Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Επιστολή – βόμβα του ΤΟΕΒ Μεσολογγίου προς τις Ενεργειακές….


     Επείγουσα επιστολή προς τα μέλη των Ενεργειακών Κοινοτήτων αποστέλλει ο ΤΟΕΒ Μεσολογγίου προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των Ενεργειακών Κοινοτήτων και να γίνει ενημέρωση προς όλους για το τι έχει κάνει ο εν λόγω Οργανισμός μέχρι τώρα, με σκοπό την υλοποίηση του έργου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο ΤΟΕΒ Μεσολογγίου στην επιστολή φαίνεται να υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Όπως αναφέρει η επιστολή μεταξύ άλλων: «…Ως ΤΟΕΒ Μεσολογγίου από την αρχή του σχεδιασμού του έργου διαθέσαμε χρόνο, χρήματα και τεχνογνωσία, με στόχο την υλοποίηση ενός έργου που θα έλυνε τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, αλλά και των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας στο ενεργειακό ζήτημα που έχει εξελιχθεί σε οικονομική καταστροφή.
Μετά από 3 χρόνια αγώνα, σήμερα δυστυχώς θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι υλοποίηση του, σωτήριου για μας έργου, είναι σε κίνδυνο να χαθεί οριστικά.
Ο ΤΟΕΒ Μεσολογγίου μετά από συλλογική απόφαση κινήθηκε σε αναζήτηση νομικής εταιρείας για να αναζητήσει δικαίωση για το έργο μέσω της νομικής οδού μιας και το έργο λιμνάζει εδώ και χρόνια χωρίς ουσιαστικά να υπάρχει επίσημη ενημέρωση.
Πολύ πριν την έναρξη της φετινής καλλιεργητικής περιόδου μετά από αναζήτηση καταλήξαμε σε νομική εταιρεία που εξειδικεύεται στην ενέργεια για την νομική τεκμηρίωση του δίκαιου και νόμιμου του έργου μας, παράλληλα με την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων για τη λήψη ρευματοδότησης. Μαζί με τον ΤΟΕΒ Μεσολογγίου κινήθηκαν νομικά με την ίδια εταιρεία και οι ΤΟΕΒ Κατοχής, Λεσινίου και Φυτειών.
Με έξοδα των παραπάνω ΤΟΕΒ κερδήθηκαν τα προσωρινά ασφαλιστικά μέτρα και έτσι καταφέραμε να έχουμε άρδευση για το έτος 2014 και παράλληλα παραδόθηκε νομική τεκμηρίωση που αποδεικνύει ότι το έργο στο Polder, έπρεπε να έχει υλοποιηθεί».
Στην συνέχεια της επιστολής παρατίθενται έγγραφα και ενέργειες που έκανε ο ΤΟΕΒ Μεσολογγίου σε συγκεκριμένες ημερομηνίες για να συντονιστούν οι ενέργειες για την διεκδίκηση του έργου που όπως αναφέρεται δεν βρήκαν ανταπόκριση.
Πιο συγκεκριμένα:
20/3/2024. Οι παραπάνω ΤΟΕΒ και μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας Τ1 καλούν τον Πρόεδρο των Ενεργειακών κ. Μπλέτσα να συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το θέμα.
18/4/2024. Η επιστολή συνοδευόμενη από την νομική τεκμηρίωση επιδίδεται στους διαχειριστές δικτύου και κοινοποιείται στο ΥΠΕΝ, στο Πρωθυπουργικό γραφείο, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Δήμαρχο Ι. Π. Μεσολογγίου και Δήμαρχο Ξηρομέρου.
17/6/2024 με επιστολή προς όλα τα μέλη των Ενεργειακών Κοινοτήτων τους καλέσαμε σε τηλεδιάσκεψη με την συμμετοχή της νομικής εταιρείας και του τεχνικού μας συμβούλου, ώστε να υπάρχει πλήρης ενημέρωση. Παράλληλα κοινοποιήσαμε σε όλα τα μέλη την επιστολή και την νομική τεκμηρίωση του έργου, ώστε να γνωρίζουν όλα τα δικαιώματα του έργου μας.
Η τηλεδιάσκεψη κρίθηκε απαραίτητη για ενημέρωση μιας και δεν είχαμε απάντηση στην επιστολή μας. Μετά την ενημέρωση τεκμηριώθηκε ότι για να προχωρήσει η καταγγελία στη ΡΑΑΕΥ ως ενδεδειγμένη λύση, πρέπει να δοθεί εντολή στην νομική εταιρεία από τις Ενεργειακές Κοινότητες.
9/7/2024 καλούν σύννομο έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο τα δύο από τα τρία μέλη του Δ.Σ. της Τ1 Ενεργειακής Κοινότητας με θέμα την εντολή στην νομική εταιρεία για προσφυγή στη ΡΑΑΕΥ, σύμφωνα με την ενημέρωση που υπήρχε στην τηλεδιάσκεψη. Δυστυχώς το Δ.Σ. δεν έγινε ποτέ μιας και ο πρόεδρος κ. Μπλέτσας απάντησε ότι μόνο αυτός μπορεί να συγκαλέσει Δ.Σ. σε αντίθεση με το καταστατικό μας που απαιτεί τα δύο τρίτα του Δ.Σ. που είναι τριμελές και ανεξήγητα, παρόλο που το ζήτησε και ο Πρόεδρος του ΤΟΕΒ Κατοχής δεν δέχτηκε να πραγματοποιηθεί. Η ευκαιρία να έχουμε προσφύγει από 9/7/2024 στη ΡΑΑΕΥ, χάθηκε με ευθύνη των άλλων 2 μελών του Δ.Σ.
24/7/2024. Ζητάμε ξανά με επιστολή μας προς τον κ. Μπλέτσα έκτακτη Γενική Συνέλευση επισημαίνοντας την εξαιρετική ανάγκη λήψεως αποφάσεων.
Αναμένοντας τόσους μήνες τελικά λάβαμε πρόσκληση να ενημερωθούμε για το πρόγραμμα «Απόλλων» πρόγραμμα για το οποίο είχαμε φροντίσει να έχουμε τεχνική έκθεση από τον τεχνικό μας σύμβουλο από τον Μάιο του 2024 η οποία αποδεικνύει ότι η συμμετοχή μας θα είναι καταστροφική για τον οργανισμό όπως και κάθε άλλη εναλλακτική net billing.
Απευθυνόμενος στα μέλη του Οργανισμού ο ΤΟΕΒ Μεσολογγίου αναφέρει: «Η αλήθεια για το τι έπραξε ο Οργανισμός μας για το έργο αποτυπώνεται παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση άμεσα θα καλεστείτε για επισταμένη ενημέρωση λαμβάνοντας τα έγγραφα που συνάδουν με τα παραπάνω για να αποφασίσουμε τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε για να προστατέψουμε τα συμφέροντα του οργανισμού μας. Αγαπητοί συνάδελφοι συνεταιριστές των ενεργειακών μας κοινοτήτων σας καλούμε να ζητήσετε σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης άμεσα, μιας και όπως αντιλαμβάνεστε η κάθε ώρα που περνάει, πλέον μετράει, αν θέλουμε να σώσουμε το έργο μας».
Η επιστολή του ΤΟΕΒ συνοδεύεται και από τα σχετικά έγγραφα, που κοινοποιούνται παρακάτω.




 


 
 

 
πηγή: aixmi-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο