Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2024

Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση βιβλίου του πρωτοπρεσβύτερου π. Οδυσσέα Κυρόσιμου που διοργάνωσε ο Δήμος Αμφιλοχίας με τη Δημοτική Βιβλιοθηκη (Π. Κόκκαλης)


Μια όμορφη εκδήλωση διοργάνωσε το βράδυ της Τρίτης στο Δημαρχείο ο Δήμος Αμφιλοχίας με τη Δημοτική Βιβλιοθηκη (Π. Κόκκαλης) για την παρουσίαση του βιβλίου «Ιερόθεος Αριστάρχου -Μητροπολίτης Ακαρνανίας & Αιτωλίας (1841-1847). “Σημείον Αντιλεγόμενον”, του πρωτοπρεσβύτερου π. Οδυσσέα Κυρόσιμου.....

Για το βιβλίο μίλησαν ο Νίκος Χούτας, Διδάκτωρ Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, ο Νικόλαος Τέλωνας, συγγραφέας – ερευνητής, τ. Δήμαρχος Αμφιλοχίας και ο συγγραφέας π. Οδυσσέας Κυρόσιμος, ενώ την παρουσίαση συντόνιζε ο δημοσιογράφος Πάνος Σόμπολος.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Αμφιλοχίας, Σάκης Τορουνίδης ο οποίος ευχήθηκε στον πατέρα Οδυσσέα να συνεχίσει το ερευνητικό του έργο και να χαρίσει κι άλλα συγγράματα που θα συνθέτουν άγνωστες πτυχές της τοπικής και εκκλησιαστικής ιστορίας της Αιτωλοακαρνανίας».

Καταληκτήριο χαιρετισμό απηύθηνε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Δαμασκηνός, o οποίος συνεχάρη και επήνεσε τον συγγραφέα, Πρωτοπρ. Οδυσσέα Κυρόσιμο, «γιατί ασχολήθηκε και φώτισε με τον συγγραφικό του κάλαμο την προσωπικότητα, τον βίο και την προσφορά του Μητροπολίτου Ακαρνανίας και Αιτωλίας Ιεροθέου Αριστάρχου».


Το παρών έδωσαν αντιδήμαρχοι,  ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Νικόλαος Κατσακιώρης, ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Σπυρίδων Κωνσταντάρας, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου κ. Κωνσταντίνος Ζώης, ως εκπρόσωπος του Δημάρχου Αγρινίου, οι Διοικητές του Αστυνομικού Τμήματος Αμφιλοχίας κ. Δημήτριος Κόκκιος και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας κ. Ευστάθιος Τζέμος.











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο