Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2024

Στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός

 


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός στην εκπομπή «Δεύτερη Ματιά» και τον δημοσιογράφο κ. Παντελή Κούτσικο.....

Η εκπομπή προβλήθηκε στον Τηλεοπτικό Σταθμό ΑΧΕΛΩΟΣ TV την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024, μετά το βραδινό δελτίο ειδήσεων.

Ο Σεβασμιώτατος, με αφορμή την συμπλήρωση δύο ετών από την εκλογή του στον ιστορικό θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, αναφέρθηκε στο ποιμαντικό έργο που έχει επιτελεσθεί μέχρι σήμερα, κυρίως στον τομέα της νεότητος, όπως η λειτουργία των κατασκηνώσεων, η αναβάθμιση των κατηχητικών σχολείων, η ίδρυση του Ιδρύματος Απόρων Φοιτητών, η ποιμαντική πρωτοβουλία των Εντεταλμένων Ιερέων στις σχολικές μονάδες της Α/θμιας και της Β/μιας Εκπαίδευσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο ιεραποστολικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας, μιλώντας για την Σχολή Γονέων της Ιεράς Μητροπόλεως στο Αγρίνιο και στο Μεσολόγγι και για την ίδρυση εφέτος τριάντα Ενοριακών Σχολών Γονέων σε ισάριθμες μεγάλες Ενορίες. Μίλησε για τους Ενοριακούς Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής, για το Ίδρυμα Πολιτισμού «Άγιος Ευγένιος ο Αιτωλός» που λειτουργεί με τμήματα χορωδίας, θεάτρου, παραδοσιακών χορών, φιλαναγνωσίας, βυζαντινής αγιογραφίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες στο Μεσολόγγι και στο Αγρίνιο.

Τέλος, αναφέρθηκε στο φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, στην εκ βάθρων ανακαίνιση και την λειτουργία του Κέντρου Συσσιτίων στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου και στο Ενοριακό Συσσίτιο του Αγίου Δημητρίου στο Αγρίνιο, στην δημιουργία του Ιδρύματος Χρονίως Πασχόντων στο Θέρμο, στο Ίδρυμα Επιμορφώσεως και Ενισχύσεως του Εφημεριακού Ιερού Κλήρου, στον προσκυνηματικό τουρισμό και σε άλλα θέματα.

 

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τη συνέντευξη του Σεβασμιωτάτου στον ακόλουθο σύνδεσμο    https://www.youtube.com/watch?v=NbiT2DXdGr4

 

Εκ  του  Γραφείου  Τύπου  και  Επικοινωνίας της  Ιεράς  Μητροπόλεως

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο