Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Δείτε 10 έξυπνες χρήσεις της στάχτης!

Δείτε 10 τρόπους για να την αξιοποιήσετε:
1. Ως καθαριστικό: Βράστε 2 με 3 κουταλάκια στάχτη σε 1 μπρίκι με νερό και σουρώστε. Είναι το καλύτερο απορρυπαντικό για ρούχα, πατώματα, τζάμια, ασημικά, πιάτα και μάρμαρα.......


2. Ως καθαριστικό τζαμιών. Βουτήξτε ένα υγρό πανί σε στάχτη και τρίψτε τα τζάμια. Ξεπλύντε καλά.
3. Απομακρύνει λεκέδες από ύφασμα. Π.χ. αν έπεσε λάδι στο ρούχο σας την ώρα του φαγητού, ρίξτε λίγη στάχτη και τρίψτε με την ψίχα του ψωμιού.
4. Διώχνει άσχημες οσμές. Ρίξτε λίγη στάχτη σε τουαλέτες, σιφώνια ή εκεί που... συχνάζει το κατοικίδιο. Αφήστε για λίγη ώρα και καθαρίστε κανονικά.
5. Ως λίπασμα στο χώμα. Ρίξτε στάχτη στο χώμα του κήπου ή στις γλάστρες για να γίνει πιο εύφορο. Ειδικά για τις τριανταφυλλιές, τις κάνει... αγνώριστες!
6. Προστατεύει τα φυτά από την παγωνιά. Για να μην παγώσουν τα φυτά στο μπαλκόνι από το κρύο, ρίξτε πάνω τους μια στρώση στάχτη.
7. Απωθεί έντομα και παράσιτα από τον κήπο. Διώχνει μυρμήγκια και σαλιγκάρια χωρίς να τα σκοτώσει. Επίσης αν ρίξετε λίγη στάχτη σε διάφορα σημεία του σπιτιού, κατσαρίδες και ποντικια θα εξαφανιστούν.
8. Διώχνει τις ψείρες από το κεφάλι. Μια πάστα από στάχτη και ξίδι κάνει την καλύτερη δουλειά για την απομάκρυνση των ψειρών από το τριχωρό της κεφαλής συγκριτικά με οποιοδήποτε χημικό.
9. Απωθεί τον σκόρο. Βάλτε λίγη στάχτη στα ρούχα πριν τα φυλάξετε το καλοκαίρι και μετά απλώς τινάξτε τα.
10. Επουλώνει τις πληγές. Διαλύστε λίγο χειροποίητο σαπούνι μέσα στην αλισίβα και πλύντε την πληγή χωρίς να ξεπλύνετε. Απομακρύνει επίσης και τα μικρόβια που προκαλούν μολύνσεις.

newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο