Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2024

Για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου


Πρέπει να έχεις δεξιότητες σύγχρονου ζογκλέρ για να κουμαντάρεις 27 χορωδίες μέσα σε 2 μέρες

…..κι εμείς, η Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου τις έχουμε !!.....

Για 5η συνεχή χρονιά το Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου - Agrinio International Choir Festival δημιούργησε ροές πολιτισμού και συνετέλεσε στην επισκεψιμότητα ανθρώπων από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό, κάνοντας την πόλη του Αγρινίου επίκεντρο της χορωδιακής μουσικής για άλλη μία φορά.

Οι πάνω από 1200 χορωδοί και συνοδοί που πέρασαν από τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΑΝΕΣΙΣ ξεναγήθηκαν σε όλο τον νομό, έφαγαν στα εστιατόριά μας, κοιμήθηκαν στα ξενοδοχεία μας, ψώνισαν στα μαγαζιά μας, έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις όσον αφορά στη διοργάνωση του Φεστιβάλ μας και θα αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του φεστιβάλ μας, αλλά και της φιλοξενίας μας.

Αυτό όμως που το εδραιώνει ως ένα από τα μεγαλύτερα και καλύτερα φεστιβάλ χορωδιών στην Ελλάδα και την Ευρώπη δεν είναι μόνο οι αριθμοί. Είναι η τεχνογνωσία πάνω στις Αρχές Διοργάνωσης Μεγάλων Εκδηλώσεων που με στόχο, έρευνα, μελέτη, προβληματισμό και κοινή λογική το οδήγησαν στην επιτυχία.

Ο αξεπέραστος και διεθνούς φήμης Αλέξης Κωστάλας, για άλλη μια φορά παρουσίασε το φεστιβάλ μας προσδίδοντας πρόσθετη αξία σε αυτό.

Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω το Υπουργείο Πολιτισμού, το Υπουργείο Τουρισμού και τον ΕΟΤ που έθεσαν υπό την αιγίδα τους τη διοργάνωση, την ΠΕΔΔΕ για τη συνδιοργάνωση, τον Δήμο Αγρινίου για την παραχώρηση του χώρου, του χορηγούς μας, χορηγούς τοπικών προϊόντων και χορηγούς φιλοξενίας, όλα τα ΜΜΕ και την ΕΡΤ3 και ΕΡΤ Πάτρας, την τηλεόραση του Αχελώου που επικοινώνησαν το Φεστιβάλ με κάθε μέσο, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Τμήμα Αγρινίου), την Αγρινιώτισσα Μαρία Πολύζου (φοιτήτρια Καλών Τεχνών) για την ευρηματική μακέτα με το κλειδί του ΣΟΛ και το σήμα της Ειρήνης, τον π. Καλλίνικο που εκπροσώπησε την Ι.Μ. Αιτωλίας & Ακαρνανίας, την κ. Κατερίνα Πουρνάρα Πολυμενάκου για την διακόσμηση του χώρου και όλους όσους παραβρέθηκαν..

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας και τον Πρέσβη κ. Σταύρο Αυγουστίδη που επίσης έθεσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας τη διοργάνωση.

Το Φεστιβάλ είναι υπεραξία για τον Δήμο Αγρινίου, κάνει την πόλη τόπο συνάντησης , αλληλεπίδρασης και πολιτιστικής αποκέντρωσης, μια φθινοπωρινή γιορτή που παρασέρνει το θεατή σε ένα συναρπαστικό οπτικοακουστικό ταξίδι.

Ραντεβού στο 6ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορωδιών Αγρινίου 3-5 Οκτωβρίου 2025

Η Καλλιτεχνική Διευθύντρια

Χρύσα Τασολάμπρου, 

Αντιδήμαρχος Αγρινίου



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Τι λες γι αυτό αγαπητό Ξηρόμερο