Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2017

Αναγκαίες οι βελτιώσεις στην επαρχιακή οδό Αγρινίου-Πλατάνου-Καλυβίων

 Παρά τις παρεμβάσεις στην επαρχιακή οδό Αγρινίου -Πλατάνου – Καλυβίων – Αγγελοκάστρου που πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες μέρες από τεχνικό συνεργείο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας και περιελάμβαναν ασφαλτικές εργασίες με κλείσιμο και επούλωση λάκκων στο οδόστρωμα, περιόρισαν εν μέρει τα προβλήματα που εξακολουθούν να υφίστανται για το συγκεκριμένο δρόμο.

Τα πρόσφατα τροχαία ατυχήματα από τον παγετό, αλλά και το πλημμυρισμένο οδόστρωμα από τις βροχές, κατέδειξαν για μια ακόμη φορά ότι, πρέπει να διορθωθούν ¨αστοχίες¨ και να γίνουν σοβαρές τεχνικές εργασίες, ειδικά στην περιοχή Πλατάνου Καλυβίων, ώστε να αποφευχθούν τροχαία ατυχήματα.
Πολλοί κάτοικοι της περιοχής αλλά και οδηγοί διαμαρτύρονται ειδικά τις βροχερές μέρες για τον πλημμυρισμένο δρόμο και τις ¨παγίδες¨ που ελοχεύουν σε κάθε μέτρο, σε κάποια σημεία οι διαγραμμίσεις έχουν σβηστεί ή δεν υπάρχουν καθόλου, ενώ λόγω φθοράς του οδοστρώματος, υπάρχουν μικρά ¨σαμαράκια¨ τα οποία θα μπορούσαν να βελτιωθούν με εκτεταμένες ασφαλτικές εργασίες.
Σε μια διαδρομή 4-5 χιλιομέτρων, από τη διασταύρωση του στρατιωτικού αεροδρομίου μέχρι την περιοχή Καλυβίων, σε κάποια σημεία τα υπάρχοντα φρεάτια δεν μπορούν να ανταποκριθούν στην άμεση και γρήγορη απορροή των υδάτων ενώ στον Πλάτανο χρειάζεται να ανοιχθούν κατά μήκος των πεζοδρομίων νέοι διέξοδοι για τα βρόχινα νερά.
Θα πρέπει να εξευρεθούν τεχνικές λύσεις από τους αρμόδιους της Περιφέρειας, ώστε τα βρόχινα νερά να αποστραγγίζουν σε παρακείμενο χωμάτινο αύλακα ή να διοχετεύονται με σωληνώσεις σε κοντινά αποχετευτικά κανάλια, προκειμένου να βελτιωθεί η κατάσταση.
Ο δρόμος παλαιότερα ήταν χαρακτηρισμένος ως εθνικός δρόμος, σήμερα όμως μετά την ανακατασκευή του αποτελεί μια πολυσύχναστη επαρχιακή οδό, όπου κινούνται καθημερινά κάθε είδους οχήματα, όχι μόνο από τα Καλύβια και το Αγγελόκαστρο, αλλά και από τα χωριά του Ξηρομέρου.
Για τις παρεμβάσεις στο επαρχιακό δίκτυο της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, κ. Χριστίνα Σταρακά, δήλωσε σχετικά: «Δυστυχώς, η λεγόμενη δημοσιονομική προσαρμογή έχει θίξει θεμελιώδη ζητήματα της Αυτοδιοίκησης και συγκεκριμένα την ίδια την ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πολιτών στις πόλεις και την ύπαιθρο. Παρά τα πενιχρά μέσα που μιας διατίθενται, εμείς προσπαθούμε αμέσως μόλις εξοικονομούμε κάποιους πόρους να προβαίνουμε άμεσα σε παρεμβάσεις στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Αιτωλοακαρνανίας, σε όλη την έκτασή του. Αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και το επόμενο διάστημα, ελπίζουμε με σύμμαχο τον καιρό. Γνωρίζουμε τις προτεραιότητες και στόχος μας είναι να βελτιώσουμε τις επαρχιακές οδούς, για την ασφάλεια των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητάς μας».

http://www.kalyvia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο