Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2024

Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας: "Η εξασφάλιση ασφαλούς και πόσιμου νερού προς τους Δημότες μας είναι αδιαπραγμάτευτη." -Δυο νέες γεωτρήσεις.


πηγή: Δήμος Ακτίου-Βόνιτσας / Municipality of Aktio-Vonitsa

Με την υπ. αριθμ. 217/2024 απόφαση της Δημοτικής Επιτροπής προχωρήσαμε στην έγκριση υποβολής πρότασης με τίτλο «Αίτηση χρηματοδότησης για ανόρυξη δυο νέων γεωτρήσεων στο Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας» στο «Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Εσωτερικών» αναφορικά με τον Άξονα Προτεραιότητας «Παροχή πόσιμου νερού και διαχείριση υδάτων» με τίτλο «Εκτέλεση εργασιών από τους ΟΤΑ της χώρας για την αντιμετώπιση του φαινόμενου της λειψυδρίας» .
Μάλιστα, εξαιτίας της σοβαρότητας του θέματος αλλά και εξαιτίας της άμεσης ανάγκης για την συνεχή παροχή πόσιμου ύδατος προς τους δημότες μας, η δημοτική αρχή αποφάσισε την επιχορήγηση των ενεργειών αυτών με το επιπλέον ποσό των 70.000ευρώ βαρυνόμενου του ετήσιου προϋπολογισμού του Δήμου απο ίδιους πόρους , έτσι το συνολικό έργο κοστολογείται στο ποσό των 220.000 ευρώ περίπου .
Στόχος της πρόσκλησης είναι η αντιμετώπιση του φαινομένου της λειψυδρίας μέσω της βελτίωσης του επιπέδου διαχείρισης των υδάτων και της βελτίωσης των υποδομών παροχής πόσιμου νερού. Ειδικότερα με την παρούσα πρόσκληση θα χρηματοδοτηθούν αποκλειστικά οι παρακάτω δράσεις :
α) Ανόρυξη και αξιοποίηση νέων ή αναβάθμιση υφιστάμενων υδρευτικών γεωτρήσεων
β) Υπηρεσία παροχής αφαλατωμένου νερού μέσω ενοικίασης συστημάτων αφαλάτωσης και
γ) Υδρομαστεύσεις
Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων έργων ορίζονταν το ποσό των 150.000,00 €.
Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η αποτροπή των δυσμενών συνεπειών της, είναι μια από τις προτεραιότητες του Δήμου μας καθώς πλέον τα αποθέματα νερού δεν επαρκούν για να καλύψουν τις πληθυσμιακές μας ανάγκες μας, ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο όπου η περιοχή μας παρουσιάζει έντονη τουριστική επισκεψιμότητα.
Ο Δήμος μας , όπως και οι υπόλοιποι όμοροι Δήμοι, αντιμετωπίζει πρόβλημα λειψυδρίας, το οποίο αντιμετωπίζεται κατά το μέτρο του δυνατού , καθημερινά κάνουμε τα αδύνατα δυνατά σε κάθε Δημοτική Ενότητα.
Στον τομέα της ύδρευσης πλέον τίποτα δεν είναι αυτονόητο, γι αυτό και αιτούμαστε την απαραίτητη οικονομική ενίσχυση και σε αυτή την πρόσκληση , για να βελτιώσουμε τις υφιστάμενες υποδομές.
Η εξασφάλιση ασφαλούς και πόσιμου νερού προς τους Δημότες μας είναι αδιαπραγμάτευτη.
Εκ του Δήμου .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο