63χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα.
Σημειώνεται ότι πολλοί από τους συλληφθέντες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Άρτας, ενώ την έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργεί το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο