Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2024

Κυβέρνηση: Εξετάζει ένταξη χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων στα βαρέα και ανθυγιεινά


Νίκος Κοκκινόπουλος

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προχώρησε την Πέμπτη ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», αναφορικά με την ένταξη στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών των ενστόλων......

«Γίνονται κυβερνητικές συσκέψεις με εντολή του πρωθυπουργού για τα βαρέα και ανθυγιεινά των ενστόλων», ανέφερε ο κ. Χρυσοχοΐδης. Οπως τόνισε ο υπουργός: «Οποιες ανακοινώσεις είναι να γίνουν στο άμεσο μέλλον, θα γίνουν από τον πρωθυπουργό, αλλά υπάρχουν κάποιες σκέψεις στο τραπέζι, οι οποίες είναι αρκετά θετικές και έχουν να κάνουν με τα κυρίαρχα αιτήματα των ενστόλων, που συνδέονται με τον χαρακτηρισμό, στην πράξη πια και νομοθετικά, του επαγγέλματος ως επικίνδυνου. Νομίζω θα έχουμε καλά νέα», συμπλήρωσε.


Να σημειώσουμε ότι το αίτημα αυτό των αστυνομικών είναι διαχρονικό και εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης το λύσει, τότε κλείνει μια πληγή διαρκείας που είχε ανοίξει με τους ένστολους και δίνει την ελπίδα και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων που δικαιούνται τα βαρέα και ανθυγιεινά.


Τα στελέχη της ΕΛΑΣ εξάλλου είχαν διαμαρτυρηθεί πρόσφατα εξαιτίας των πενιχρών αυξήσεων που είχαν ανακοινωθεί γι’ αυτούς στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης. Μια τέτοια κίνηση λύνει πολλά και σε πολλά επίπεδα.

aftodioikisi

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο