Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Η ιδρυτική διακήρυξη αρχών της «Συμπολιτείας Ξηρομεριτών»

       Δόθηκε στη δημοσιότητα, η ιδρυτική διακήρυξη της δημοτικής παράταξης «ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Ξηρομέρου Ηλία Γεωργαλή.

 ΙΔΡΥΤΙΚΗ   ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ   ΑΡΧΩΝ
ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ
ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ  ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ
(ΑΝΑΤΡΟΠΗ-ΑΝΑΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ)
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ-ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ
ΗΛΙΑΣ ΓΕΩΡΓΑΛΗΣ

-Αποτελεί κοινή διαπίστωση, ότι τα τελευταία χρόνια η περιοχή μας δεν περνά και τον καλύτερα βίο της.
   Ανεργία, προχειρότητα, αδιαφάνεια, έλλειψη  επενδυτικών  πρωτοβουλιών, παντελής  έλλειψη  έργων  υποδομής και ανάπτυξης.
     Όλα αυτά και άλλα πολλά που θα αναφέρουμε στη συνέχεια, οδήγησαν και οδηγούν τον δήμο μας σε μια ολισθαίνουσα κατηφορική πορεία, χωρίς μηχανισμούς στήριξης και ανακοπής ,αναστροφής αυτής της πορείας.............



     Τα παραπάνω σε συνδυασμό με το γενικότερο  πολιτικό-οικονομικό περιβάλλον  έχουν οδηγήσει  την ιδιαίτερη πατρίδα μας σε οικονομικό μαρασμό, φτώχια, όξυνσης των κοινωνικών προβλημάτων, διάβρωση των πολιτικών ηθών και αξιών και παθητική αποδοχή των πάντων.

Συμπατριώτες
        Όλα αυτά τα χρόνια η πολιτική στο δήμο μας αδίκησε τους πολίτες. Μια πολιτική εξυπηρέτησης ατομικών συμφερόντων και φιλοδοξιών από ελάχιστα πρόσωπα που διαχειρίζονταν τον δήμο, ερήμην των δημοτών, με μια ομάδα οπαδών, ευνοούμενων του τοπικού συστήματος, με μια ομάδα κολλητών τοπικών εργολάβων με συνεχή αναθέσεις έργων.  Μια πολιτική με επίκεντρο τις δημόσιες σχέσεις, με αδιαφάνεια και άμεση διασύνδεση  με το κεντρικό πολιτικό κατεστημένο.
     Στο δήμο μας, από τους πολιτικούς άρχοντες, έλειψε το όραμα, ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός, ο έλεγχος, ο σωστός προγραμματισμός και η άμεσο δημοκρατική συμμετοχή.
    Η περιοχή μας, ο Δήμος μας, χρειάζεται σήμερα κάτι εντελώς διαφορετικό, κάτι νέο, όμορφο, υγιές, καθαρό, με ήθος  και αξίες απαλλαγμένο από νοσηρές  νοοτροπίες.


     Μέσα σε αυτό το άσχημο και ζοφερό περιβάλλον, κάποιοι άνθρωποι, συμπατριώτες μας, με κοινές διαπιστώσεις, με τις ίδιες αγωνίες και προβληματισμούς, για το παρόν και το μέλλον, με ίδια νοοτροπία στο τρόπο άσκησης της εξουσίας και της πολιτικής, με κοινή άποψη για τον τρόπο ανάπτυξης του Ξηρόμερου, κάνουν την επανάσταση τους και εκφράζουν τις πολιτικές θέσεις τους, δημιουργώντας την Δημοτική Παράταξη, ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ.
Είμαστε μια πρωτοβουλία Πολιτών –Δημοτών και όχι αυστηρά εκλογικός μηχανισμός .
Ζητούμε συναίνεση και συμμετοχή όλων.

      Δεν αποτελεί για μας αυτοσκοπό, η ψηφοθηρία και η απόκτηση εξουσίας, - απλά δεν ανεχόμαστε να βλέπουμε τον Δήμο μας, τον τόπο μας και τους συμπατριώτες μας  να τελματώνουν υπό το βάρος των προβλημάτων – και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια, απλοί θεατές  και σχολιαστές των όσων  δραματικών συμβαίνουν στο Δήμο μας.
   Είμαστε από τη φύση μας άνθρωποι κατά του ωχαδερφισμού, της απραξίας, της μιζέριας, του βολέματος, της απάθειας και του ατομισμού και επιδιώκουμε να προσεγγίσουμε τον ενεργό –συμμετοχικό πολίτη που καθημερινά παλεύει σε όλα τα επίπεδα , για πρόοδο ευημερία και προκοπή .
    Επιδίωξη μας είναι, να σταματήσει ο Δήμος μας να πορεύεται με Δήμαρχο-κεντρικές η αυθαίρετες  προσωπικές στρατηγικές .
    Θέλουμε να πρεσβεύουμε την αλλαγή ύφους , σκέψης και πράξης  στην πολιτική ζωή του τόπου μας.
     Πρέπει να σταματήσει η εμπάθεια , η κακοπροαίρετη και απειλητική αντιμετώπιση κάθε συμπολίτης μας που δημιουργικά και επώνυμα ανησυχεί για τον τόπο του.
    Δεν είμαστε κομματικός μηχανισμός και δεν προσβλέπουμε σε κομματικές προστασίες και δακτυλίδια διαδοχής.
      Δεν είμαστε μεγάλο-επιχειρηματίες, ούτε οικονομικοί παράγοντες και δεν προσβλέπουμε ούτε επιδιώκουμε την οικονομική χορηγία και στήριξη κανενός. 
     Δεν είμαστε επαγγελματίες πολιτικοί ούτε αργόσχολοι και αργόμισθοι και σε καμία περίπτωση καρεκλοκένταυροι ιδιοτελείς συνδικαλιστές της παλιάς και ξεπερασμένης σχολής.
    Είμαστε άνθρωποι που αγωνιούμε για τον τόπο μας και κοινό μας χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον  μας για το παρόν και το μέλλον του Δήμου Ξηρομέρου.
     Δεν επιδιώκουμε την προσωπική καταξίωση μέσω της πολιτικής, αλλά φιλοδοξούμε να αναδείξουμε την πολιτική, όπως αυτή θα πρέπει να ασκείται.
     Η παράταξη μας έχει κάνει απολύτως σαφές ότι δεν προσφέρει έδαφος για την ανάπτυξη και εκπλήρωση ωφελιμιστικών λογικών και στόχων.

     Στο ανοιχτό κάλεσμα μας προς τους συνδημότες μας ζητάμε να μας πλαισιώσουν, σ’αυτή την προσπάθεια φίλοι και φορείς χωρίς προϋποθέσεις και συμβιβασμούς .
    Θέλουμε αρωγούς και συνεργάτες όλους εκείνους τους συμπατριώτες μας που κάνουν τις ίδιες με εμάς σκέψεις και διαπιστώσεις, αγωνιούν για τα ίδια προβλήματα  και διαφωνούν με τον τρόπο άσκησης της εξουσίας στο Δήμο μας και την πελατειακή τακτική .
     Στην παράταξη μας, υπάρχου νέοι άνθρωποι με πολύ όρεξη για δουλειά, καταξιωμένοι στον επαγγελματικό τους χώρο και στη συνείδηση των συμπατριωτών μας, πρώτα ως άνθρωποι και κοινωνικές μονάδες και κατόπιν ως πολιτικοί. Με οράματα για την ανάπτυξη ,με ευρύτητα πνεύματος, με αγαθή πρόθεση, με καθαρή ψυχή και σκέψη, που σε συνδυασμό με την πήρα ορισμένων παλαιοτέρων πολιτικών στελεχών, θα αποτελέσουν ένα ιδανικό σχήμα διακυβέρνησης του Δήμου Ξηρομέρου.
      Θέλουμε να απαλλάξουμε την κοινωνία μας από τη μιζέρια την απαισιοδοξία και την οπισθοδρόμηση. Να προχωρήσουμε σε ποιο δυναμικές συμπεριφορές και προοπτικές και να επαναφέρουμε το χαμόγελο στα χείλη των συμπατριωτών μας. Το χρωστάμε στους ηλικιωμένους μας,  στα παιδιά μας, στους νέους μας στους συμπολίτες μας, το χρωστάμε στο μέλλον του Δήμου μας.
Στηρίζουμε τον τόπο μας και από αυτόν θα αντλήσουμε δύναμη.

      Ο αγώνας μας θα είναι μια συνεχής προσπάθεια τόσο σε επίπεδο  πολιτικής  όσο και σε επίπεδα καθημερινής κοινωνικής ζωής ώστε να εκλείψουν φαινόμενα όπως :
-Η μη άσκηση ουσιαστικής πολιτικής στο Δήμο.
-Η απεμπόληση ζωτικών έργων.
-Η μονομερής εμμονή στον ιδιωτικό τομέα.
-Η υποβάθμιση των  υπηρεσιών του Δήμου.
-Η λογική διαχωρισμού σε ημετέρους και στους άλλους.
-Η ανοχή παραβατικών συμπεριφορών.
-Η έλλειψη ουσιαστικής κοινωνικής πολιτικής.
-Η έλλειψη διαφάνειας, κ.α

    Είναι αδιαπραγμάτευτη για μας η σωστή διοικήσει και η συνετή διαχείριση.
    Στοχεύουμε, μέσα από τις δυνατότητες του Δήμου στην καταπολέμηση τις ανεργίας που πλήττει ιδιαίτερα τις νέες και τους νέους.
   Βάζουμε σε πρώτη προτεραιότητα τα προβλήματα της καθημερινότητας.
     Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στο περιβάλλον ,στις θάλασσες μας και στις ακτές.
      Εκμεταλλευόμενοι, όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν, θα συμβάλουμε στην αναβάθμιση της μόρφωσης των παιδιών μας .Αναδεικνύουμε  την πολιτιστική μας ταυτότητα –κληρονομιά και τον αθλητισμό με συγκεκριμένα έργα.
     Θα είμαστε αρωγοί στην αντιμετώπιση των προβλημάτων υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης και στην αναβάθμιση των υπηρεσιών υγείας.
     Γνωρίζουμε τα προβλήματα των ψαράδων μας και θα συμβάλουμε για το καλύτερο για τον κλάδο τους.
     Δίνουμε προτεραιότητα στην τουριστική ανάπτυξη εκμεταλλευόμενοι κάθε μορφή πρόσφορη για την περιοχή μας.
      Ζούμε σε ένα Δήμο που από τη φύση του μπορεί να διασφαλίσει την αυτάρκεια προϊόντων με ένα σύγχρονο αυτοτροφοδοτούμενο πολυπαραγωγικό  μοντέλο που θα κρατάει τον πληθυσμό του διασφαλίζοντας την εργασία του.           Αυτό θα επιτευχθεί με συνδυασμό γεωργικών καλλιεργειών υψηλής ποιότητας δασικού περιβάλλοντος, κτηνοτροφικής παραγωγής, αλιείας,  μεταποίησης τουρισμού κ.λ.π. Με δυνατότητες αυτάρκειας (μέσω εναλλακτικής διαχείρισης) φυσικών πόρων. Αξιοποίηση του φυσικού πλούτου με κατασκευές ανανέωσης των πηγών ενέργειας, προς όφελος των Δημοτών και του Δήμου με προϋποθέσεις ιστορίας παράδοσης και πολιτισμού.

ΤΡΟΠΟΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
      Πιστεύουμε ότι σε μια ήπιου ύψους διακυβέρνηση του Δήμου συναινετική και συμμετοχική χωρίς αλαζονικές συμπεριφορές και αυτοκρατορικές λογικές.
     Αξιοποίηση του υπαλληλικού προσωπικού του Δήμου.
    Είναι αδιανόητο να αποφασίζονται πράγματα και να απαιτείται η υλοποίησή  τους χωρίς τη συναίνεση των ειδικών κατά τεκμήριο δημοτικών υπαλλήλων.
  Οι δημοτικοί υπάλληλοι είναι τα πλέον σοβαρά “εργαλεία”  για την υλοποίηση των σχεδιασμών και προγραμματισμών της Δημοτικής αρχής.
     Είναι αδιανόητο επίσης να υποτιμούνται οι πραγματικές ικανότητες δημοτικών υπηρεσιών και κατ επέκταση υπαλλήλων προκειμένου να δοθούν έργα και εργολαβίες σε ιδιώτες με επιπλέον ένα σημαντικό κόστος για το Δήμο. Προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή και συμπαράσταση του πολίτη στο σχεδιασμό και λειτουργία οργανισμών του Δήμου και αναβάθμισή τους. (βλέπε πνευματικό κέντρο κλπ.)
     Φιλοδοξούμε να είμαστε συν-εταίροι με τους πολίτες και σε μια από κοινού δράση να πράττουμε πάντα το καλύτερο για τον πολίτη και τον τόπο. Το ρουσφέτι πρέπει να αποτελέσει παρελθόν για το Δήμο μας και αρκετή οπισθοδρόμηση έχει υποστεί ο τόπος εξαιτίας του.

ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ
     Η διαφάνεια των διαδικασιών του προγραμματισμού και της λειτουργίας του Δήμου αποτελεί την ενσάρκωση της δημοκρατίας. Όλα πρέπει να τελούνται υπό το φως του ήλιου και όχι στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού. Αυτό είναι που προσδίδει στη δημοτική αρχή αξιοπιστία, εντιμότητα, ισονομία στους πολίτες δικαιοσύνη και κοινωνική ειρήνη.
     Η διαφάνεια αποτελεί ένα σοβαρό πολιτικό όπλο απέναντι στη δικαιολογημένη καχυποψία των πολιτών, ειδικά σήμερα που βιώνουμε φαινόμενα έντονης και απροκάλυπτης σήψης στην ευρύτερη πολιτική σκηνή  δεν αποτελεί απλά αρχή ή αγαθό αλλά κοινωνική ανάγκη για μια συγκροτημένη και ήρεμη κοινωνικοπολιτική ζωή. Η διαχείριση δημόσιου χρήματος θα γίνεται σωστά, ορθολογικά με σεβασμό και τιμιότητα, και πάντα σύμφωνα με τους νόμους του κράτους και με πλήρη ΔΙΑΥΓΕΙΑ.
     Όταν απαιτούμε απ τον πολίτη ενεργή συμμετοχή, θα πρέπει ταυτόχρονα να είμαστε και προσβάσιμοι σ’ αυτόν. 

           Προσβλέπουμε σε άμεση και καθημερινή επαφή της παράταξης, ή αύριο της Δημοτικής Αρχής με τον πολίτη, όπως επίσης και σε τακτή επιτόπια επαφή στο χωριό του συμπολίτη. Τακτική επίσης θα είναι η επικοινωνία  με τους κοινωνικούς φορείς του Δήμου όπου η παράταξη θα ενημερώνεται έγκαιρα για πάγια και τρέχοντα θέματα που απασχολούν κοινωνικές ομάδες.
  -Με αυτόν τον τρόπο ο Δήμος θα μπορεί να πραγματοποιεί ουσιαστικές παρεμβάσεις τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και ευρύτερα επίπεδα, προκειμένου να λύνονται κοινωνικά προβλήματα.
  -Τα Μ.Μ.Ε. καθώς και ο ετήσιος δημόσιος απολογισμός του έργου της Δημοτικής αρχής θα είναι η κύρια πηγή πληροφόρησης του Δημότη μας.
    - Η ενεργοποίηση των τοπικών συμβουλίων των Δημοτικών διαμερισμάτων και ειδικά του προέδρου,  είναι στα πρώτα σχέδιά μας.
      Δίνουμε εξουσία στον πρόεδρο, όπως ήταν επί εποχής κοινοτήτων, ο οποίος με τη σειρά του θα ενημερώνει τη Δημοτική Αρχή για τα προβλήματα και θα προτείνει λύσεις τις οποίες στο μέτρο πάντα του δυνατού η δημοτική αρχή θα υλοποιεί.

ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ
     Στο σημερινό αβέβαιο πολιτικοοικονομικό περιβάλλον, οι αποφάσεις τόσο της κεντρικής όσο και της περιφερειακής εξουσίας, δεν αποσκοπούν πάντοτε στη λύση τοπικών προβλημάτων, αλλά αντίθετα μας δημιουργούν και άλλα. Σε αυτήν την περίπτωση η δυναμική αντίσταση καθίσταται επιβεβλημένη. Ο Δήμος σε άμεση συνεργασία με τους πολίτες και σε κοινή πορεία με αυτούς, οφείλει να διεκδικεί, να παλεύει, να αντιστέκεται όχι μόνο με αποφάσεις και ψηφίσματα αλλά με δυναμικές παρουσίες – παρεμβάσεις, όπου αυτές χρειάζονται.
     Η ζωντανή και δυναμική εικόνα του Δήμου πρέπει να διοχετεύεται προς όλες τις κατευθύνσεις, κινούμενη βεβαίως μέσα στα πλαίσια της συνταγματικής και δημοκρατικής νομιμότητας.   

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ
     Σήμερα, οι ασθενέστερες οικονομικά κοινωνικές ομάδες δέχονται σοβαρά και αλλεπάλληλα πλήγματα στο περιορισμένο εισόδημά τους.
     Ο Δήμος οφείλει να αφιερώσει ένα σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς του για την κάλυψη των αναγκών τους που δημιουργούνται από τις αποφάσεις και τις πολιτικές της κεντρικής εξουσίας. Θέλουμε ένα Δήμο με κοινωνικές ευαισθησίες, αλληλεγγύη πολέμιο της φτώχειας, της κοινωνικής αδικίας και της ανεργίας. Συμπαραστάτη και συμμέτοχο στα κοινωνικά προβλήματα και τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Ένα Δήμο που θα σκορπά ανακούφιση, αγάπη και θα αποτελεί στήριγμα για τον πολίτη.

ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΤΡΙΩΤΕΣ
     Δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός. Όλοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο  με κοινά προβλήματα και οραματισμούς, με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Ότι μπόρεσε να δώσει στον τόπο κάθε προηγούμενη Δημοτική Αρχή το έδωσε. Μπορούσε να δώσει περισσότερα; Εμείς νομίζουμε ΝΑΙ.
    -Τα συσσωρευμένα και άλυτα προβλήματα του Δήμου μας, και η εναλλαγή (σκόπιμη και σχεδιασμένη) στην δημαρχιακή εξουσία των ίδιων φθαρμένων επί δεκαετίας προσώπων, κατέστησαν επιτακτική την ανάγκη δημιουργίας της παράταξής μας.
   -Η παράταξή μας αποτελεί μια επαναστατική δημιουργική πνοή στην τελματωμένη σήμερα ζωή του Δήμου Ξηρομέρου. Ως παράταξη φιλοδοξούμε να εγκαταστήσουμε την υγιή πολιτική στον τόπο μας. Για μας οι πολίτες είναι ίσοι με ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις.
     Επιζητούμε την ενεργό συμμετοχή, τη διαφάνεια, την ισονομία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την σεμνότητα στο Δημόσιο Βίο, την διεκδίκηση υπέρ του κοινωνικού καλού, την ουσιαστική παρέμβαση και δημιουργία ιδανικών συνθηκών για τη διευκόλυνση ανάπτυξης της ιδανικής πρωτοβουλίας, την περαιτέρω ανάπτυξη δραστηριοτήτων που θα φέρουν πόρους στον τόπο μας, και επιθυμούμε να φέρουμε το Δήμο Ξηρομέρου σε άλλους ρυθμούς και δρόμους ανάπτυξης. Πιστεύουμε ότι με μία λελογισμένη συνετή και διαφανή διαχείριση των οικονομικών του Δήμου θα μπορέσει αυτός να αποτελματωθεί. Ο ανωτέρω στόχος αποτελεί προτεραιότητα για μας.

ΚΑΛΕΣΜΑ
     Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας ανεξαρτήτως κομματικών αποχρώσεων και ιδεολογίας, που συμμερίζονται τις ανησυχίες μας και έχουν τις ίδιες σχεδόν σκέψεις και προβληματισμούς, να πλαισιώσουν την παράταξή μας σε όλα τα επίπεδα και να δώσουμε μαζί τον αγώνα με δύναμη και συνέπεια, κάθε μέρα, σε όλους τους χώρους της πολιτικοοικονομικής ζωής και να φέρουμε στο τιμόνι του Δήμου την παράταξη μας για ένα Δήμο Ξηρομέρου, της αισιοδοξίας, της δημιουργίας και της προοπτικής.

    Καλούμε τις συμπατριώτισσές μας και τους συμπατριώτες μας να σταθούν δίπλα μας, να δώσουμε μαζί αυτόν τον ωραίο αγώνα, της πραγματικής ανανέωσης του πολιτικού σκηνικού του τόπου μας, μακριά από παθογένειες, μισαλλοδοξία, μακριά από τον παραγοντισμό τον κομματισμό και τον πολιτικό και όχι μόνο εκβιασμό.
     Έχουμε δικαίωμα στην ελπίδα, στο όραμα και την ουσιαστική προοπτική για μια νέα αρχή για το Δήμο ΞΗΡΟΜΕΡΟΥ

ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ


3 σχόλια:

  1. ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΓΡΑΦΕΤΕ.. "Δεν έχουμε σκοπό να μηδενίσουμε το έργο και την προσφορά κανενός. Όλοι ζούμε σε αυτόν τον τόπο με κοινά προβλήματα και οραματισμούς, με τις ίδιες ανησυχίες και προβληματισμούς. Ότι μπόρεσε να δώσει στον τόπο κάθε προηγούμενη Δημοτική Αρχή το έδωσε. Μπορούσε να δώσει περισσότερα; Εμείς νομίζουμε ΝΑΙ." ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΩΣ ΜΗΝΥΜΑ. ΕΓΩ ΛΕΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΓΝΩΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Ο ΜΗΔΕΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ. ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΟΝ ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΗ ΚΑΛΟΠΙΣΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΤΗ ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΙΣ ΤΑΜΠΕΛΕΣ ΤΟΥ ΨΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥ ΔΗΘΕΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ. ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΧΙ ΡΕ ΦΙΛΕ 1043. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΣΟΙ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ ΞΗΡΟΜΕΡΙΤΩΝ. ΤΗΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛ ΚΟΙΤΑΞΕ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΣ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ, ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ. ΑΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΛΟΙΠΟΝ Η ΚΑΡΑΜΕΛΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΟΣΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ. ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΑΖΟΥΜΕ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ, ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ. ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΑ ΜΑΝΤΡΙΑ ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ. ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΜΑΖΙ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΝΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΝ ΣΤΟ ΧΑΛΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ. ΕΜΠΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΑΡΧΗ. Β.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ ΦΙΛΕ ΔΗΛΑΔΗ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΤΕ. ΤΟΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΣΑΣ ΨΗΦΙΖΕ ΑΝ ΤΟΥ ΤΑΖΑΤΕ ΔΟΥΛΕΙΑ Η ΡΟΥΣΦΕΤΙ? ΕΓΩ ΟΥΤΕ ΣΑΣ ΖΗΤΩ ΟΥΤΕ ΨΗΦΙΖΩ ΣΑΣ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΔΗΛΑΔΗ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο