Δύο σημαντικές στιγμές για την ΑΚΤΑΙΑ στο Delphi X Economic Forum 2025, μέσα από τη συμμετοχή της Εύας Δουζίνα, Προέδρου του Rauch Foundation....
Παρουσίαση για την αθέατη περιβαλλοντική επιβάρυνση από τη βιομηχανική ιχθυοκαλλιέργεια και τη διατάραξη του οικοσυστήματος των ελληνικών θαλασσών, με έμφαση στα λιβάδια Ποσειδωνίας.
Αναλυτική παρουσίαση της ελληνικής περίπτωσης λειτουργίας του κλάδου των ιχθυοκαλλιεργειών με τον φαραωνικό και αντιεπιστημονικό σχεδιασμό των Περιοχών Οργανωμένης Ανάπτυξης Υδατοκαλλιεργειών (Π.Ο.Α.Υ), με προσκόμιση αδιαμφισβήτητων επιστημονικών στοιχείων.
Κατάληψη ακτών και παραλιών σε ελάχιστες αποστάσεις και βάθη, όταν σε όλο το κόσμο οι ιχθυοκαλλιέργειες έχουν απομακρυνθεί από τις ακτές ακόμα και σε αυτή τη γειτονική Τουρκία, της οποίας το κανονικό-ρυθμιστικό πλαίσιο είναι αυστηρότερο.
Παρουσίαση επιλεγμένων στοιχείων της μελέτης της κορυφαίας βρετανικής συμβουλευτικής εταιρείας για θέματα υδατοκαλλιέργειας, MEP (Macalister Elliott & Partners LTD), που εξειδικεύεται στην προστασία και διαχείριση του θαλάσσιου περιβάλλοντος, κατατάσσει την Ελλάδα ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ στο ρυθμιστικό-κανονιστικό πλαίσιο σε σχέση με άλλες 11 ευρωπαϊκές χώρες, που κατέχουν ηγετική θέση στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας.Πρόκειται για τις εξής χώρες: Νορβηγία, Φερόες, Σκοτία, Ιρλανδία, Τουρκία, Σουηδία, Ιταλία, Ισπανία, Κύπρος, Κροατία και Μάλτα.
Είναι ώρα για δράση και επιβάλλεται η Ελληνική Πολιτεία να επανεξετάσει το κανονιστικό πλαίσιο λειτουργίας των ιχθυοκαλλιεργειών και το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αποτύπωμα στην Πατρίδα μας και την βιωσιμότητα του κλάδου, πριν είναι πολύ αργά.
Οι θάλασσες και οι ακτές είναι η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ της Ελλάδας μας, την οποία την έχουμε δανειστεί από τις επόμενες γενιές.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο