Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Σκοπευτικός όμιλος Ακτίου Βόνιτσας: Όλες οι λεπτομέρειες για το νέο Σύλλογο.


   Στις αρχές του 2025 αναμένεται να ξεκινήσει την λειτουργία του ο Σκοπευτικός όμιλος Ακτίου Βόνιτσας, ένας όμιλος ο οποίος από τις πρώτες ημέρες γνωστοποίησης της δημιουργίας του, τράβηξε το ενδιαφέρον αρκετού κόσμου.

Οι εγγραφές για όποιον ενδιαφέρεται θα ξεκινήσουν από το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου και το κόστος της ετήσιας ημερολογιακής συνδρομής ανέρχεται στα 140 ευρώ ενώ η εγγραφή στον Σύλλογο θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Στην συνδρομή συμπεριλαμβάνεται η έκδοση ταυτότητας ΔΕΣΚ σκοπευτή, η οποία εκδίδεται από την ΣΚ.Ο.Ε. (Σκοπευτική Ομοσπονδία Ελλάδας) σε ένα διάστημα 30-40 ημερών και η οποία είναι απαραίτητη για να είστε νόμιμος, καθώς επίσης και διαρκή εκπαίδευση στις τεχνικές σκόπευσης, στάσεις σώματος κυρίως ασφαλείας, τεχνικές πιστολιών & επωμιζόμενων Λείοκαννων – ραβδωτών, καθώς και θέσεις ΑΜΕΑ. ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ σταθερού στόχου (ISSF) & Πρακτικής (IPSC).

Ο χώρος που θα πραγματοποιούνται τα μαθήματα βρίσκεται στην Βόνιτσα και θα παρουσιαστεί επίσημα στις Αρχές Ιανουαρίου. Οι εκπαιδευτές είναι πιστοποιημένοι από την ΣΚΟΕ και από το  εξωτερικό. Στο νέο σκοπευτήριο μάλιστα όπως πληροφορηθήκαμε θα υπάρχει και ειδικός χώρος για τους κυνηγούς.

Επικοινωνήσαμε με τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Κεχαγιά Μιχάλη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κεραμυδα Αθανάσιο.

“Βρισκόμαστε στην Βόνιτσα εν μέσω εργασιών. Ευελπιστούμε σε λίγο χρονικό διάστημα να είμαστε έτοιμοι. Ετοιμάζουμε έναν σκοπευτικό Όμιλο όπου θα γίνονται προπονήσεις σε σταθερό ISSF & πρακτική σκοποβολή IPSC καθώς επίσης ιδιαίτερο χώρο για κυνηγούς και ίσως ξεχωριστές μέρες. Χώρο αναψυχής για ενδιάμεση χαλάρωση. Ένας χώρος φυσικός μέσα στο πράσινο, μας τόνισε ο κ. Κεραμυδας ενώ ο κ. Κεχαγιάς από την πλευρά του μας δήλωσε τα ακόλουθα:

” Η γνώση μου πάνω στην ΕΡΓΟΜΗΧΑΝΙΚΗ και την ΚΙΝΗΣΙΟΛΟΓΙΑ καθώς επίσης και την ΑΝΑΤΟΜΙΑ, όπου διετέλεσα για δύο έτη ως βοηθός στο πανεπιστήμιο Αθηνών με καθηγητή το Ι Π. Δημακόπουλο, βρίσκει εφαρμογή στην εκπαίδευση των αθλητών και συνεργατών μου. Κινούμαστε όλοι στην ίδια γραμμή εκπαίδευσης των σκοπευτών μας.

Οι αθλητές μας διδάσκονται το αθλητικό ΗΘΟΣ & ΥΦΟΣ τού χώρου, καθώς επίσης τούς κανόνες ασφαλούς λειτουργίας και χρήσης των όπλων. Στην σκοποβολή μπορούν να μετέχουν άνδρες & γυναίκες οιασδήποτε ηλικίας. Τα παιδικά τμήματα είναι για αγόρια και κορίτσια άνω των 8 ετών (8 ετών και μίας ημέρας)»

Να ευχηθούμε καλή αρχή στον νέο Σύλλογο.

 Γράφει ο Φράγκος Σπυρίδων.

πηγή:  akarnanikanea.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο