Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024

Μαθητές από το εξωτερικό επισκέφθηκαν για πρώτη φορά τον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου


Μαθητές από σχολεία της Κρακοβίας (Πολωνία), της Σόφιας (Βουλγαρία) και το Ντεζινλί (Τουρκία), συνοδευόμενοι από τους καθηγητές τους, επισκέφθηκαν χθες Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2024, τον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Μεσολογγίου,..... όπου τους υποδέχθηκε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γιάννης Πασπαλιάρης, ο Πρόεδρος του Φορέα και Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, καθώς και προσωπικό του Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου που απασχολείται εκεί.


Πρόκειται για την πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη που πραγματοποιείται στον ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, και μάλιστα από σχολεία του εξωτερικού τα οποία συμμετέχουν σε κινητικότητα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ με τίτλο «Zero Waste and Recycling», όπου ως εταιρικό σχολείο συμμετέχει επίσης το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Μεσολογγίου. Οι μαθητές, οι οποίοι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία του ΧΥΤΑ θέτοντας ερωτήσεις, ξεναγήθηκαν στους χώρους και ενημερώθηκαν από τον υπεύθυνο μηχανικό για τα στάδια επεξεργασίας των απορριμμάτων.


Παράλληλα, από πλευράς των εκπροσώπων του Δήμου τονίστηκε η ανάγκη βελτίωσης των ποσοστών ανακύκλωσης, η οποία δυστυχώς παραμένει εξαιρετικά χαμηλή στην Ελλάδα, αλλά και η σημασία συμμετοχής όλων μας στην προστασία του περιβάλλοντος.


Τα παιδιά των σχολείων συνέχισαν το πρόγραμμά τους με ξενάγηση σε σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής με λεωφορείο το οποίο διέθεσε για το σκοπό αυτό ο Δήμος, ενώ θα παραμείνουν στην Ιερή Πόλη Μεσολογγίου έως και τις 25 Οκτωβρίου 2025, προκειμένου να παρακολουθήσουν αντίστοιχες δραστηριότητες και επισκέψεις.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο