Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

Επίσκεψη Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και έργων, Β.Γιαννόπουλου στην Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας - Συνεχίζονται οι παρεμβάσεις αντιπλημμυρικής θωράκισης στους ποταμούς Αχελώο και Εύηνο


Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι εργασίες αντιπλημμυρικής θωράκισης στους ποταμούς Αχελώο και Εύηνο, στο πλαίσιο των δυο μεγάλων έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, με τον Αντιπεριφερειάρχη Υποδομών και Έργων, Βασίλη Γιαννόπουλο να επισκέπτεται περιοχές της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά τις εργασίες και να ενημερωθεί για την πορεία τους....

Ο κ.Γιαννόπουλος, επισκέφθηκε περιοχές των Δήμων Ι.Π Μεσολογγίου, Ξηρόμερου και Ναυπακτίας, συνοδευόμενος από τον επιβλέποντα μηχανικό των έργων, Προϊστάμενο Τμ. Δομών Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων ΠΔΕ, Θεόδωρο Θανασούλια, όπου συναντήθηκαν με τους εκπροσώπους των αναδόχων εταιρειών, συζητώντας για τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει και για όσες θα ακολουθήσουν, για την αντιπλημμυρική θωράκιση των περιοχών παρέμβασης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία των εργασιών και την εικόνα που παρουσιάζουν οι δυο ποταμοί στις περιοχές στις οποίες έχουν ολοκληρωθεί οι παρεμβάσεις, καθώς, όπως ο ίδιος δήλωσε: «πρωταρχικός στόχος του σχεδιασμού μας και των εκτελούμενων έργων είναι η θωράκιση των δυο ποταμών για την προστασία των οικισμών από τους οποίους διέρχονται, αλλά και των υποδομών και παρόχθιων περιουσιών». Σημείωσε μάλιστα ότι, με τις εν λόγω εργολαβίες, έχει προβλεφθεί και η δυνατότητα άμεσης επέμβασης προς αποκατάσταση βλαβών σε έκτακτες περιπτώσεις, ενώ ζήτησε από τους εκπροσώπους των αναδόχων, επίσπευση των εργασιών, εκμεταλλευόμενοι και τις καλές καιρικές συνθήκες που επικρατούν ακόμα.

Σε Πεντάλοφο, Παλιομάνα και Τρίκορφο

Στον Αχελώο ποταμό, ο κ.Γιαννόπουλος επισκέφθηκε την Τ.Κ Παλιομάνας του Δήμου Ξηρόμερου, όπου βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες και αφορούν αποκαταστάσεις λιθορριπών, διάνοιξη του διαύλου και καθαρισμό βλάστησης σε πέντε συνολικά σημεία. Ακολούθως επισκέφθηκε και την Τ.Κ Πενταλόφου του Δήμου Ι.Π Μεσολογγίου, όπου πριν λίγες εβδομάδες ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αποκατάστασης των λιθορριπών προστασίας, οι οποίες είχαν υποστεί βλάβες.

Με ικανοποιητικό ρυθμό προχωρούν οι εργασίες και στον ποταμό Εύηνο, με τον κ.Γιαννόπουλο να επισκέπτεται την περιοχή του Τρικόρφου του Δήμου Ναυπακτίας, όπου σε μήκος 500 και πλέον μέτρων, γίνεται παρέμβαση αποκατάστασης βλαβών και ενίσχυσης των αναχωμάτων με λιθορριπές, με σκοπό την θωράκιση και την αντιπλημμυρική προστασία του συγκεκριμένου σημείου του έργου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας έχουμε δυο ακόμα έργα αντιπλημμυρικής προστασίας - αρμοδιότητας της οικείας Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας - με στοχευμένες παρεμβάσεις σε πλέον των 100 σημείων, σε μικρότερους ποταμούς και ρέματα και στους επτά δήμους.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο