Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2017

ΔΗΜΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ: Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του 2017- Η πλειοψηφία ενισχύθηκε με την ψήφο του Ζώη Μητσάνη - Καταψήφισε και άσκησε δριμεία κριτική ο Απόστολος Πανταζής!

-Πέρασε κατά πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2017 στο δήμο Ξηρομέρου, χθες βράδυ στη διάρκεια της Ειδικής Συνεδρίασης – Ανέβηκαν οι τόνοι
-Με ψήφους 14 υπέρ και 9 κατά και με 4 απόντες. Η πλειοψηφία ενισχύθηκε με την ψήφο του Ζώη Μητσάνη δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης, ο οποίος πρόσφατα πήρε τη θέση του παραιτηθέντα Γιάννη Τριανταφυλλάκη.
-Καταψήφισε και άσκησε δριμεία κριτική ο Απόστολος Πανταζής. Κατά τάχθηκε και ο Απόστολος Σόμπολος.
-ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΑΝΑΡΤΗΘΕΙ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

ΑΠΟ MYTIKAS PRESS
Ολοκληρώθηκε πριν λίγο το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο. Ενημέρωση, δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις και μία πραγματική ιστορία.

       Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο το κρίσιμο Δημοτικό Συμβούλιο, με θέμα τον Προϋπολογισμό του 2017, ο οποίος γύρισε πίσω για να ξαναψηφιστεί μιας και η ενέργεια της δημοτικής αρχής για εγγραφή σε αυτόν του δανείου των 1.130.000 €, χωρίς να έχει υπογραφεί η σχετική σύμβαση, αποδείχτηκε τελικά ότι ήταν μη νόμιμη.
      Εμείς θα σας ενημερώσουμε τι έγινε, θα σας πούμε κάποια δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις και θα κλείσουμε με μία πραγματική ιστορία με το δικό της νόημα.......



Ενημέρωση:
Α. Σε σύνολο παρόντων 23 από 27 (έλειπαν κ. Μουρκούσης, κ. Ταμπάκης, κ. Ζορμπάς, κ. Κομπλίτσης), ΝΑΙ ψήφισαν 14, ΟΧΙ ψήφισαν 9, ΑΠΩΝ 4. Ο Προϋπολογισμός λοιπόν ψηφίστηκε και πέρασε. 

Ψήφισαν τον Προϋπολογισμό ως εξής:
1. Σπύρος Λυμπεράτος - Πρόεδρος Δ.Σ. - ΝΑΙ
2. Βραχάς Παναγιώτης - ΝΑΙ
3. Γαζέτας Παναγιώτης - ΝΑΙ
4. Γεωργούλας Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
5. Γκόλιας Παναγιώτης - ΝΑΙ
6. Κακούρης Ηλίας - ΝΑΙ
7. Καυμενάκης Σπυρίδων - ΝΑΙ
8. Κυριάκος Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
9. Λαϊνάς Κωνσταντίνος - ΝΑΙ
10. Λιβάνης Θεόδωρος - ΝΑΙ
11. Μουρκούσης Βασίλειος - ΑΠΩΝ
12. Ναούμης Νικόλαος - ΝΑΙ
13. Πανταζής Απόστολος - ΟΧΙ
14. Ρετούλης Θωμάς - ΝΑΙ
15. Σόμπολος Απόστολος - ΟΧΙ
16. Τσάρκος Βασίλειος - ΝΑΙ
17. Κουμανδράκη – Σαμαρά Κωστούλα - ΟΧΙ
18. Βελόνας Απόστολος - ΟΧΙ
19. Ζορμπάς Ιωάννης - ΑΠΩΝ
20. Καρφής Θωμάς - ΟΧΙ
21. Κολοβός Χρήστος - ΟΧΙ
22. Μητσάνης Ζώης - ΝΑΙ
23. Ταμπάκης Ηλίας - ΑΠΩΝ
24. Γεωργαλής Ηλίας - ΟΧΙ
25. Τζαχρήστας Παναγιώτης - ΟΧΙ
26. Κομπλίτσης Δημήτριος - ΑΠΩΝ
27. Κατσιπάνος Αναστάσιος - ΟΧΙ

Β. Ο κ. Αποστόλης Πανταζής ουσιαστικά με την αρνητική του ψήφο, ήρε την εμπιστοσύνη του προς τη δημοτική αρχή και στον κ. Γαλούνη προσωπικά (άρνηση ψήφισης προϋπολογισμού αυτό ακριβώς σημαίνει), κάτι για το οποίο σας είχαμε ενημερώσει με παλαιότερη μας ανάρτηση. Επίσης άσκησε πολύ σκληρή κριτική στη δημοτική αρχή, έστειλε κάποια μηνύματα στα παπαγαλάκια, πέριξ του Δημαρχείου καταλάβαμε εμείς, και με την ομιλία του, εμείς καταλάβαμε, ότι πιστεύει ότι τα προβλήματα διορθώνονται με δραστικές λύσεις και όχι με συμβιβασμούς και τακτικισμούς και σε αποστροφή του λόγου του είπε, μπορεί να είναι λύση να φύγει αυτός ή κάποιος άλλος ή και ο Δήμαρχος.

Γ. Τον λόγο πήραν πολλοί σύμβουλοι και ήταν ενδιαφέρουσες όλες οι τοποθετήσεις με μερικές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες. Θα τις ακούσετε όλες τις τοποθετήσεις από τα ηχογραφημένα πρακτικά, τα οποία θα δημοσιεύσουμε τις επόμενες ημέρες, όχι φυσικά με μέριμνα του Δήμου Ξηρομέρου.

Δικά μας επώνυμα σχόλια - παρατηρήσεις:
1. Ο κ. Γαλούνης σήμερα ξεπέρασε και τον μέγα μάγο Χουντίνι. Είναι πραγματική μαγεία από εκεί που το Δεκέμβριο έλεγε ή δάνειο ή το μαγαζί στη παραλία κλείνει και τα κλειδιά πάνε στην Αποκεντρωμένη, Φεβρουάριο να λες, Προϋπολογισμός χωρίς δάνειο για να λειτουργήσει ο Δήμος. Επίσης είναι μεγάλο μαγικό να σβήνεις μονοκονδυλιά και να εξαφανίζεις από τα έξοδα του Προϋπολογισμού 1.130.000 € (ουσιαστικά μιλάμε για κρύψιμο εξόδων και εικονικό Προϋπολογισμό το οποίο συνιστά και λόγο ακυρότητας).
2. Λυπούμαστε πολύ που 27 δημοτικοί σύμβουλοι ενώ ξέρουν όλοι πολύ καλά τι συμβαίνει στο Δήμο Ξηρομέρου, οι περισσότεροι επιλέγουν να λειτουργούν με τακτική, με υπολογισμούς, με χρόνους, να δούμε που θα κάτσει η μπίλια και βλέπουμε, αντί να πάρουν την ευθύνη ακούγοντας την συνείδηση τους και να δώσουν πραγματικές λύσεις, ενίοτε και δραστικές, μιλώντας μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο με την γλώσσα που μιλούν έξω στο πραγματικό κόσμο, στη πιάτσα (ναι στη πιάτσα και ας ακούγεται κάπως), όπως μιλούν έξω στη κοινωνία, που συμβαίνουν όλα αυτά που όλοι αντιλαμβανόμαστε.
    Η αιτία όλου αυτού βρίσκεται στο τρόπο κατάρτισης των συνδυασμών, στις συμφωνίες, στο αλισβερίσι το προεκλογικό και στο πως διεξάγονται οι εκλογές στο τόπο μας.
    Το κυρίως πρόβλημα της σημερινής δημοτικής αρχής (χωρίς να είναι μόνο αυτό) το είπε ακριβώς ο κ. Τζαχρήστας στη δευτερολογία του, αλλά κατά την γνώμη μας δεν πέτυχε τη λύση, γιατί αυτές οι ευχές αγαπητέ Παναγιώτη, δυστυχώς στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν πιάνουν.
3. Λυπούμαστε πολύ για την θετική ψήφο του φίλου μας του κ. Ζώη Μητσάνη, ο οποίος έκανε ντεπούντο στο Δημοτικό Συμβούλιο, δίνοντας χείρα βοηθείας στον κ. Γαλούνη και μάλιστα με ψήφο που προαναγγέλθηκε από τον κ. Πανταζή στην πρωτολογία του λέγοντας και το λόγο.
      Βέβαια το «δώσιμο» δεν το έκανε ο κ. Πανταζής, αλλά τα παπαγαλάκια όπως και ο ίδιος χαρακτηριστικά ανέφερε.
     Φίλε Ζώη σεβόμαστε το δικαίωμα σου να ψηφίζεις ότι εσύ κρίνεις, αλλά υπάρχει και το δικαίωμα το δικό μας να κρίνουμε και φυσικά και με τη σειρά μας και εμείς να κρινόμαστε γι αυτά που δημοσίως επικοινωνούμε μέσα από το Blog. Πιστεύω θα το συζητήσουμε και κατ' ιδίαν. Αλλά όταν ο Δήμος καταστρέφεται οικονομικά δυόμισι χρόνια τώρα και κάποιοι του έραψαν και κουστούμι δανείου για να του υποθηκεύσουν και το μέλλον για εμάς χωρίς εμάς, σε αυτόν που το κάνει δεν δίνεις ούτε το πυρετό σου. Συγχώρα μας αν σε στενοχωρούμε με τη θέση μας.
4. Αναφέρθηκε από πολλούς που ψήφισαν ΝΑΙ ότι ψηφίζουν για να μπορεί να λειτουργήσει αύριο ο Δήμος. Η δική μας η άποψη είναι ότι η θετική ψήφος δεν είναι για να λειτουργήσει ο Δήμος, αλλά για να συνεχίσει να λειτουργεί η ίδια καταστροφική πορεία. Όλοι όσοι το υποστηρίζουν αυτό, ξεχάσαν τι έχει γίνει, τι έχει προηγηθεί και από ποιους για να φτάσεις σε αυτό το σημείο. Ένα πρόβλημα έχει αρχή, μέση και τέλος. Αυτοί το πιάνουν το πρόβλημα από το τέλος.
5. Το πιο χαρακτηριστικό σημείο της βραδιάς κατά την γνώμη μας, ήταν η αποστροφή του κ. Δημάρχου, ότι ο Δήμαρχος, άκουσον άκουσον, δεν ασκεί οικονομική διοίκηση, υπάρχει η Οικονομική Επιτροπή, οι Επιτροπές Παραλαβής, το Δημοτικό Συμβούλιο. Εμείς γελάσαμε από μέσα μας, ομολογούμε την αμαρτία μας, όταν εξέφρασε αυτή την άποψη του.
     Επίσης χαρακτηριστικό σημείο της βραδιάς, ήταν η γνωστή και η χιλιοειπωμένη επανάληψη των λόγων του Δημάρχου, ότι δίνουμε καθημερινά την μάχη μας, η πόρτα του Δημάρχου είναι ανοικτή για όλους, δέχομαι κτυπήματα κάτω από τη ζώνη, είμαι εδώ από το λαό για το λαό, δίνω λόγο καθημερινά στη κοινωνία, είμαστε εδώ για να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα κλπ, κλπ, πράγματα γνωστά και χιλιοειπωμένα που πλέον ηχούν στα αυτιά μας σαν μία χιλιοπαιγμένη κασέτα.

Μία πραγματική ιστορία με το δικό της νόημα.
    Σε ένα παλιό μας δημοσίευμα είχαμε αναφερθεί στην πληρωμή εκ μέρους του Δήμου της επισκευής των φώτων του λιμανιού του Μύτικα όταν είχε εκδοθεί το ένταλμα πληρωμής από το Δήμο και με φωτογραφίες της επόμενης νύχτας, δείχναμε τα φώτα να μην ανάβουν. (Μεταξεταστέα επισκευή δις. Ακόμα και σήμερα, αυτή την στιγμή πάτε στο λιμάνι του Μύτικα, 5 στα 17 ανάβουν. Η επισκευή τρις μπορεί να πιάσει).
      Δεχτήκαμε την άλλη ημέρα το μεσημέρι ένα τηλεφώνημα στο κινητό μας με οργισμένο ύφος. Τι είναι αυτά που γράφεις, δεν πληρώσαμε απλά εκδώσαμε ένταλμα. Μα η έκδοση εντάλματος είναι πληρωμή αντιτείναμε εμείς, πληρωμή δεν είναι πότε θα γίνει η εκταμίευση. Θα σου κάνουμε μήνυση γιατί γράφεις ότι πληρώθηκε, πρέπει να περάσει το ένταλμα από έλεγχο και μετά πληρώνεται, θα φας μήνυση, δεν την γλιτώνεις. Έκδοση εντάλματος ίσον πληρωμή επιμέναμε και να μας κάνεις μήνυση ανταπαντήσαμε. Ακόμη την περιμένουμε.
     Η ιστορία έχει και συνέχεια ρωτώντας τον. Και καλά αυτό σε ενόχλησε; Το ότι εκδόθηκε ένταλμα πληρωμής και τα φώτα δεν ανάβουν δεν το σχολιάζεις; Έγινε το έργο;
    Και εδώ ήρθε η απάντηση που λέει πολλά. Υπάρχουν Επιτροπές Παραλαβής κύριε, και αφού αυτοί υπέγραψαν ότι το έργο έγινε, το έργο έχει γίνει και έχουν αυτοί την ευθύνη.     Το ακούσατε; Έτσι νοιαζόμαστε για να λειτουργήσει ο Δήμος. Αυτός είναι ο σεβασμός στα χρήματα των δημοτών.
       Ποια θα έπρεπε να ήταν η σωστή στάση κάποιου που νοιάζεται πραγματικά για τον Δήμο σαν το σπίτι του, γιατί έτσι πρέπει να τον βλέπουμε τον Δήμο, σαν το σπίτι μας. Έλα εδώ φίλε μου; Τι μας λες; Αυτό είναι πολύ σοβαρό. Εκδώσαμε ένταλμα πληρωμής για έργο και μας αναφέρεις ότι αυτό δεν έγινε; Κάτσε να το ερευνήσω. Κάτσε να πάρω την Πρόεδρο της Τ.Κ. να ρωτήσω.
Διαφωνείτε; Δεν είναι έτσι; Μη πούμε παραπάνω γιατί έχουμε πολλά τέτοια παραδείγματα που μας θλίβουν πραγματικά. Είναι τρομερό να μην ακούς δημοτικό σύμβουλο της συμπολίτευσης να λέει ούτε λέξη για το πακτωλό χρημάτων στις απ' ευθείας αναθέσεις. Όλα τα βρίσκουν καλώς καμωμένα ή θα ανακαλύψουν τι συμβαίνει λίγο πριν την κατάρρευση;
Όσο δεν αλλάζουμε μυαλά, νοοτροπία, πορεία, δεν λέμε ολόκληρες τις αλήθειες και δεν εφαρμόζουμε δραστικές λύσεις, τόσο ο Δήμος μας θα καταστρέφεται οικονομικά.
Το μόνο που έχει μείνει να ακούσουμε είναι το εγκαταλείψατε το πλοίο...

http://mytikaspress.blogspot.gr

12 σχόλια:

  1. Ti engine re apostoli den se akolouthi kaneis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπραβο Ζωη Μητσανη που εξω στην κοινωνια λες τοσα κακα για το Γαλουνη αλλα μεσα ψηφιζεις.Ζωη οποιος παταει σε δυο βαρκες πεφτει στη θαλασσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μια φορά και ένα καιρό σε ένα μικρό σπιτάκι στην άκρη του δάσους ζούσε η κοκκινοσκουφίτσα με την μαμά της.(Έτσι ξεκινάει το παραμύθι ο κακός λύκος και η κοκκινισκουφίτσα).Απλά το θυμήθηκα και σκέφτηκα να σας το θυμίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μια φορά και ένα καιρό στην άκρη του δάσους σε ένα μικρό σπιτάκι ζούσε η κοκκινοσκουφίτσα με την μαμά της.(Έτσι ξεκινάει το παραμύθι του κακού λύκου με την κοκκινοσκουφίτσα).Απλά το σκέφτηκα και είπα να σας το θυμίσω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τι έγινε αποστολη;
    Εσυ διέδιδες ότι ελέγχεις τους περισσότερους
    Κανέναν τελικά δεν έπεισες;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. 1.12 ετσι ελεγε και ο σαμαρας οτι τους ελεγχει αλλα κατεβηκαν με.γαλουνη οι ιδιοι ποθ διοικουσαν με σαμαρα και στ τελος θα πουλησουν και τοβ γαλουνη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σημαντικη νικη σημειωσε το μπαρουτοκαπνισμενο στελεχος γαλουνη,ο αρχοντας του αστακου κολιας εναντι στο λεφτα εχω πανταζη, να δουμε την συνεχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μητσανης σομπολος και πασης φασης ανιδεοι διοικητικα τυποια γίνονται γνωστοι στα εξω χωρια για την μηδενικη τους προσφορα στον τοπο,σολα αυτα βεβαια εβαλε το χερακι του ο τολης εχω λεφτα κανω παρτυ πανταζης που τωρα σαν αθωα περιστερα παει να την κάνει μελαφρα..κατσε εσυ μυτικιωτη καβλνδηλιωτη μαχαλιωτη μαχαιριωτη μπαμπινιωτης και λοιπε δημοτη ξηρομερου να βλεπεις τυχαρπαστα ατομα να αποκτουν καποια δημοσιοτητα επειδη είναι ανικανοι,αλλα μην ξεσηκωνεσαι χαζος εισαι να εκμεταλευτεις τον τοπο σου;να ενισχυσεις την παραγωγή σου;τα παιδια αου μια χαρα ειναι σε σούπερ μαρκετ κα μισθαρα τετρακοσια ευρω εχουν,σιγα μην αγχωθεις να γυρισουν πισω.ακολουθησε πιστα πανταζη σου δειξε το δρομο με τον γαλουνη τρωα λογικα σου ετοιμάζει ταλλο το μεγαλο το κεφαλαιο τον τριανταφυλλακης... Μην αγχωνεσαι σιωπησε...και απολαυσε το.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ο Λυμπεράτο ς τώρα ψήφισε Ναι;τι έγινε;τι άλλαξε σε λιγες μέρες;Ρε Ζώη πηγαίναμε και μόνοι μας στον γαλουνη αν θέλαμε δεν σε επιλέξαμε για να μας πας εσύ.Φταίνε οι πολίτες που δεν πληρώνουν λέει ο δήμαρχος,τι μας λες ρε φιλέ; να πληρωσουμε να γίνει όπως στην Αλυζία με τα νερά, για μ.....ς ψαχνεις;Τα τρώμε μόνοι μας σιγά μην τα δώσουμε να τα φάνε άλλοι.
    Άραγε με την φόρα που πηρατε με τις απ ευθείας αναθέσεις αν βγει τι δάνειο θα την βγαλετε κάνα εξάμηνο πριν ζητήσετε και άλλο δάνειο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΕΔΩ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΑΖΟΥΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΑΝ ΠΟΥΚΑΜΙΣΑ,ΤΗ ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΓΙΑ ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΓΙ ΑΥΤΟ ΣΤΙΣ ΑΛΛΛΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΔΥΣΤΙΧΩΣ ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΦΙΛΟΙ ΜΟΥ ΜΑΥΡΟ ΣΤΟΥΣ ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Από το 98 πού έγινε δήμος έως τώρα τα ίδια ατομα,Λυμπεράτος,Λαϊνάς,Λιβάνης,ζωής,γαλουνης κτλ μα καλά αυτοί δέν βαρέθηκαν να φύγουν,εμείς εθισμό έχουμε πάθει με αυτούς και τους βγάζουμε συνέχεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο