Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

Το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων στον Δήμο Ακτίου – Βόνιτσας

Τα Καρναβάλια του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας έχουν καθιερωθεί με στόχο να διασκεδάσει ο κόσμος, μικροί και μεγάλοι ξεχνώντας για λίγο την δύσκολη καθημερινότητα.
Η Δημοτική Αρχή μέσω Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας προσπαθεί κάθε χρόνο να ενισχύει και να εμπλουτίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις καρναβαλικές εκδηλώσεις. Η σπουδαιότερη παράμετρος των φετινών καρναβαλιών του Δήμου είναι και πάλι ο εθελοντισμός, οι πινελιές του οποίου δίνουν τη διαφορά και φέτος. Μια πλατιά και αυθόρμητη προσφορά , συμμετοχή από μαθητές , φορείς και συλλόγους το ενδυναμώνουν με αβίαστη και πληθωρική αγάπη, το πλουτίζουν με πρωτότυπες ιδέες και το βοηθούν ουσιαστικά με εθελοντική προσφορά εργασίας σε κάθε βήμα του, σε κάθε εκδήλωσή του. Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων φέτος θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με δύο καρναβάλια σε Κατούνα και Θύρρειο, τον Βλάχικο Γάμο στην Πάλαιρο και το αποκριάτικο πάρτυ στην Πλαγιά. Θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα « Γληγοράκεια 2017 » και τα παραδοσιακά κούλουμα σε πολλά μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΚΑΤΟΥΝΑ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 11:00
«ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΑΤΟΥΝΑΣ»
Η παρέλαση θα διασχίσει τον κεντρικό δρόμο της Κατούνας και θα καταλήξει στην πλατεία Κατούνας όπου τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν και να χορέψουν με τους αποκριάτικους ήχους της μουσικής.
ΠΑΛΑΙΡΟΣ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 11:00
«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ»
Η παρέλαση θα ξεκινήσει από το ύψος του παλιού Σχολείου και θα καταλήξει στην πλατεία της Παλαίρου ,όπου θα γίνει με διασκεδαστικό τρόπο η αναπαράσταση του Βλάχικου γάμου . Θα ακολουθήσουν χοροί, παραδοσιακό γλέντι και δωρεάν φαγητό για όλους τους παρευρισκόμενους. Φέτος για πρώτη φορά πριν κατέβει στην παραλία το άρμα του «Βλάχικου Γάμου» πολλοί καρναβαλιστές ( πεζοπόρα γκρουπ κυρίως ) θα παρελάσουν στον κεντρικό δρόμο της Παλαίρου με κατεύθυνση την παραλίας – πλατεία της Παλαίρου δίνοντας μια ξεχωριστή νότα.

ΠΛΑΓΙΑ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 11:00
«ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ»
Για πρώτη φορά στην Πλατεία της Πλαγιάς θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικο πάρτυ για μικρούς και μεγάλους με αποκριάτικη μουσική και κλόουν για τους μικρούς καρναβαλιστές.

ΘΥΡΡΕΙΟ : Κυριακή 26 Φεβρουαρίου Ώρα 16:.30
«ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΘΥΡΡΕΙΟΥ»
Το καρναβάλι στο Θύρρειο κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο . Έτσι και φέτος αυτοί που θα πάρουν μέρος θα ξεσηκώσουν όλο το χωριό και θα στήσουν με την σειρά τους το δικό τους πάρτι.

ΒΟΝΙΤΣΑ : ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου Ώρα 16:00
«ΓΛΗΓΟΡΑΚΙΑ 2017»
Το παλαιότερο δρώμενο και το μοναδικό που γίνεται Καθαρή Δευτέρα. Ένας συνδυασμός Καρναβαλιού και Δρώμενου, μαζί που συγκεντρώνει στην Βόνιτσα πολλούς επισκέπτες .
Το άρμα του ”ΓΛΗΓΟΡΗ” ( και μόνο αυτό ) θα ξεκινήσεις και φέτος παραδοσιακά από την Μπούχαλη ( πίσω από το Κ.Υ. Βόνιτσας ) και αφού θα περάσει από αρκετές γειτονιές θα κατευθυνθεί προς τη Κεντρική Λεωφόρο της Βόνιτσας ( Ελευθερίου Βενιζέλου) για να καταλήξει στην παραλία της Βόνιτσας ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ όπου θα διαβαστεί ο σατιρικός επικήδειος και με τραγούδι και χορό θα δοθεί στην πυρά . Την ίδια ημέρα τα υπόλοιπα καρναβαλικά άρματα και πεζοπόρα αποκριάτικα τμήματα που θα πάρουν μέρος θα ξεκινήσουν στις 16.00 από την θέση βρυσούλα στην πρώτη διασταύρωση της Βόνιτσας ερχόμενοι από Πάλαιρος και Λευκάδα (στην κορυφή της Ελευθεριού Βενιζέλου εκεί που βρίσκονται τα καφενεία του Ζαφειρούλη και το καφέ Κόρνερ ) . Η παρέλαση θα κατευθυνθεί προς την παραλία και θα προηγηθεί κατά 15 λεπτών του άρματος του «ΓΛΗΓΟΡΑΚΗ».

ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 Φεβρουαρίου ΩΡΑ 10.00 πμ
Σε πολλά σημεία του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας θα πραγματοποιηθούν τα πατροπαράδοτα κούλουμα.

Αναλυτικά

Βόνιτσα : Πλατειά Δημαρχείου στην παραλία της Βόνιτσας σε συνεργασία με τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας
Κατούνα : Πλατεία Κατούνας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Κάτουνας
Θύρρειο : Πλατεία Θυρρείου σε συνεργασία με τις γυναίκες του Χωριού
Άγιο Νικόλαο : Πλατεία του Αγίου Νικολάου σε συνεργασία με τον Ποντιακό Πολιτιστικό Σύλλογο του Αγίου Νικολάου.
Παλιάμπελα : Στο παλαιό Δημοτικό απέναντι από την εκκλησία των Παλιαμπέλων σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο Παλιαμπέλων ” Ο ΜΥΛΟΣ ”
Δρυμός : Στην πλατεία του Δρυμού στο Κοινοτικό Γραφείο.
Πλαγιά Στην παραλία θέση Λυγιά της Πλαγιάς σε συνεργασία με τον πολιτιστικός σύλλογος Πλαγιάς.
Ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας μέσω Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου είναι από τους ελάχιστους Δήμους της Ελλάδος που διοργανώνει 4 αποκριάτικες παρελάσεις και πραγματοποιεί κούλουμα σε 7 περιοχές σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Επίσης είναι ο μοναδικός Δήμος της Ελλάδος που καλύπτει με αποκριάτικες στολές όλα τα αποκριάτικα γκρουπ των καρναβαλιών χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση προς τους συμμετέχοντες (μικρούς και μεγάλους) του καρναβαλιού. Διαθέτει πλέον ένα βεστιάριο με περίπου 800 στολές ( το 2014 παραλάβαμε 74 στολές !!!!!!).
Καθημερινά λειτουργεί το βεστιάριο του Δήμου μας στον Παιδικό Σταθμό της Βόνιτσας από Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 09:30 έως 14:30 και από τις 15 Φεβρουαρίου ημέρα Τετάρτη έως και την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου θα λειτουργεί και από τις 18:00 έως τις 20:00 το απόγευμα. Θα μπορεί κάθε δημότης να δανειστεί δωρεάν αποκριάτικη στολή.
Εκ του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ


 http://sinidisi.gr/

20 σχόλια:

  1. Για ορισμένα χωριά δεν υπάρχει καρναβάλι και σε άλλα δεν υπάρχει κουλουμα.Μπραβο σας ξανα στο περιθώριο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μια γιορτή που είναι για όλον τον Δήμο ο πρόεδρος τους θέλει να πάρει τα εύσημα. Τόσο πολύ τα χρειάζεται; Μήπως είναι λίγος για αυτό που του αναθεσαν; Παντελή πήγαινε ξαναμετρα τις στολές γιατί έχεις Θέμα με τούτο αριθμούς όπως βλέπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων φέτος θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου με δύο καρναβάλια σε Κατούνα και Θύρρειο, τον Βλάχικο Γάμο στην Πάλαιρο και το αποκριάτικο πάρτυ στην Πλαγιά. Θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα « Γληγοράκεια 2017 » και τα παραδοσιακά κούλουμα σε πολλά μέρη του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.Παντελή πες μου ο,τι δεν το γραψες εσύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. 25 Φλεβάρη το καρναβάλι και 13 Μαρτίου καθαρά Δευτέρα. Θέλετε να κάνετε και καρναβάλι τρομάρα σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΑΡΑΚΜΗ...

    ΓΡΑΦΟΥΝ:
    -Το πρόγραμμα τον εκδηλώσεων φέτος θα ξεκινήσει την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου...
    (το ΟΡΘΟΝ: ΚΥΡΙΑΚΗ 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

    ΓΡΑΦΟΥΝ:
    -Θα ολοκληρωθεί την Καθαρή Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα «Γληγοράκεια 2017»...
    (Το ΟΡΘΟΝ: ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ)

    ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ ΑΠΟΜΙΜΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΚΑΘΑΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ ΕΠΙ ΣΟΛΔΑΤΟΥ ΑΝΤΕΓΡΑΨΑΝ.
    Ακου...Καθαρή Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Βόνιτσα με τα «Γληγοράκεια 2017»... Χαχαχαχχα

    Επί της ουσίας, όλα έγιναν στο "πόδι" και με απίστευτη προχειρότητα?
    Άντε και Αντιδήμαρχος τώρα Παντελή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

  6. Πρόταση: Να ντυθείς Παντελή ΖΟΡΟ στις 13 ΜΑΡΤΙΟΥ στην Βόνιτσα με τα «Γληγοράκεια 2017» και να τουφεκάς στον αέρα για να πετύχεις τον τριαντακωνσταντή.
    Άντε καλό Τριώδιο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακριβώς Παντελή, για τα καρναβάλια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Επειδή μερικοί είσθε άσχετοι και απλά συκοφάντες. Ο Λάκης ενημέρωσε τους περισσότερους συλλόγους και ολους τους προέδρους των χωριών αν θα ήθελαν να κάνουν κούλουμα ή καρναβάλια. Επίσης υπήρχαν πρόεδροι που του ζήτησαν να γίνουν πραγματα στα χωριά τους . Τώρα πείτε μου σε πιό Δήμο γίνονται καρναβάλια και κούλουμα σε όλα τα χωριά και τις πόλεις. Ας μη τρελαθούμε . Τώρα για τις ημερομηνίες τα σχόλια δεν είναι άξια σχολιασμού . Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια
    Με τιμή
    Μέλος πολιτιστικού συλλόγου Δήμου Ακτίου Βόνιτσας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο ΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΔΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΤΟΥΠΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ.....Ο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΕ ΠΟΛΥ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΑΔΕΡΦΕ ΜΟΥ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Το Δελτίο Τύπου, κακά τα ψέματα, είναι το «πρόσωπό» του δήμου για τις Αποκριές 2017. Είναι η πρώτη εικόνα που σχηματίζει κάποιος για τα Καρναβάλια.
    Εύκολα καταλαβαίνεις με μια ματιά, ότι είναι μνημείο Τσαπατσουλιάς και προχειρότητας αφού καλεί τον κόσμο την Καθαρή Δευτέρα 13 Μαρτίου στην Βόνιτσα για τα
    «Γληγοράκεια 2017». Κρίμα Ο Αχυρένιος το μεγαλύτερο ζωντανό αποκριάτικο δρώμενο στην Ελλάδα, τον μετέτρεψαν σε καρναβάλι φτάνοντας στην υπερβολή, με την κακογουστιά
    και την προχειρότητα. Τι θα μείνει αλήθεια απο τον αυθεντικό αχυρένιο για να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Παντελη να ντυθεις φιαλη πετρογκαζ,Παντα κλοουν,Φραδελλο αστεριξ,Πανταζη καφε της χαρας και ο δημαρχος πινοκιο ο Στουπας ελεφαντακι.Κυριοι ουτε εξοδα ουτε υπερβολες.Μεταξυ σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Μου άρεσε ο,τι το έδωσαν σε όλα τα blogs να γίνουμε σε όλο το νομό ρεζίλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Οι μασκαράδες των στημένων συλλόγων (με τα χρήματα των δημοτών), στηρίζουν τους πραγματικούς μασκαράδες. Απόκριες έχουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ηθελα να ηξερα αλλο τιποτε δεν ειχατε να σχολιασετε εσεις οι αθωοι και οι επιστημονες του blog? Ντροπη σας. Γινονται εκδηλωσεις δε σας αρεσουν. Δεν γινονται εκδηλωσεις παλι δε σας αρεσουν. Να μπειτε ολοι εσεις επανω αν μπορειτε για να τα κανετε καλυτερα. Ουτε θα παει αυτος ο τοπος μπροστα ποτε. Φαινεται το επιπεδο μερικων.

    Μελος πολιτιστικου συλλογου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Εσύ που είσαι μέλος του πολιτιστικού συλλόγου, πες σε ποιον ακριβώς. Σε αυτούς που όλοι οι υποψήφιοι του Αποστολάκη που δεν εκλέχθηκαν ή οι ψηφοφόροι του;Φτιαχθηκαν σύλλογοι οι οποίοι δεν χρειαζόταν και δεν προσφέρουν στην τοπική κοινωνία, Το γιατί το έκανε εσείς το ξέρετε καλύτερα. Μην προκαλείτε άλλο. Ξέρετε ότι είναι σοβαρό λάθος αυτό που κάνατε και αντί να διορθωθειτε πάντα ρίχνετε τις ευθύνες άλλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καρναβαλικη επιτροπή υπάρχει σε κάθε πρώην Δήμο; ποιος αποφάσισε και πως; χρήματα από που πάρθηκαν; θα υπάρχει κάποιος υπεύθυνος που θα πει πόσο κόστισαν και αν υπήρχαν δωρεές και φυσικά δεν μιλάω από τον Δήμο. Δεν ακούστηκε κάτι πάντως. Ας βγει κάτι καλό ώστε να γιορτάσουν οι δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Κατασπατάληση του Δημοτικού χρήματος. Άνθρωποι αδίστακτοι που νομίζουν ότι δουλεύουν το κόσμο. Αν έχουν στο νου τους τις περσυνές αθλιότητες στο Γρηγοράκη Καλύτερα να μην γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Να φτιάξετε ένα άρμα με το όνομα<< Κλέψαμε από απειρία>>.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. ΠΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟ:
    Απο την ΠΕΡΑ ΡΑΧΟΥΛΑ να υποθέσω αποτυχημένος υποψήφιος και υποστηρικτης του ΑΠοστολάκη. Έχεις τελειώσει Δημοτικό, αμόρφωτος, τεμπέλης και προσπαθεις να παραγεις δήθεν πολιτισμό-σκουπιδια με τα λεφτα τα δικά μας. Άντε τώρα να δημιουργήσεις σκουπίδια ως τσουτσεκι του Παντελή και απόλαυσέ τα όσο προλαβαίνεις.
    Δε θα είναι για πολύ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο