Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Έφτασε η δεύτερη οικογένεια στη Φουρνά Ευρυτανίας – Θερμή υποδοχή από το χωριό



Με μία εκδήλωση υποδέχτηκε την Κυριακή 20 Οκτωβρίου η Φουρνά Ευρυτανίας τη νέα οικογένεια που μετακομίζει μόνιμα στο χωριό.....

Πρόκειται για μία πενταμελή οικογένεια με παιδιά 1ης, 4ης και 5ης δημοτικού με καταγωγή  από τη Λαμία. Ο πατέρας εργαζόταν ως οδηγός βαρέων οχημάτων, ένα επάγγελμα που θα συνεχίσει να εξασκεί αφού υπάρχουν ανάγκες στην περιοχή και η μητέρα ασχολείται με οικιακά. Η οικογένεια αρχικά είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της αγγελίας που δημοσιεύτηκε το καλοκαίρι και περίπου δύο μήνες αργότερα η επιθυμία τους έγινε πραγματικότητα.

Το ενδιαφέρον είναι τεράστιο και ήδη 5 ακόμη οικογένειες βρίσκονται σε αναμονή για την εγκατάστασή τους στο ορεινό χωριό της Ευρυτανίας. Η ανταπόκριση του κόσμου στην προσπάθεια να ξαναζωντανέψει το χωριό είναι συγκινητική. Μέχρι στιγμής το εγχείρημα στηρίζεται σε δωρεές ιδιωτών που θέλουν να συμβάλλουν.  Για αυτό η πρωτοστάτης όλων αυτών, η δασκάλα Παναγιώτα Διαμαντή, εμπνεύστηκε τη δημιουργία της ΜΚΟ “Νέα Ζωή στο Χωριό” ώστε να εξασφαλιστούν οι πόροι για να εγκατασταθούν ακόμα περισσότερες οικογένειες στη Φουρνά.





tvstar.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο