Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2024

ΚΚΕ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ συμμετοχής όλου του λαού στην πανυγειονομική απεργία

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΤΟΜΕΑΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΜΠΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΙΣΟΔΟΥΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΚΑΙ ΩΡΑ 11:30 πμ...

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στηρίζει την Πανυγειονομική απεργία που κήρυξαν οι ομοσπονδίες ΟΕΝΓΕ – ΠΟΕΔΗΝ των υγειονομικών στην οποία συμμετέχουν και τα αντίστοιχα σωματεία του Νομού.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, γυναίκες, τη νεολαία, όλο το λαό της Αιτωλοακαρνανίας να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Να γίνει υπόθεση του ίδιου του λαού η υπεράσπιση της δημόσιας δωρεάν υγείας. Να γίνει άλλο ένα βήμα διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες του και τα δικαιώματα των υγειονομικών.

Στην εποχή της τεχνητής νοημοσύνης και της ιατρικής ρομποτικής δε νοείται να μην απολαμβάνει ο λαός μας τις υπηρεσίες υγείας που έχει δυνατότητα η σύγχρονη εποχή. Εμπόδιο σε αυτό είναι το καπιταλιστικό κέρδος των επιχειρηματικών ομίλων. Είναι η στρατηγική της Ε.Ε. και των αστικών κυβερνήσεων που αντιμετωπίζουν τις υπηρεσίες υγείας ως κόστος για τις κοινωνικές ανάγκες, ως εμπόρευμα και πεδίο κερδοφορίας.

Δε νοείται σήμερα ολόκληρες περιοχές και πληθυσμοί του Νομού μας να μην έχουν πρόσβαση σε γιατρό ούτε για συστηματική συνταγογράφηση, όπως δηλαδή και πριν 50 χρόνια. Τα Νοσοκομεία και τα ΚΥ να είναι υποστελεχωμένα σε βαθμό που να μην υπάρχουν ακόμη και βασικές ειδικότητες γιατρών, καθώς και νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.

Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζοντας το αντιλαϊκό έργο των  προηγούμενων κυβερνήσεων, προωθεί περαιτέρω την εμπορευματοποίηση του συστήματος υγείας (βλ απογευματινά χειρουργεία), παραχώρηση υπηρεσιών σε εργολαβικές εταιρείες δίνοντας πακτωλό χρημάτων.

Με το νέο προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού απογειώνει τη φοροαφαίμαξη του λαού, συγκρατεί στα τάρταρα τις κοινωνικές δαπάνες. Την ίδια στιγμή δαπανά δις ευρώ για τις πολεμικές ανάγκες του ΝΑΤΟ, στέλνει φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα ξοδεύοντας μισό εκατομμύριο τη μέρα για τα συμφέροντα των εφοπλιστών. Με την πολιτική της τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων στην υγεία εκτοξεύθηκαν στα 2 δις ευρώ τζίρο, οι πληρωμές των ασθενών σκαρφάλωσαν στα 5,9 δις ευρώ, οι αυξήσεις των τιμών στα φάρμακα έως 480%.

Η Πανυγειονομική απεργία μπορεί να αποτελέσει ένα σταθμό για να μπει φρένο σε αυτή τη βάρβαρη για το λαό πολιτική. Είναι ανάγκη να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων, όλου του λαού μας.

Η πραγματική εργατική λαϊκή αντιπολίτευση βρίσκεται ακριβώς εδώ, στον αγώνα των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των αγροτών, όλου του λαού σε συμπόρευση με το ΚΚΕ, κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων. Να δοθεί αποφασιστική απάντηση το επόμενο διάστημα με τις κλαδικές απεργίες που ακολουθούν και με κλιμάκωση την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 20 Νοέμβρη.

Η ΤΕ Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των υγειονομικών για:

·         Δημόσια Δωρεάν Υγεία για όλο το λαό

·         Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

·         Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς-ωρομισθίου

·         Ενίσχυση των Νοσοκομείων και των ΚΥ του Νομού

·         Αύξηση της χρηματοδότησης από τον κρατικό προϋπολογισμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο