Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2017

Σήμερα στη γέφυρα Τσαγκαρόπουλου η παράδοση του δεύτερου τμήματος της Ιόνιας Οδού

Σήμερα, Τετάρτη τις 22 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι, θα παραδοθεί, από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστο Σπίρτζη, το δεύτερο αυτοτελές τμήμα της Ιόνιας Οδού (μετά την παράκαμψη Αμφιλοχίας), το Καμπή – Πέρδικα μήκους 37 χλμ. Η υφιστάμενη παράκαμψη Άρτας – Φιλιππιάδας είναι από το 129ο έως το 145ο χλμ. (16 χλμ) μαζί με το τμήμα Καμπή – Πέρδικα που είναι από το 145ο έως το 182ο χλμ. (37 χλμ) θα δημιουργήσουν ένα συνεχόμενο αυτοκινητόδρομο 53 χλμ.

Το Καμπή – Πέρδικα μαζί με το Κεφαλόβρυσο – Αμφιλοχία, που δόθηκε στην κυκλοφορία τον περασμένο μήνα, δημιουργούν συνολικά έναν αυτοκινητόδρομο μήκους 112 χλμ, δηλαδή μεγαλύτερο του 57% της Ιόνιας Οδού (έχει συνολικό μήκος 196 χλμ), με αποτέλεσμα η Ήπειρος να έρχεται πιο κοντά στην Αθήνα, καθώς υπολογίζεται ότι η απόσταση Γιάννενα – Αθήνα θα καλύπτεται πλέον σε περίπου 4 ώρες.
Η επίσκεψη στα έργα του αυτοκινητοδρόμου θα ξεκινήσει από την περιοχή της Πέρδικας (188ο χλμ), ενώ οι δηλώσεις του κ. Σπίρτζη για το έργο θα πραγματοποιηθούν στη Γέφυρα Τσαγκαρόπουλου (166ο χλμ).
Η Γέφυρα Τσαγκαρόπουλου είναι η μεγαλύτερη και πιο εντυπωσιακή γέφυρα της Ιόνιας Οδού και αποτελεί ένα θαύμα της τεχνολογίας και της επιστήμης. Βρίσκεται βρίσκεται στα όρια των Νομών Πρέβεζας και Ιωαννίνων, στη θέση «Χάλασμα», μετά το Γοργόμυλο και έχει μήκος 450 μ. και ύψος 160 μ.

e-maistros.gr

1 σχόλιο:

  1. πριν ενα μήνα παραδόθηκε ο δρόμος Κουβαρά/Αμφιλοχία κ όχι απο το Κεφαλόβρυσο.Μάλιστα ελαίω κορδέλας,στη διαστ.Κουβαρά απο και προς Αμφιλοχία δυστυχώς δεν έχεις πρόσβαση!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο