Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Το αδιαχώρητο… στην κοπή πίτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας (ΦΩΤΟ)




    Πολύς κόσμος παραβρέθηκε και φέτος στην Αιτωλοακαρνάνικη γιορτή, κοπή πίτας της Παναιτωλοακαρνανικής Συνομοσπονδίας, χθες το βράδυ της Κυριακής, στην αίθουσα Αρίων στο Περιστέρι. 

       Πολλοί είδαν την γιορτή από την είσοδο της αίθουσας και κάποιοι ακόμα και όρθιοι, ενώ αρκετός κόσμος έφυγε χωρίς να δει την παράσταση, εφόσον το κέντρο ήταν ήδη γεμάτο πριν ξεκινήσει η εκδήλωση!
       Η γιορτή ξεκίνησε με τα Πρωτοχρονιάτικα Κάλαντα από χορωδία της Ο.ΣΥ.Τ, σκορπώντας ευχές και χαμόγελα σε όλους,  και στη συνέχεια το Χορευτικό Συλλόγων Λευκιωτών και Αναληψιωτών (Ομοσπ. Συλλ. Τριχωνίδας) κέρδισε το θερμό χειροκρότημα του κόσμου.........

ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΕΣ ΦΩΤΟ...



       Ο Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ Παναγιώτης Χολής καλωσόρισε τους πολυπληθείς καλεσμένους ευχόμενος ο νέος χρόνος, παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία να βρει τους Αιτωλοακαρνάνες ακμαίους και δημιουργικούς και αμέσως μετά ο Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ευλόγησε και έκοψε την πρωτοχρονιάτικη πίτα.
       Μετά την κοπή της πίτας ακολούθησαν Πατριδοτοπικες αναδρομές από τους Προέδρους των Ομοσπονδιών: Ξηρομέρου, Τριχωνίδας, Μεσολογγίου και Ναυπάκτου, με θέμα:  Οι ρίζες και οι δράσεις των Συλλόγων της Αιτωλοακαρνανίες, ενώ προβάλλονταν σε μεγάλη οθόνη φωτογραφίες από τις δραστηριότητες των συλλόγων. 
      Ξεχωριστή ήταν η παρουσία των χορευτικών συλλόγων: Συλλόγου Χρυσοβιτσάνων: «Τα Κόροντα» (Ομοσπ. Ξηρομέρου), Συλλόγου Φυτειωτών «Το Λιγοβίτσι»  (Ομ. Ξηρομέρου), Συλλόγου Δρυμωνιωτών «Άγιος Γεώργιος» (Ομοσπ. Τριχωνίδας), Συλλόγου Περδικακιωτών «Αγία Παρασκευή» (Ομοσπ. Βάλτου), Συλλόγου Χαλκιοπουλιτών «Άγιος Ανδρέας ο Ερημίτης»   (Ομοσπ. Βάλτου),  η εμφάνιση των οποίων κέρδισε το πιο ζεστό χειροκρότημα του κόσμου και στο τέλος τιμήθηκαν με αναμνηστικές πλακέτες.
      Πολλοί μίλησαν για μία από τις καλύτερες εκδηλώσεις.  Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δεχθούν οι διοργανωτές τα πιο θερμά  σχόλια στο τέλος από όλους τους παρευρισκόμενους.

      Στην εκδήλωση παρέστησαν ο  Πρωθιερέας του Ιερού ναού Αγίου Σπυρίδωνα Πειραιά Πόπης Βασίλειος, ο βουλευτής και π. υπουργός Μάριος Σαλμάς,  ο Περιφερειάρχης Δυτικής Στερεάς Κατσιφάρας Απόστολος, ο Δήμαρχος Αγρινίου Παύλος Μοσχολιός, ο Αντιπερειφερειάρχης Νίκος Υφαντής, ο πανεπιστημιακός γιατρός Δημοσθένης Μπούρος.  
     Παρέστησαν επίσης ο Παναγιώτης Κοντός καθηγητής πανεπιστημίου, πρόεδρος της ΑΙΠΟΕ, ο Πάνος Τρυφιάτης π. Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ, ο Αλέκος Σάββας επίτιμος Πρόεδρος της ΠΑΝ.ΣΥ, ο Δημοτικός σύμβουλος και π. Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ξηρομέρου Βασίλης Μουρκούσης, ο Γιάννης Μπούρος Στρατηγός και π. πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μεσολογγιτών, ο εκδότης της εφημερίδας «Αιτωλοακαρνανική» Χρυσόστομος Πατούλας, ο δικηγόρος μέλος της επιτροπής ενέργειας και περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ και πολιτευτής Σωτήρης Κοντονάσιος, ο Μάκης Παράσχος, Πρώην Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ, ο συγγραφέας Διονύσης Μπερερής, ο δημοτικός σύμβουλος Ξηρομέρου Παντελής Ψηλός, ο Σαλμάς Κώστας επίτιμος Πρόεδρος της Ο.ΣΥ.ΒΑ, οι π. προεδροι της ΠΑΝ.ΣΥ Καλοσπύρος Αλέξης και Φαρμάκης Φίλιππος, πρόεδροι Ομοσπονδιών, πολιτιστικών Συλλόγων, πολλά μέλη και φίλοι της ΠΑΝ.ΣΥ, κ.α.








































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο