FaceBook

Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου 2017

Αγρίνιο – Ανατροπή Τώρα: Κάθετη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό

Δελτίο Τύπου
  Κάθετη σύνδεση Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Ξεσκεπάζουμε την υποκρισία του Δημάρχου κ. Παπαναστασίου που περισσεύει…
Ιδού ο υπεύθυνος για την απομόνωση του Αγρινίου

Με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκουρλέτη στην πόλη μας και τα όσα ειπώθηκαν από τον Δήμαρχο Αγρινίου για το θέμα της κάθετης σύνδεσης της Ιονίας οδού με το Αγρίνιο, δεν μπορούμε να αφήσουμε ασχολίαστη την υποκριτική στάση του κ. Παπαναστασίου. 
    Τον τελευταίο καιρό εκφράζεται μια έντονη δυσαρέσκεια από τους κατοίκους του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, που αφορά στην επιλογή των μελετητών και στην ευθύνη του πολιτικού προσωπικού της περιοχής μας που άφησαν την πόλη μας χωρίς κάθετη σύνδεση με τον σύγχρονο αυτοκινητόδρομο.
  Οι διαμαρτυρίες των πολιτών είναι σεβαστές και δικαιολογημένες...........   Όχι όμως οι φωνές των υποκριτών και αποκλειστικά υπευθύνων γι’ αυτή την κραυγαλέα και εγκληματική παράλειψη.
  Ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παπαναστασίου επιδίδεται τον τελευταίο καιρό σε μια μηδενιστική ρητορική που υποβαθμίζει το ρόλο της διέλευσης της Ιονίας οδού από την περιοχή μας, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο νέος δρόμος δεν έχει να προσδώσει κάτι στο Αγρίνιο, αν δεν υπάρξει κάθετη σύνδεση της πόλης με αυτόν».
     Δηλώσεις από τις οποίες ξεχειλίζει η υποκρισία. Την ίδια ρητορική χρησιμοποίησε και όταν είχε απέναντί του τον κ. Σκουρλέτη.
   Πρέπει όμως να «φρεσκάρουμε» λίγο τη μνήμη του Δημάρχου και να παρουσιάσουμε με στοιχεία στους δημότες το μέγεθος της υποκρισίας του.
      Συγκεκριμένα στην εισήγησή του, την οποία διατύπωσε και ανέπτυξε ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Γιώργος Παπαναστασίου, ως  πρόεδρος τότε του ΤΕΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ, στη διημερίδα «ΙΟΝΙΑ ΟΔΟΣ (Δυτικός Άξονας) Εξελίξεις και Προοπτικές» που πραγματοποιήθηκε στην Πρέβεζα στις 14 και 15 Μαΐου 2004, πρότεινε μεταξύ άλλων τα εξής:
«Προτείνουμε την ανακατασκευή του τμήματος της Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων από τη θέση Ερμίτσα έως τον Κόμβο Αμαλίας σύμφωνα με την υπάρχουσα μελέτη, καθώς και την επέκτασή της μέχρι τις θέσεις Μπάγια και Κουβαρά με ένα επιπλέον ίχνος ανά κατεύθυνση. Αυτό μπορεί να αποτελέσει την άμεση και οικονομικότερη λύση για τη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με τον Δυτικό Άξονα».
       Ιδού λοιπόν ποιος είναι ο υπεύθυνος για τη μη σύνδεση της πόλης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Καμία αναφορά – πρόταση για την κάθετη σύνδεση του Αγρινίου με την Ιόνια οδό. Η πρότασή του, σύμφωνα με το προπαρατιθέμενο κείμενο της εισήγησής του, ήταν να συνδεθεί το Αγρίνιο μέσω Κουβαρά…

     Τώρα, ο κ. Παπαναστασίου  θεωρεί την υλοποίηση της εισήγησης – πρότασής του ως «έγκλημα εις βάρος του Αγρινίου» και προσπαθεί να αποκρύψει το ατόπημά του, ρίχνοντας την ευθύνη στη σημερινή κυβέρνηση.
     Αν ο κ. Παπαναστασίου είχε συμπεριλάβει στην τότε εισήγησή του την πρόταση για κάθετη σύνδεση της πόλης με την Ιόνια Οδό, τώρα δεν θα δίναμε αγώνα για να υλοποιηθούν τα αυτονόητα.
      Δυστυχώς όμως ο κ. Παπαναστασίου ανήκει σ’ εκείνο το πολιτικό προσωπικό που δεν είχε την έμπνευση, την πολιτική διορατικότητα και εν τέλει τη στοιχειώδη λογική, να κατανοήσει τη σημασία της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό για τα συμφέροντα της περιοχής μας και να την διεκδικήσει σε κατάλληλο χρόνο, δηλαδή από τότε που σχεδιαζόνταν η διέλευσή της Ιονίας Οδού. 
    Συνεπώς, η συμμετοχή του στην υπεράσπιση των συμφερόντων του τόπου μας σε όλη τη διαδρομή του είτε ως αντινομάρχης, είτε ως πρόεδρος του ΤΕΕ, είτε ως περιφερειακός σύμβουλος καταγράφεται αρνητική.
      Επειδή όμως για πρώτη φορά σήμερα αναγνωρίζεται από την πολιτεία η αναγκαιότητα της σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια οδό και εκδηλώνεται  με  σαφή και κατηγορηματικό τρόπο η βούλησή της  να αναζητηθούν τρόποι χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου, αν αυτό τελικά γίνει πραγματικότητα, θα είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη για τον τόπο  μας, την οποία όμως δεν δικαιούται να πιστωθεί ο Δήμαρχος κ. Παπαναστασίου λόγω της ευθύνης του, σύμφωνα με τα προαναφερόμενα, για τον αποκλεισμό και τη συγκοινωνιακή απομόνωση του Αγρινίου. 

Γραφείο Τύπου Δημοτικής Παράταξης
«ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΩΡΑ – ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ»

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΧΕΙ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ Ο κ ΤΡΑΠΕΖΙΩΤΗΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΣ κ ΤΕΩΣ ΔΗΜΑΡΧΕ ΠΟΥ
ΣΟΥ ΠΗΡΑΝ ΕΝΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΕΜΕΝΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ ΣΕ ΚΟΥΒΑΛΗΣΑΝ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΙΑ ΠΑΡΕΑ ΠΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕ ΕΚΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙ
ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΣΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΩ ΚΑΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙ ΦΟΡΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΦΑΣΤ ΑΠΟ ΜΠΑΡΙ ΟΤΑΝ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΟΥΠΙΔΙΩΝ ΣΤΟ ΟΣΤΟΥΝΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΠΡΙΝΤΕΖΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΝ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ
ΚΑΛΑ ΕΙΝΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΕΠΙΒΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑ ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΝΟΥΣ ΚΑΙ ΛΟΓΙΚΗ.
ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΑΠΟ ΕΡΗΜΙΤΣΑ -ΚΟΜΒΟΣ ΧΑΛΙΚΙΟΥ ΚΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΠΧ ΡΟΥΣΕΙΚΑ -ΚΟΥΒΑΡΑ ΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΑΤΥΝΘΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΚΟΛΟΝΑΚΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟ 1963
ΚΑΙ ΜΙΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΔΙΑΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΨΕΛΗ ΕΧΟΥΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΙ ΜΟ ΤΑΧΥΤΗΤΗΤΑ
80-90ΧΛΜ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΑΣΗ.
ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΤΑ ΕΥΡΩΠΟΥΛΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΟ ΒΑΛΕΙ Ο ΔΙΑΟΛΟ-ΣΟΙΜΠΛΕΡ ΚΑΙ ΦΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑ ΣΟΥΤ ΕΞΩ ΑΠΟ
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΗ ΕΥΡΩΠΗ ΠΟΥ ΘΑ ΤΑ ΒΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΕΡΓΑ.
ΕΔΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΓΩΣΕ ΤΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ- ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΘΗΚΑΝ 5-6 ΝΟΜΑΤΕΟΙ ΚΑΙ
ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ ΤΟΝ ΚΟΛΑΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΙΧΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕ Η ΙΟΝΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΡΑΠΑΝΕΙΚΑ.
ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΓΡΑΨΩ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΓΚΑΡΔΙΣΤΟΥΜΕ ΣΤΑ ΓΕΛΙΑ
ΦΙΛΙΚΟΤΑΤΑ
ΝΩΝΤΑΣ ΝΙΚΑΚΗΣ
ΒΟΝΙΤΣΑ

Ανώνυμος είπε...

Τι να μας πει ο Δήμαρχος...Μου έβαλε κ στην υπηρεσία καθαριότητας(συμβαση) όλους τους γύφτους ...Όλα για τους ψήφους